Reclamă

Mănânci o banană pe zi? Ce se poate întâmpla în corpul tău

Experții susțin că o banană pe zi poate face minuni pentru sănătate. Iată care sunt beneficiile includerii bananelor în regimul tău alimentar zilnic.

Publicat: 19 ianuarie 2021, 18:00 / Actualizat: 7 noiembrie 2021, 13:14

Bananele se numără printre cele mai îndrăgite fructe, dar și printre cele mai consumate. Nu numai că sunt delicioase, dar bananele aduc și nenumărate beneficii organismului datorită proprietăților din compoziție.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aceste fructe sunt sănătoase și produc anumite schimbări în organism dacă le consumi zilnic.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci o banană pe zi

Pe rafturile magazinelor, bananele se regăsesc sub o varietate de dimensiuni. Indiferent de ce alegi, iată cum se poate schimba corpul tău dacă alegi să incluzi în alimentația zilnică o banană.

Îți asigură doza de potasiu de care organismul tău are nevoie

Dieteticianul Amanda A. Kostro Miller susține că un consum zilnic de banane asigură organismului cantitatea optimă de potasiu.

Reclamă

Potasiul este un nutrient pe care îl luăm din alimentele pe care le consumăm. Organismul folosește potasiul pentru reglarea fluidelor, circulației sangvine, ritmului cardiac și funcționarea optimă a sistemului nervos. Totuși, un consum excesiv de banane, poate dăuna persoanelor cu probleme ale rinichilor. Dacă ai insuficiență renală cronică și ți-a fost recomandat să reduci cantitatea de potasiu, atunci este bine să eviți consumul lor, a declarat  Amanda A. Kostro Miller pentru The List.

Vei avea mai multă energie

Să mergi la sală nu va mai fi un lucru atât de greu de făcut. Poți alege să mănânci o banană atât înainte de a face mișcare, cât și după ce ai terminat antrenamentul. 

Reclamă

Nancy Feinstein susține că „te vei simți mai energic, pentru că bananele conțin trei tipuri de zahăr – sucroză, fructoză și glucoză. Aceste substanțe sunt o sursă bună de energie care nu te îngrașă și nici nu îți crește nivelul  colesterolului”.

Cum te recuperezi după o serie de exerciții solicitante? Banana îți vine din nou în ajutor.

„Potasiul din banane poate contribui la prevenirea crampelor musculare. În în cazul în care ai eliminat o cantitate mare de apă prin transpirație”, subliniază și dieteticianul Rachel Bergman.

Kilogramele în plus nu vor mai fi o problemă

Bananele sunt cea mai bună alternativă atunci când ești tentat să consumi anumite gustări care au în compoziție zahăr procesat.

„Este posibil să pierzi în greutate, deoarece alimentele bogate în fibre îți vor da senzația de saturație. Acest lucru înseamnă că vei consuma un număr mai mic de calorii”, subliniază antrenorul personal Nancy Feinstein.

Vei avea o inimă mai sănătoasă dacă mănânci o banană pe zi

Bolile cardiovasculare sunt tot mai frecvente. În acest caz, bananele pot fi un aliat de încredere atunci când vrei să reduci riscului de îmbolnăvire.

„Persoanele care consumă potasiu cu regularitate prezintă un risc cu 27% mai scăzut să dezvolte boli cardiace”, spune Shelley Gawith. 

De asemenea, consumul regulat de banane contribuie și la stimularea circulației sângelui.  

„O banană medie îți asigură doza optimă de potasiu: 422 de miligrame sau 10% din valoarea zilnică recomandată”, informează Rachel Berman. 

Banana e un bun antioxidant

O parte esențială a unei diete sănătoase este reprezentată de antioxidanți, care se regăsesc într-o varietate largă de produse alimentare, printre care se numără și bananele. Aceste fructe conțin vitamina B6, vitamina C, magneziu, cupru și mangan. 

Bananele contribuie la îmbunătățirea vederii

Primul aliment la care te gândești atunci când vrei să îți îmbunătățești vederea este morcovul, deoarece conține multă vitamina A, dar și bananele se înscriu pe aceeași listă. 

Vitamina A ajută la îmbunătățirea vederii pe timp de noapte și contribuie la menținerea acuității vizuale pe timp de zi. Consumul zilnic al unei banane poate preveni degenerescența maculară (deteriorarea maculei), potrivit The Sunday Post. Degenerescența maculară provoacă încețoșarea privirii. Pentru această afecțiune oftalmologică nu există încă tratament. Un lucru benefic pentru vedere este consumarea regulată a alimentelor cu un conținut ridicat de  vitamina A, precum sunt bananele.

Vei fi mai fericit cu o banană pe zi

Cu toții căutăm să înlăturăm stresul din viața noastră, dar de multe ori eșuăm la acest capitol. Un program încărcat poate duce la creșterea nivelului de stres. Bananele îți pot îmbunătăți starea de spirit. Nu, problemele nu vor dispărea ca prin minune. În schimb, un psihic bun îți va da motivația necesară să faci față mai ușor. 

„Starea ta va fi mai bună (când mănânci banane) și vei avea un somn mai odihnitor. Bananele produc serotonină, hormonul fericirii”, spune antrenorul personal Nancy Feinstein.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×