Reclamă

Noul portret al Regelui Charles a fost deformat. Ce s-a întâmplat cu tabloul regal la mai puțin de o lună de când a fost expus

Noul portret al Regelui Charles a fost deformat. Admiratorii regali încearcă să afle ce s-a întâmplat cu tabloul dezvelit în urmă cu mai puțin de o lună. Tabloul realizat de Jonathan Yeon a fost supus unui tratament neașteptat. 

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 12 iunie 2024, 14:31

În urmă cu mai puțin de o lună, Regele Charles a dezvelit primul său portret oficial de când a urcat pe tronul Marii Britanii. Portretul a fost deja deformat, scrie publicația InStyle. Activiștii pentru drepturile animalelor din grupul Animal Rising au lipit afișe inspirate de Wallace și Gromit pe tabloul regelui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Noul portret al Regelui Charles a fost deformat

Tabloul Regelui Charles a fost expus recent la Philip Mold Gallery din Londra. Fața Regelui a fost ascunsă de o imagine a lui Wallace din desenele animate Wallace și Gromit, relatează publicația People.

Activiștii nu s-au oprit aici. Aceștia au adăugat și textul: „Fără brânză Gromit. Uită-te la toată această cruzime la fermele RSPCA!”. Animal Raising a distribuit și o fotografie cu vandalizarea portretului pe pagina de Instagram.

Postarea a coincis cu un raport al organizației, care lucrează pentru a atrage atenția asupra durabilității și lucrează pentru un viitor „în care umanitatea împărtășește o relație pozitivă cu animalele și natura”.

Reclamă

Raportul a arătat că există „cruzime și suferințe” la peste 45 de ferme asociate cu Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animașs RSPCA.

Charles este patronul regal al RSPCA, la fel cum a fost și amma sa, Regina Elsiabeta. Fundația a explicat, de asemenea, de ce a adăugat portretul personajului de benzi desenate peste chipul regelui. 

„Acțiunea a mizat pe dragostea Regelui pentru desenele Wallace și Gromit, dar și pe statutul său de Patron Regal al RSPCA”, a spus reprezentantul fundației într-un comunicat oficial.

Reclamă

Cum a reacționat Regele Charles atunci când și-a dezvăluit

Regele Charles și-a dezvăluit portretul la Palatul Buckingham pe data de 14 mai. Din data de 16 mai, acesta a fost expus la Philip Mold Gallery, cu planuri ca acesta să fie disponibil pentru vizionarea publică până pe 21 iunie.

În continuare, tabloul va fi expus la Drapers Hall până în luna august. Potrivit pictorului care a realizat portretul, tabloul a vrut să-l surprindă pe Regele Charles într-o lumină puternică.

Palatul Buckingham nu a făcut nicio declarație până la acest moment cu privire la nvidentul nefericit. Astfel că, admiratorii regali nu pot afla cum anume va fi reparat portretul sau dacă acesta va fi expus în continuare așa cum a fost stabilit inițial.

La momentul dezvelirii, Regele Charles a părut extrem de încântat de lucrarea artistului. Regele ar fi fost surprins de culoarea puternică, dar mai apoi a aprobat tabloul care a fost realizat de Yeo.

Regele a pozat în uniforma completă a Gărzilor Galilor și a stat sprijinit în sabie timp de 40 de minute pentru fiecare sesiune, scrie DailyMail.

Ședințele de pictură s-ar fi încheiat înainte ca Regele să fie diagnosticat cu cancer, a mai adăugat presa. Soția Regelui, Regina Camilla, a părut și ea mulțumită de portretul oficial al soțului ei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×