Reclamă

Miss Franța 2024 își apără tunsoarea după reacțiile din mediul online. Eve Gilles: „Fiecare femeie este diferită”

Miss Franța 2024 își apără tunsoarea după reacțiile din mediul online: „Fiecare femeie este diferită”. Eve Gilles este prima câștigătoare a concursului de frumusețe din Franța, un eveniment cu o istorie de 103 ani, care nu are părul lung.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 20 decembrie 2023, 11:25

Felul în care este tunsă podoaba capilară a celei mai frumoase femei din Franța a stârnit reacții internaționale după încoronarea oficială.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Miss Franța 2024 își apără tunsoarea după reacțiile din mediul online

Tânăra de 20 de ani din Nord-pas-de-Calais a purtat o tunsoare pixie când a fost încoronată. Acest lucru a atras atenția tuturor, mai ales că e prima concurentă din istoria de 103 ani a concursului care nu are părul lung.

Utilizatorii de pe rețelele sociale au reclamat titlul obținut de Gilles, acuzând jurații că susțin „schimbarea” alegând pe cineva cu un aspect „androgin”. Ca răspuns, Gilles a insistat că fiecare femeie este diferită.

Eve Gilles, la ieșirea dintr-un hotel, într-o ținută complet albă
Eve Gilles este prima câștigătoare a concursului de frumusețe din Franța, un eveniment cu o istorie de 103 ani, care nu are părul lung / Profimedia Images

„Suntem obișnuiți să vedem domnișoare frumoase cu păr lung. Dar eu am ales un look androgin cu păr scurt”, a spus ea după victorie. „Nimeni nu ar trebui să dicteze cine ești. Fiecare femeie este diferită, toți suntem unici.”

Reclamă

Un purtător de cuvânt al concursului Miss Univers i-a luat apărarea lui Gilles într-o declarație pentru People Magazine.

„Nu există un singur mod de a fi Miss Univers sau Miss Franța. Îmbrățișăm fiecare aspect care ne apare pe scenă. Reprezentăm vremurile și a fi încrezător în sine este singurul lucru pe care îl vedem reflectat în toți câștigătorii noștri”, se arată în declarație.

Concursul de anul acesta a fost prezentat de Jean-Pierre Foucault și a avut loc la Zénith din Dijon. Eve este studentă la o Facultate de Matematică şi a preluat rolul de la Indira Ampiot, Miss Franţa 2023.

Reclamă

„Nu mă simt ca şi cum aş fi Miss Franţa. Nu ştiu unde mă aflu, nu ştiu ce mi se întâmplă. Este un moment cu adevărat incredibil”, a spus Eve, după ce a fost anunţată drept câştigătoare.

Cum a apărat-o purtătorul de cuvânt al Miss Universe pe Eve Gilles

Purtătorul de cuvânt al Miss Univers a mai subliniat că concursul de anul acesta a prezentat o varietate de coafuri, menționând că cea mai recentă câștigătoare, Sheynnis Palacios, are părul mai scurt.

„Am văzut stiluri personale și păr de toate tipurile și ne place! Scurt, lung, creț”, mai e scris în declarație.

Câștigătoarea Miss Franța este decisă printr-o combinație de vot public și un juriu format din șapte femei. Deși Gilles s-a clasat pe locul trei la votul publicului, votul juriului i-a permis să urce pe primul loc.

Într-un comentariu pentru Euronews, Gilles a adăugat: „Vreau să fiu o femeie puternică, vreau să îi fac pe oameni să realizeze că indiferent de unde ai începe, indiferent de calea pe care o urmezi, îți poți atinge obiectivele. Vreau să le arăt oamenilor că femeile sunt diverse, că toate suntem frumoase, că toți suntem diferiți și unici. Nu sunt unică din cauza părului meu, sunt unică pentru că sunt Eve.”

Concursul din acest an a marcat al doilea an pentru reguli mai permisive pentru competiția Miss Franța. Regulile au fost schimbate pentru a permite o mai mare diversitate. Concursul nu mai are limită de vârstă și nu interzice participarea femeilor căsătorite sau care au copii ori tatuaje vizibile.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×