Reclamă

Noul portret al Regelui Charles a fost deformat. Ce s-a întâmplat cu tabloul regal la mai puțin de o lună de când a fost expus

Noul portret al Regelui Charles a fost deformat. Admiratorii regali încearcă să afle ce s-a întâmplat cu tabloul dezvelit în urmă cu mai puțin de o lună. Tabloul realizat de Jonathan Yeon a fost supus unui tratament neașteptat. 

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 12 iunie 2024, 14:31

În urmă cu mai puțin de o lună, Regele Charles a dezvelit primul său portret oficial de când a urcat pe tronul Marii Britanii. Portretul a fost deja deformat, scrie publicația InStyle. Activiștii pentru drepturile animalelor din grupul Animal Rising au lipit afișe inspirate de Wallace și Gromit pe tabloul regelui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Noul portret al Regelui Charles a fost deformat

Tabloul Regelui Charles a fost expus recent la Philip Mold Gallery din Londra. Fața Regelui a fost ascunsă de o imagine a lui Wallace din desenele animate Wallace și Gromit, relatează publicația People.

Activiștii nu s-au oprit aici. Aceștia au adăugat și textul: „Fără brânză Gromit. Uită-te la toată această cruzime la fermele RSPCA!”. Animal Raising a distribuit și o fotografie cu vandalizarea portretului pe pagina de Instagram.

Postarea a coincis cu un raport al organizației, care lucrează pentru a atrage atenția asupra durabilității și lucrează pentru un viitor „în care umanitatea împărtășește o relație pozitivă cu animalele și natura”.

Reclamă

Raportul a arătat că există „cruzime și suferințe” la peste 45 de ferme asociate cu Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animașs RSPCA.

Charles este patronul regal al RSPCA, la fel cum a fost și amma sa, Regina Elsiabeta. Fundația a explicat, de asemenea, de ce a adăugat portretul personajului de benzi desenate peste chipul regelui. 

„Acțiunea a mizat pe dragostea Regelui pentru desenele Wallace și Gromit, dar și pe statutul său de Patron Regal al RSPCA”, a spus reprezentantul fundației într-un comunicat oficial.

Reclamă

Cum a reacționat Regele Charles atunci când și-a dezvăluit

Regele Charles și-a dezvăluit portretul la Palatul Buckingham pe data de 14 mai. Din data de 16 mai, acesta a fost expus la Philip Mold Gallery, cu planuri ca acesta să fie disponibil pentru vizionarea publică până pe 21 iunie.

În continuare, tabloul va fi expus la Drapers Hall până în luna august. Potrivit pictorului care a realizat portretul, tabloul a vrut să-l surprindă pe Regele Charles într-o lumină puternică.

Palatul Buckingham nu a făcut nicio declarație până la acest moment cu privire la nvidentul nefericit. Astfel că, admiratorii regali nu pot afla cum anume va fi reparat portretul sau dacă acesta va fi expus în continuare așa cum a fost stabilit inițial.

La momentul dezvelirii, Regele Charles a părut extrem de încântat de lucrarea artistului. Regele ar fi fost surprins de culoarea puternică, dar mai apoi a aprobat tabloul care a fost realizat de Yeo.

Regele a pozat în uniforma completă a Gărzilor Galilor și a stat sprijinit în sabie timp de 40 de minute pentru fiecare sesiune, scrie DailyMail.

Ședințele de pictură s-ar fi încheiat înainte ca Regele să fie diagnosticat cu cancer, a mai adăugat presa. Soția Regelui, Regina Camilla, a părut și ea mulțumită de portretul oficial al soțului ei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză porționată pe farfurie, alături de platoul cu ruladă, un dovlecel și usturoi
Rețete
Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză. Gustare de vară, savuroasă
Această ruladă de dovlecei cu cremă de brânză poate fi servită ca un aperitiv sau ca gustare și este ușoară și savuroasă. Este un preparat ușor și rafinat, cu o textură moale și cremoasă....
2
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Zodiile intră într-o perioadă intensă din toate punctele de vedere. Citește horoscopul săptămânii 24 iunie – 30 iunie 2024 și vezi ce rezervă astrele pentru fiecare nativ în parte. Este momentul ca nativii să...
4
portret al unei fete care zâmbește pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Vezi dacă te numeri printre ele
Atunci când planetele se aliniază, nativii au parte de zile perfecte. Află care sunt acele 3 zodii care sunt favoritele astrelor în această săptămână. Cu Mercur cu Rac ce vine alături de Saturn în...
5
O femeie care bea cafeaua la geam, îmbrăcată într-un halat alb
Horoscop
Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare. Nativii care se pot baza pe Univers
În timpul conjuncției Lunii cu Pluto, schimbarea este inevitabilă. Pe 24 iunie 2024 a avut loc o schimbare majoră care a influențat tranzitele cosmice. Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare...
PARTENERI
×