Reclamă

Dan Cruceru a fost invitat la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida: „Tatăl are nevoie de mai multă muncă decât mama ca să lege o relație”

Dan Cruceru a fost invitat la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida. Omul de televiziune a discutat despre viața de familie și dorința de a transmite mai multe despre cât de important este rolul tatălui în educația celor mici.

Publicat: 5 ianuarie 2023, 14:40 / Actualizat: 1 august 2023, 10:48

Pentru Dan Cruceru, meseria de jurnalist nu mai are niciun secret. Acesta are o carieră îndelungată în lumea televiziunii. Atunci când blogging-ul s-a impus însă și pe piața din România, acesta a pus bazele unui blog de parenting, care s-a bucurat de un real succes. De aici și până la intrarea în tainele antreprenoriatului nu a mai fost decât un pas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dan Cruceru a fost invitat la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida

Deși se spune că mama este cea care pune bazele creșterii unui copil și că rolul ei este crucial în viața de familie, Dan Cruceru a reușit și continuă să promoveze ideea că tatăl are și el un rol bine definit.

Așa cum a spus chiar Mirela Vaida, Dan Cruceru este, în România, inițiatorul ideii că prezența și rolul tatălului în parenting-ul modern contează foarte mult. Tatăl trebuie să se străduiască să țină pasul cu copiii lui. Să fie la curent cu tot ceea ce ei își doresc. „Taticool” trebuie să fie mereu în preajma copiilor lor. Să nu plece de la ideea că „meseria de tată” e una dură, rece, împovărătoare. Bărbatul trebuie să conștientizeze că tatăl are un rol crucial în educația celor mici.

Noi suntem o generație de copii care au crescut fără afecțiunea tatălui sau cu foarte puțină afecțiune. Tatăl era stâlpul care nu plânge, nu râde, nu se joacă. Tatăl are un rol cel puțin la fel de important ca al mamei. Este primul exemplu masculin al copilului. De la tată învață o fată să nu accepte mojicii, să caute în viața ei de adult un bărbat elegant, atent, cu bun simț. Vede asta în relația tatălui cu mama. Apoi, băiatul vede la tată cum trebuie să arate un bărbat de calitate.

– Dan Cruceru

Emisiune online DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida se poate vedea online în AntenaPLAY.

Reclamă

Dan Cruceru a punctat că absența tatălui din familie lasă sechele. Traume care se vor vedea din păcate în viața de adult a copiilor. Conștientizarea rolului masculin în casă este foarte importantă pentru societatea zilelor noastre.

„Cred că tatăl, dacă vrea, și asta este condiția importantă, cea mai importantantă, poate face orice face și mama. Cu două excepții: nu poate purta sarcina și nu poate alăpta.”, subliniază Dan Cruceru.

Reclamă

Care este sfatul lui Dan Cruceru pentru părinți și viitor părinți

Dan Cruceru și-a amintit cu drag despre momentul în care fetița lui cea mare a venit pe lume. Acesta spune că, deși sarcina soției nu a fost deloc ușoară, din dragoste pentru partenerul de cuplu poți face multe. De asemenea, tot referitor la rolul tatălui în viața copilului, acesta a punctat că dragostea de tată se cultivă în timp. Ea nu apare din prima, așa cum se întâmplă în cazul mamei, imediat după naștere.

Fostul junalist a mai spus la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida că din prima clipă în care și-a văzut fetița i-a promis că o să fie „taticool” pentru ea. Câțiva ani mai târziu acest nume a devenit marcă înregistrată pentru blog. Dorința de a scrie despre experiența nouă prin care trecea a fost foarte mare. Cu toate acestea, Dan Cruceru nu a vrut niciodată să-și asume rolul de expert.

Dan Cruceru, într-o cămașă albă, cu o veste pe el, într-o fotografie realizată pe fundal negru
Dan Cruceru este în România inițiatorul ideii că prezența și rolul tatălului în parenting-ul modern contează foarte mult / DePărinți.ro

Un blog de parenting are și Ruxandra Luca. Vedeta vorbește de fiecare dată despre experiențele sale din viața de familie și tratează subiecte de interes din sfera parenting-ului.

Pentru că fiecare copil este diferit și teoria e una, iar practica alta, Dan Cruceru a spus că e foarte important să știi informații legate de creșterea și educarea unui copil, dar de asemenea, mai important este să realizezi faptul că copilul tău este diferit. Oricât de mult te-ai pregăti, trebuie doar să îndrăznești să faci lucruri și să vrei să fii acolo.

În ceea ce privește viața de cuplu după copil, Dan Cruceru spune că aceasta e foarte importantă. Blogger-ul a învățat ce este răbdarea alături de cei mic, dar pe de altă parte, acesta îi sfătuiește pe părinți să accepte orice fel de ajutor pentru că un părinte relaxat și fericit are copii fericiți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care stă pe un trunchi de copac, într-o rochie albă
Horoscop
4 zodii cărora le place să se joace cu sentimentele partenerilor lor. Nativii care nu sunt statornici în relații
Ai simțit vreodată că cineva se joacă cu sentimentele tale? Ei bine, astrologia ar putea avea un cuvânt de spus în această situație. Ai mai jos lista cu 4 zodii cărora le place să...
2
Gogoși berlineze umplute cu dulceață
Rețete
Gogoși berlineze. Rețetă de gogoși pufoase, umplute cu dulceață
Dacă îți plac gogoșile și obișnuiești să le prepari în modul clasic, încearcă și rețeta de gogoși berlineze. Este o rețetă de gogoși mari și pufoase, aromate cu vanilie și coajă de lămâie și...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023. Balanțele își găsesc sufletul pereche
Astrele aduc surprize pentru toți nativii din zodiac la final de an. Astfel, horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023 clarifică multe situații dificile. Între 4 și 29 decembrie, Venus le aduce Balanțelor sufletul pereche,...
4
Apă de cuișoare pusă într-un pahar elegant
Frumusețe
Beneficii uimitoare ale apei de cuișoare pentru piele. De ce e recomandat să o incluzi în rutina de îngrijire
Apa de cuișoare a fost folosită de secole în medicina tradițională pentru tratarea unei game variate de afecțiuni. Cercetările recente au arătat că are și multiple beneficii pentru piele. Specialiștii au oferit mai multe...
5
O banană verde tăiată pe un blat de bucătărie
Sănătate
Ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi o banană verde
Dacă ai consumat până acum o banană verde, probabil ai realizat repede că are un gust destul de diferit față de cele coapte și galbene. Și nu neapărat într-un mod bun. În loc de...
PARTENERI
×