Reclamă

Dan Cruceru a fost invitat la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida: „Tatăl are nevoie de mai multă muncă decât mama ca să lege o relație”

Dan Cruceru a fost invitat la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida. Omul de televiziune a discutat despre viața de familie și dorința de a transmite mai multe despre cât de important este rolul tatălui în educația celor mici.

Publicat: 5 ianuarie 2023, 14:40 / Actualizat: 1 august 2023, 10:48

Pentru Dan Cruceru, meseria de jurnalist nu mai are niciun secret. Acesta are o carieră îndelungată în lumea televiziunii. Atunci când blogging-ul s-a impus însă și pe piața din România, acesta a pus bazele unui blog de parenting, care s-a bucurat de un real succes. De aici și până la intrarea în tainele antreprenoriatului nu a mai fost decât un pas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dan Cruceru a fost invitat la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida

Deși se spune că mama este cea care pune bazele creșterii unui copil și că rolul ei este crucial în viața de familie, Dan Cruceru a reușit și continuă să promoveze ideea că tatăl are și el un rol bine definit.

Așa cum a spus chiar Mirela Vaida, Dan Cruceru este, în România, inițiatorul ideii că prezența și rolul tatălului în parenting-ul modern contează foarte mult. Tatăl trebuie să se străduiască să țină pasul cu copiii lui. Să fie la curent cu tot ceea ce ei își doresc. „Taticool” trebuie să fie mereu în preajma copiilor lor. Să nu plece de la ideea că „meseria de tată” e una dură, rece, împovărătoare. Bărbatul trebuie să conștientizeze că tatăl are un rol crucial în educația celor mici.

Noi suntem o generație de copii care au crescut fără afecțiunea tatălui sau cu foarte puțină afecțiune. Tatăl era stâlpul care nu plânge, nu râde, nu se joacă. Tatăl are un rol cel puțin la fel de important ca al mamei. Este primul exemplu masculin al copilului. De la tată învață o fată să nu accepte mojicii, să caute în viața ei de adult un bărbat elegant, atent, cu bun simț. Vede asta în relația tatălui cu mama. Apoi, băiatul vede la tată cum trebuie să arate un bărbat de calitate.

– Dan Cruceru

Emisiune online DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida se poate vedea online în AntenaPLAY.

Reclamă

Dan Cruceru a punctat că absența tatălui din familie lasă sechele. Traume care se vor vedea din păcate în viața de adult a copiilor. Conștientizarea rolului masculin în casă este foarte importantă pentru societatea zilelor noastre.

„Cred că tatăl, dacă vrea, și asta este condiția importantă, cea mai importantantă, poate face orice face și mama. Cu două excepții: nu poate purta sarcina și nu poate alăpta.”, subliniază Dan Cruceru.

Reclamă

Care este sfatul lui Dan Cruceru pentru părinți și viitor părinți

Dan Cruceru și-a amintit cu drag despre momentul în care fetița lui cea mare a venit pe lume. Acesta spune că, deși sarcina soției nu a fost deloc ușoară, din dragoste pentru partenerul de cuplu poți face multe. De asemenea, tot referitor la rolul tatălui în viața copilului, acesta a punctat că dragostea de tată se cultivă în timp. Ea nu apare din prima, așa cum se întâmplă în cazul mamei, imediat după naștere.

Fostul junalist a mai spus la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida că din prima clipă în care și-a văzut fetița i-a promis că o să fie „taticool” pentru ea. Câțiva ani mai târziu acest nume a devenit marcă înregistrată pentru blog. Dorința de a scrie despre experiența nouă prin care trecea a fost foarte mare. Cu toate acestea, Dan Cruceru nu a vrut niciodată să-și asume rolul de expert.

Dan Cruceru, într-o cămașă albă, cu o veste pe el, într-o fotografie realizată pe fundal negru
Dan Cruceru este în România inițiatorul ideii că prezența și rolul tatălului în parenting-ul modern contează foarte mult / DePărinți.ro

Un blog de parenting are și Ruxandra Luca. Vedeta vorbește de fiecare dată despre experiențele sale din viața de familie și tratează subiecte de interes din sfera parenting-ului.

Pentru că fiecare copil este diferit și teoria e una, iar practica alta, Dan Cruceru a spus că e foarte important să știi informații legate de creșterea și educarea unui copil, dar de asemenea, mai important este să realizezi faptul că copilul tău este diferit. Oricât de mult te-ai pregăti, trebuie doar să îndrăznești să faci lucruri și să vrei să fii acolo.

În ceea ce privește viața de cuplu după copil, Dan Cruceru spune că aceasta e foarte importantă. Blogger-ul a învățat ce este răbdarea alături de cei mic, dar pe de altă parte, acesta îi sfătuiește pe părinți să accepte orice fel de ajutor pentru că un părinte relaxat și fericit are copii fericiți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×