Reclamă

Motivul pentru care nasturii cămășilor se află pe părți diferite la femei și bărbați

Atenția la detalii este una dintre caracteristicile reprezentative pentru o femeie. Ai observat cu siguranță că nasturii cămășilor diferă în funcție de sex. Aceasta este una dintre cele mai controversate dileme din lumea modei. Află și tu care e motivul pentru care nasturii cămășilor se află pe părți diferite la femei și bărbați.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 5 aprilie 2024, 7:02

Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care nasturii cămășilor tale se află pe parti diferite față de nasturii cămășilor bărbătești? Există piese vestimentare pe care este greu să le diferențiezi după design sau croi. Nasturii sunt soluția salvatoare, din fericire.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Motivul pentru care nasturii cămășilor se află pe părți diferite la femei și bărbați

Nasturii sunt un element distinctiv care te ajută să nu iei cămașa partenerului din șifonier, dimineața, când trebuie să ieși cât mai repede pe ușă. Din cele mai vechi timpuri, nasturii cămășilor sunt poziționați diferit la femei și bărbați.

În cazul cămășilor bărbătești, nasturii sunt cusuți pe partea dreaptă a cămășii. Experții în lumea modei explică de ce fiecare sex are propria orientare a nasturilor. Motivul principal datează din epoca medievală.

Nasturii transmit indirect statutul social al purtătorului

Butonierele au început să fie folosite pentru prima dată în secolul al XIII-lea. Dar importanța lor a crescut un secol mai târziu, când au devenit un semn de bogăție. Nasturii din aur, argint sau fildeș indicau că ești bogat sau că ai un rang.

Reclamă

Ținutele femeilor erau mai complexe pe vremuri. Rochiile aveau până la șase straturi de jupe, bustiere, un corset și alte articole de lenjerie intimă și era nevoie de ajutorul cuiva sa îmbraci anumite rochii. Astfel încât nasturii au fost amplasați pe partea stângă, ca să fie cât mai accesibili pentru cealaltă persoană.

„Pe vremuri, să te îmbraci frumos era o afacere importantă, mai ales dacă erai bogat. Doamnele aveau adesea servitoare care să le ajute să se îmbrace, așa că faptul de a avea nasturi pe partea stângă a facilitat munca unui ajutor dreptaci”, a explicat Scott Liebenberg, CEO al Tapered Menswear citat de People.

Dependența modei de tradiție ar putea fi unul dintre motive

Reclamă

Deși trendurile evoluează extrem de rapid, designerii creează noi look-uri pe baza modelelor vechi. Odată ce un anumit stil sau o caracteristică devine standardizată, tinde să continue. Stilul evoluează, dar modelele generale rămân aceleași.

Potrivit lui Liebenberg, standardele de fabricație pot fi, de asemenea, de vină. „Sunt sigur că există și alte modalități de a face diferența [între hainele pentru bărbați și cele pentru femei], dar atunci când cămașa este atașată separat pe îmbrăcăminte, poate fi mai ușor pentru linia de asamblare să înțeleagă ce fel de cămașă este”, a adăugat el. În acest caz este vorba despre eficientizarea operațiunilor până în zilele noastre.

Indiferent de motivul pentru care nasturii cămășilor sunt poziționați diferit, există un lucru asupra căruia experții în modă sunt de acord: poziția nasturilor nu pare să influențeze modul în care decizi să te îmbraci. Având în vedere comercializarea și ușurința relativă implicată în producerea obiectului, nasturii sunt cam peste tot în 2024.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
O femeie îmbrăcată în zână, într-o lume de basm
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×