Reclamă

Dan Cruceru a fost invitat la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida: „Tatăl are nevoie de mai multă muncă decât mama ca să lege o relație”

Dan Cruceru a fost invitat la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida. Omul de televiziune a discutat despre viața de familie și dorința de a transmite mai multe despre cât de important este rolul tatălui în educația celor mici.

Publicat: 5 ianuarie 2023, 14:40

Pentru Dan Cruceru, meseria de jurnalist nu mai are niciun secret. Acesta are o carieră îndelungată în lumea televiziunii. Atunci când blogging-ul s-a impus însă și pe piața din România, acesta a pus bazele unui blog de parenting, care s-a bucurat de un real succes. De aici și până la intrarea în tainele antreprenoriatului nu a mai fost decât un pas.

Dan Cruceru a fost invitat la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida

Deși se spune că mama este cea care pune bazele creșterii unui copil și că rolul ei este crucial în viața de familie, Dan Cruceru a reușit și continuă să promoveze ideea că tatăl are și el un rol bine definit.

Așa cum a spus chiar Mirela Vaida, Dan Cruceru este, în România, inițiatorul ideii că prezența și rolul tatălului în parenting-ul modern contează foarte mult. Tatăl trebuie să se străduiască să țină pasul cu copiii lui. Să fie la curent cu tot ceea ce ei își doresc. „Taticool” trebuie să fie mereu în preajma copiilor lor. Să nu plece de la ideea că „meseria de tată” e una dură, rece, împovărătoare. Bărbatul trebuie să conștientizeze că tatăl are un rol crucial în educația celor mici.

Noi suntem o generație de copii care au crescut fără afecțiunea tatălui sau cu foarte puțină afecțiune. Tatăl era stâlpul care nu plânge, nu râde, nu se joacă. Tatăl are un rol cel puțin la fel de important ca al mamei. Este primul exemplu masculin al copilului. De la tată învață o fată să nu accepte mojicii, să caute în viața ei de adult un bărbat elegant, atent, cu bun simț. Vede asta în relația tatălui cu mama. Apoi, băiatul vede la tată cum trebuie să arate un bărbat de calitate.

– Dan Cruceru

Emisiune online DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida se poate vedea online în AntenaPLAY.

Reclamă

Dan Cruceru a punctat că absența tatălui din familie lasă sechele. Traume care se vor vedea din păcate în viața de adult a copiilor. Conștientizarea rolului masculin în casă este foarte importantă pentru societatea zilelor noastre.

„Cred că tatăl, dacă vrea, și asta este condiția importantă, cea mai importantantă, poate face orice face și mama. Cu două excepții: nu poate purta sarcina și nu poate alăpta.”, subliniază Dan Cruceru.

Reclamă

Care este sfatul lui Dan Cruceru pentru părinți și viitor părinți

Dan Cruceru și-a amintit cu drag despre momentul în care fetița lui cea mare a venit pe lume. Acesta spune că, deși sarcina soției nu a fost deloc ușoară, din dragoste pentru partenerul de cuplu poți face multe. De asemenea, tot referitor la rolul tatălui în viața copilului, acesta a punctat că dragostea de tată se cultivă în timp. Ea nu apare din prima, așa cum se întâmplă în cazul mamei, imediat după naștere.

Fostul junalist a mai spus la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida că din prima clipă în care și-a văzut fetița i-a promis că o să fie „taticool” pentru ea. Câțiva ani mai târziu acest nume a devenit marcă înregistrată pentru blog. Dorința de a scrie despre experiența nouă prin care trecea a fost foarte mare. Cu toate acestea, Dan Cruceru nu a vrut niciodată să-și asume rolul de expert.

Dan Cruceru, într-o cămașă albă, cu o veste pe el, într-o fotografie realizată pe fundal negru
Dan Cruceru este în România inițiatorul ideii că prezența și rolul tatălului în parenting-ul modern contează foarte mult / DePărinți.ro

Un blog de parenting are și Ruxandra Luca. Vedeta vorbește de fiecare dată despre experiențele sale din viața de familie și tratează subiecte de interes din sfera parenting-ului.

Pentru că fiecare copil este diferit și teoria e una, iar practica alta, Dan Cruceru a spus că e foarte important să știi informații legate de creșterea și educarea unui copil, dar de asemenea, mai important este să realizezi faptul că copilul tău este diferit. Oricât de mult te-ai pregăti, trebuie doar să îndrăznești să faci lucruri și să vrei să fii acolo.

În ceea ce privește viața de cuplu după copil, Dan Cruceru spune că aceasta e foarte importantă. Blogger-ul a învățat ce este răbdarea alături de cei mic, dar pe de altă parte, acesta îi sfătuiește pe părinți să accepte orice fel de ajutor pentru că un părinte relaxat și fericit are copii fericiți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă într-o rochie roz care ilustrează una dintre cele trei zodii care se despart pe 5 februarie 2023
Horoscop
Zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Nativii care au probleme în dragoste
Astrele spun că sunt trei zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Acești nativi s-ar putea să întâmpine multe probleme pe plan amoros. Zodiile trebuie să învețe să treacă peste problemele...
2
O femeie frumoasă într-o rochie roșie care ilustrează cea mai arogantă zodie
Horoscop
Cea mai arogantă zodie. Nativul care intră mereu în conflicte cu cei din jurul său
Te-ai întrebat vreodată care este cea mai arogantă zodie? Astrele spun că acest nativ intră deseori în conflicte cu ceilalți din cauza personalității puternice pe care o are. Dintre cele 12 zodii, aceasta este...
3
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-un costum de zână rea
Horoscop
Zodii care își doresc mereu răzbunare. Nu uită și nu iartă nimic
S-ar putea să fii surprinsă să afli că unele semne zodiacale se mulțumesc să lase lucrurile să meargă mai departe, fără a dori să le facă rău celor care le-au rănit. Apoi sunt cei...
4
O femeie frumoasă cu părul alb care stă în fața unui birou
Frumusețe
Modalități de stilizare a părului alb. Care sunt sfaturile specialiștilor în frumusețe
Părul alb poate arăta incredibil dacă este aranjat corespunzător. Specialiștii în frumusețe îți vin în ajutor și îți oferă câteva trucuri utile. Iată câteva modalități de stilizare a părului alb. În felul acesta te...
5
O femeie frumoasă care paortă ochelari și zâmbește pentru a ilustra care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Care este principala alegere a stiliștilor în 2023
Stiliștii au dezvăluit care este coafura sexy care te ajută să pari mai tânără dacă ai peste 40 de ani. Aceasta este principala alegere a specialiștilor în frumusețe în anul 2023 pentru clientele lor....
PARTENERI
×