Reclamă

Ruxandra Luca a vorbit despre tainele meseriei de părinte la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida. Care sunt secretele ei și cum își crește cei trei copii

Ruxandra Luca este una dintre cele mai apreciate femei din online-ul românesc. Frumoasă, carismatică și mereu cu zâmbetul pe buze, vedeta deține toate atuurile de care are nevoie o femeie pentru a se face remarcată, mai ales când e vorba despre subiecte arzătoare de „părințeală”. De aceea, îți propunem să urmărești și tu un episod din DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida, unde Ruxandra Luca a vorbit despre tainele meseriei de părinte.

Publicat: 23 decembrie 2022, 10:50 / Actualizat: 27 decembrie 2022, 16:08

Indiferent că vorbim despre blogul ei, rubrica de la Neatza cu Răzvan și Dani sau discuțiile din online, Ruxandra te va ajuta să primești răspunsuri la subiecte care nu sunt tocmai la îndemână în creșterea și educația copiilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ruxandra Luca a vorbit despre tainele meseriei de părinte

Mamă a trei copii, blogger, creator de conținut în online și prezentator TV, vedeta recunoaște că nu este deloc ușor să formezi un copil. Aceasta spune sincer că are un mod transparent, firesc și natural de a vorbi cu copiii săi. Acest lucru o ajută foarte mult și în viața de zi cu zi, spune ea, atunci când trebuie să le răspundă propriilor copii la întrebările pe care i le pun.

De asemenea, Ruxandra Luca spune că se simte mai bine cu ea ca femeie de când are copii. Deși a devenit mamă la doar 20 și un pic de ani, profesional nu a limitat-o cu nimic acest eveniment important din viața sa. În trecut, ea a fost o elevă bună, cu note mari. După ce a terminat școlile pe care le începuse, și-a dat seama că trebuie să facă ceva cu viața ei.

Așa a fost viața, am și avut cu cine. Eu sunt cu tatăl copiilor de când aveam eu 18 ani. Împlinim două decenii de relație și așa au venit copiii. Copiii mi-au conturat cumva drumul în viață și m-au conturat și pe mine ca om.

– Ruxandra Luca

Emisiune online DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida se poate vedea online în AntenaPLAY.

Reclamă

Ce o definește cel mai bine până acum

Ruxandra Luca este mamă de trei copii de vârste diferite. Acesta spune despre ea că înainte de toate ea este mamă. Chiar dacă recunoaște că la prima sarcină i-a fost greu, spune că acum, la fetiță, deja este mult mai relaxată. În ceea ce privește relațiile dintre frați, nici acest lucru nu reprezintă o problemă. E o diferență mare de vârstă între ei și nu mai există gelozie.

Statutul acesta de mamă e toată viața mea. Eu îmi umplu sufletul de bucurie. Oricine mă întreabă tu cine ești, cu ce te ocupi, eu sunt că în primul rând sunt mamă și pe urmă ce mai fac eu în rest. Statutul acesta de mamă mă definește cred eu cel mai bine. Eu mai am un secret în ceea ce mă definește în relația dintre ei: e diferență mare între ei.

– Ruxandra Luca

Reclamă

Cum gestionează viața de familie și cariera

Multe femei sunt speriate de ideea de a avea mai mulți copii. Deși sentimentele sunt intense și poate sunt cele mai frumoase din viața unui om, multe dintre proaspetele mămici susțin că relația cu partenerul de cuplu este supusă unor provocări greu de gestionat. Ruxandra Luca afirmă că indiferent de câtă iubire ai pentru copiii tăi, iubirea pentru partener trebuie să rămână la fel.

Vedeta mărturisește că familia ei este una armonioasă. E așa și datorită relației pe care o are cu tatăl copiilor. Ruxandra spune cu convingere că relația de familie nu ar putea merge mai departe dacă nu ar exista și momente de intimitate între părinți.

Deși e conștientă de faptul că e greu să ai o relație, o carieră și să fii și o mamă bună pentru copiii tăi, ea spune că femeile au o putere care le ajută să le facă pe toate.

Întrebată de Mirela Vaida cum a ales să-și crească copiii, vedeta a recunoscut că pentru ea instinctele sunt cele care primează. Cu toate acestea, e nevoie și de păreri avizate pentru a lua cea mai bună decizie.

Eu cred foarte mult în instinct. Cred că intinctele noastre sunt extraordinare și că nu întâmplător ne-au asigura supraviețuirea noastră ca specie. Cred că ar trebui să ne bazăm pe ele, dar în același timp cred că e important să și citim și să ne informăm. Sunt importante și părerile avizate.

– Ruxandra Luca

Care sunt principiile după care își crește Ruxandra copiii

Ruxandra Luca își tratează copiii cu respect. Le oferă libertate, dar are și momente când își iese din fire. Pentru a gestiona așa cum se cuvine momentele tensionate, vedeta le spune copiilor săi atunci când își dă seama că greșește față de ei. Are mereu grijă ca ei să simtă că are deschiderea să vorbească cu ei. Și mai presus de toate, are puterea să recunoască că poate a făcut un gest nepotrivit față de ei.

De asemenea, Ruxandra i-a mai spus Mirelei Vaida că micuții îi dau câte o lecție în fiecare zi. Ceea ce este cu adevărat important e ca părinții să aibă deschiderea să primească sfaturile lor. Acest lucru trebuie să fie făcut de adulți, indiferent de vârsta pe care o au cei mici.

O discuție cu Ruxandra Luca nu avea cum să nu abordeze și subiectul legat de pedepsele celor mici. Vedeta spune că nu le aplică copiilor ei pedepse. Ceea ce face atunci când greșesc este să-i lase să suporte consecințele.

Pedeapsa nu e o soluție. Copiii de fapt nu sunt răi. Ei toți vin pe lume acesta buni. Apoi ține de noi cum îi îndrumăm, cum îi creștem și cum îi învățăm să reacționeze.

– Ruxandra Luca

Ruxandra a mărturisit că adesea este întrebată dacă e mereu cu zâmbetul pe buze și foarte calmă. Mama a trei copii recunoaște sincer că sunt momente în care își pierde cumpătul sau ridică tonul. Chiar și așa, ea crede cu tărie că reacțiile negative nu sunt bune în educația celor mici.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×