Reclamă

Linda Evangelista susține că a fost abuzată de fostul soț, Gérald Marie. Modelul le apreciază pe femeile care l-au acuzat pentru că „i-au dat curajul să vorbească”

Linda Evangelista susține că a fost abuzată de fostul soț, Gérald Marie. Modelul le apreciază pe femeile care l-au acuzat pentru că „i-au dat curajul să vorbească”. Ea susține că mariajul lor de cinci ani a fost un coșmar.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 20 septembrie 2023, 11:22

Supermodelul canadian, în vârstă de 58 de ani, a fost căsătorit cu Marie, în vârstă de 73 de ani, între 1987 și 1993. În acest timp, el a fost șeful european al Elite Model Management. Discutând despre relația lor în documentarul Apple TV+ The Super Models, Evangelista a spus: "Am învățat că poate am fost într-o relație greșită. Este mai ușor de spus decât de făcut să părăsești o relație abuzivă. Înțeleg acest concept, pentru că l-am trăit. Nu funcționează cu „Vreau un divorț, ne vedem”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Linda Evangelista susține că a fost abuzată de fostul soț, Gérald Marie

„Știa să nu-mi atingă fața, să nu se atingă de făcătorul de bani, știi?”

Ea a continuat: „M-am căsătorit cu el când aveam 22 de ani. Am ieșit când aveam 27 de ani și el m-a lăsat să ies atâta timp cât a primit totul. Dar am fost în siguranță și mi-am reluat libertatea”.

În 2020, Marie a fost acuzată de viol și abuz sexual de către șapte femei. Evangelista a recunsocut acum că a crezut afirmațiile lor în timp ce le lăuda „curajul și puterea”.

Ea a continuat să dezvăluie că i-au dat „curajul” să vorbească, dar că acuzațiile lor „mi-au frânt inima”. Ea a declarat în documentar: „Mulțumită puterii tuturor acestor femei care au venit în față, Dumnezeu să le binecuvânteze pe toate, mi-a dat curajul acum să vorbesc. Mi-ar plăcea să se facă dreptate. Mi-ar plăcea ca astfel de oameni să se gândească de două ori și să le fie frică. Mi-ar plăcea ca femeile să știe că nu sunt singure”.

Reclamă
Linda Evangelista, superbă, la Met Gala 2015, pe covorul roșu
Linda Evangelista a fost „deformată permanent” de o procedură cosmetică / Getty Images

Într-o declarație pentru Apple TV+, Marie a negat acuzațiile de abuz. El a spus că „nu a comis niciodată cel mai mic act de violență”.

Evangelista a susținut anterior că, din cauza „propriilor experiențe” cu Marie, ea a crezut în acuzațiile conform cărora acesta a agresat sexual modele în anii 1980 și 1990.

Reclamă

S-a raportat că Marie a comis abuzurile în timp ce lucra pentru agenția de modele Elite, printre alte agenții din Paris.

Ce crede Linda Evangelista despre acuzațiile celorlalte femei

Într-un interviu din 2020 pentru The Guardian, ea a spus: „În timpul relației mele cu Gérald Marie, nu știam nimic despre aceste acuzații sexuale împotriva lui. Așa că, nu am putut să ajut aceste femei”.

Vorbind pentru revista The Guardian’s Weekend, Evangelista a spus: „Auzindu-le pe presupusele victime acum și pe baza propriilor mele experiențe, cred că spun adevărul. Îmi frânge inima pentru că acestea sunt răni care s-ar putea să nu se vindece niciodată. Le admir curajul și puterea de a vorbi astăzi”.

Anul trecut s-a susținut că, în timpul căsătoriei lor, Marie a condus un abuz sexual din cadrul agenției sale multinaționale de modele. Se presupune că ar fi abuzat mai multe modele la vârsta de 14 ani.

El a fost acuzat că a abuzat sexual cel puțin 13 modele de elită. Ar fi vizat femei mai tinere pentru că el credea că „fecioarele nu sunt fotogenice”, a spus un fost angajat.

Marie a urmărit, de asemenea, modelele cu care el și alții se culcaseră, a spus denunțătorul. Le nota pe un sistem bazat pe puncte, în funcție de vârsta lor și dacă erau sau nu virgine.

El a negat toate acuzațiile făcute împotriva lui.

Ce s-a întâmplat cu cazul împotriva lui Gérald Marie

Acuzatorii au spus, de asemenea, că francezul le-ar fi dat victimelor sale o cantitate zilnică de substanțe interzise. Făcea acest lucru pentru a le menține la tăcere în timp ce se implică în abuz. O presupusă victimă a spus că i s-a „premis” o fiolă de drog pe zi pentru a-și menține greutatea.

Modelul american de 53 de ani Carré Sutton spune că a fost agresată în mod repetat de șeful modelling-ului în 1985, când avea 16 ani.

La acea vreme, Marie se întâlnea cu Evangelista. Sutton a susținut într-un proces în desfășurare împotriva fostului ei angajator, intentat anul trecut, că mai multe dintre atacurile au avut loc în apartamentul din Paris pe care mogul îl împărțea cu modelul.

În februarie, procurorii francezi au închis ancheta pentru viol și agresiune sexuală după ce au ajuns la concluzia că presupusele abuzuri din anii ’80 și ’90 au avut loc cu prea mult timp în urmă pentru a fi urmărite penal în temeiul legislației franceze care stabilește termene pentru infracțiunile care urmează să fie judecate în instanță.

„Cazul a fost închis pe 13 februarie din cauza termenului de prescripție pentru acțiunea publică”, a declarat ministerul justiției într-un comunicat.

Un avocat al omului de afaceri, Celine Bekerman, a declarat că clientul ei „a salutat închiderea acestui caz. Sistemul de justiție a triumfat în sfârșit, în ciuda campaniei mediatice scandaloase pe care Gérald Marie a suferit-o timp de doi ani. Prin această decizie, se stabilește acum că Gérald Marie este și va rămâne nevinovat”.

Linda Evangelista a trecut printr-o dublă mastectomie

Recent, Evangelista a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer de sân și a suferit în liniște o dublă mastectomie în urmă cu cinci ani.

Linda Evangelista, la un eveniment, machiată discret
Linda Evangelista apare în prima campanie de modă de la povestea despre criolipoliză / Getty Images

Într-un interviu acordat revistei WSJ, supermodelul a vorbit despre diagnosticul ei din decembrie 2018, care a dus-o la o mastectomie bilaterală înainte de a găsi un alt nodul anul trecut.

‘Marjele nu au fost bune, iar din cauza altor factori de sănătate, fără ezitare, pentru că am vrut să las totul în urmă și să nu mai am de-a face cu asta, am optat pentru o mastectomie bilaterală. Crezând că sunt bine și pregătită pentru viață. Cancerul de sân nu avea să mă omoare”, a spus ea.

Supermodelul a spus că „doar o mână de oameni știau” despre suferința ei în ceea ce privește problemele medicale.
Încă nu s-a specificat dacă modelul a avut o reconstrucție a sânilor după mastectomia bilaterală.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×