Reclamă

Mirela Retegan, despre relația cu fiica sa, la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida: „În fiecare zi mi-am dorit să devin o mamă mai bună”

Mirela Retegan este una dintre cele mai iubite femei din România. Numele după care cei mai mulți o știu este „Tanti Prezentatoarea”. Gașca Zurli, proiectul fenomen ale cărui baze le-a pus este îndrăgit de copii și părinți în egală măsură.

Publicat: 19 ianuarie 2023, 15:08 / Actualizat: 20 ianuarie 2023, 10:39
Mirela Retegan și Mirela Vaida, fotografie împreună entru DePărinți.ro
Recent, Mirela Retegan a fost invitată la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida / DePărinți.ro

Recent, Mirela Retegan a fost invitată la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida. Ea a spus un lucru care ar trebui să se regăsească în educația fiecărui copil: învățarea prin joacă. Tot aceasta este și idee principală a proiectului Gașca Zurli. Fiecare replică a personajelor mult îndrăgite de cei mici reprezintă, de fapt, o povață pentru viață.

Mirela Retegan, despre relația cu fiica sa

Și pentru că Maia, fiica Mirelei, este cea care a ajutat-o cel mai mult să înțeleagă cum trebuie să fie o mamă pentru copilul ei, tot Maia este și cea care a inspirat-o să înființeze Gașca Zurli. Mirela Retegan i-a povestit Mirelei Vaida despre o scrisoare pe care i-a redactat-o acum mult timp fiicei sale. Câteva pasaje din ea sunau cam așa:

„Îmi pare rău că nu am putut să-ți ofer o viață cu mamă și tată sub același acoperiș. Știu sigur, chiar dacă nu am vorbit cu tatăl tău, că tu vei avea toată viața două faruri care vor sta aprinse pentru tine în două colțuri din lumea aceasta. Tu vei putea merge pe toate mările și din toate furtunile vei ști să ajungi la farurile aprinse.”

Deși s-a despărțit de tatăl fiicei sale atunci când Maia avea numai 4 ani, Mirela Retegan spune că oricât de greu i-a fost, a înțeles că o mamă are sarcina de a aduce pe lume și a crește un copil, în timp ce tatăl este doar anunțat că va deveni tată. Cu toate acestea, ea a fost cea care a pus bazele unei relații sănătoase între Maia și tatăl ei. Chiar dacă acesta locuiește acum în Irlanda, Maia merge des în vizită la el. Un copil nu trebuie să știe niciodată care au fost problemele dintre părinți. Nici care au fost greșelile lor în relația de adulți și nici ce etichete își pun unul altuia.

Despre bazele unei relații sănătoase dintre părinți și un copil a vorbit și Dan Cruceru. Află de aici ce a spus la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida.

Reclamă

De dragul ei eu m-am transformat în fiecare zi. Cei care m-au cunoscut acum 20 de ani îmi spun că sunt acum o altă persoană. Da, sunt o altă persoană. Pentru că în fiecare zi mi-am dorit să devin o mamă mai bună pentru ea. Devenind o mamă mai bună pentru ea, am devenit un om mai bun, un șef mai bun, un coleg mai bun.

– Mirela Retegan

Emisiune online DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida se poate vedea online în AntenaPLAY.

Reclamă

Copiii, motivația oricărui părinte

Mirela Retegan a mai spus la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida că cei mici trebuie să fie cel mai bun motiv pentru ca adulții să se transforme în cea mai bună variantă a lor.

Tanti Prezentatoarea a explicat că un lucru foarte important de înțeles pentru părinți e că nu există rețetă pentru creșterea unui copil. Chiar dacă prin Zurli încearcă să aducă sfaturi pentru o educație cu blândețe, proiectul a fost construit în jurul relației dintre ea și fiica ei. Este vorba despre experiența lor. Sfaturile oferite de ea nu sunt însă neapărat valabile și pentru relația dintre alți părinți și copiii lor.

Eu aș vrea foarte tare ca părinții să nu mai piardă foarte mult timp în cursuri de parenting, în tot felul de întâlniri din care speră să obțină rețeta magică. Nu există. Oprește-te din tot ce faci și așează-te pe covor, ține-ți copilul de mână și încearcă să înțelegi ce simte, ce vrea. Nimeni nu-ți cunoaște copilul mai bine.

– Mirela Retegan

Pe de altă parte, Mirela Retegan a mărturisit că secretul succesului în relația dintre un părinte și copilul lui este comunicarea. Ca un copil să se simtă în siguranță acasă, cu părinții lui, aceștia din urmă trebuie să fie suficient de asumați să-și recunoască propriile greșeli. De aici pornește încrederea unui copil și controlul fără „control”.

„Dezbrăcarea de perfecțiune a adulților” este punctul de pornire pentru o relație sănătoasă cu copiii. Părinții trebuie să fie o plasă de siguranță pentru copiii lor. Doar așa aceștia din urmă pot experimenta lucrurile și întâmplările vieții fără teamă. Neînfricarea e un lucru extrem de important pentru reușitele din viață.

M-am educat în fiecare zi că Maia nu îmi aparține. Eu ca părinte am încercat să văd la Maia care sunt lucrurile în care ea pune cu adevărat pasiune, dăruire.

– Mirela Retegan

Un alt principiu sănătos pe care Mirela Retegan a vrut ca Maia să-l cunoască încă de mică este faptul că poate oricând să se răzgândească din orice decizie pe care o ia. Să nu crească cu teamă de „gura lumii” sau cu teama că o să fie etichetată ca o „incompetentă”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu părul scurt stă în fața unei oglinzi și se dă cu ruj pe buze, sugerând nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Care sunt explicațiile make-up artiștilor
Există o serie de nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani, iar specialiștii în frumusețe explică motivele. De cele mai multe ori, femeile aleg să folosească rujul...
2
O femeie tânără, în echipament sportiv se pregîtește de mișscare, unul dintre obiceiurile prin care să reduci grăsimea abdominală
Lifestyle
Obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală. Ce exerciții fizice să faci
Recomandăm câteva obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală, astfel încât să îți atingi obiectivele. În cazul în care grăsimea din zona abdomenului îți dă bătăi de cap, ai ajuns la locul potrivit. Îți...
3
O femeie mai în vârstă stă în fața unei oglinzi, fiind atentă la ce să nu facă părului său
Frumusețe
Ce să nu faci părului tău. Aceste sfaturi te vor ajuta să arăți cu 10 ani mai tânără
Stiliștii te învață ce să nu faci părului tău atunci când îl îngrijești. Deși poate ai impresia că îi oferi toată atenția de care are nevoie, s-ar putea să faci niște greșeli de care...
4
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-o rochie roșie, cu aripi
Horoscop
Top 3 zodii care au faima la picioare. Ele sunt cele care reușesc să obțină tot ceea ce își doresc
Fie că se întâmplă accidental sau chiar își doresc, ele se încadrează în top 3 zodii care au faima la picioare. Reușesc întotdeauna să obțină atât lucruri materiale cât și prietenii. Fac mari eforturi...
5
O hartă cu zodii și monede
Horoscop
Top 3 zodii materialiste. Ele sunt cel mai greu de satisfăcut într-o relație
Se spune despre acestea că s-ar încadra în top 3 zodii materialiste, asta pentru știu să aprecieze bunurile de valoare și vor întotdeauna să fie înconjurate de lux și frumusețe. Au pretenții în viață,...
PARTENERI
×