Lucruri pe care le-ai făcut greșit până acum

Aproape toată lumea a mâncat până acum o banană, a înmuiat un biscuite în lapte sau a încălzit mâncarea la cuptorul cu microunde. În mod surprinzător, nu toată lumea știe să facă asta într-un mod corect sau mai ușor. Există lucruri pe care le-ai făcut greșit până acum, în timp ce o soluție mult mai la îndemână a fost chiar sub ochii tăi.

19 februarie 2021 la 16:58
O mamă și fiica ei pregătesc paste împreună
Activitățile pe care le desfășurăm zi de zi sau foarte des se transformă în automatisme, ceea ce înseamnă că nu acordăm prea multă atenție atunci când le facem / Shutterstock

Activitățile pe care le desfășurăm zi de zi sau foarte des se transformă în automatisme, ceea ce înseamnă că nu acordăm prea multă atenție atunci când le facem. Mintea noastră a exclus toate celelalte posibilități și urmează un traseu prestabilit.

Deși în anumite situații efectuarea mecanică a unei sarcini ne ajută să fim mai eficienți, unele obiceiuri pe care le-am deprins, uitându-ne la ceea ce fac oamenii din jurul nostru, nu sunt corecte sau mai ușoare.

Lucruri pe care le-ai făcut greșit până acum

După cum se dovedește, am abordat greșit până acum anumite obiceiuri zilnice. Există modalități mult mai ușoare și mai convenabile de a le face.

Decojirea bananei

Majoritatea oamenilor încep decojirea banana din partea de sus, ceea ce este greșit. Cel mai bun mod de a curăța o banană este de la bază la vârf.

Folosirea găurii de pe mânerul oalei de gătit

Utilitatea găurii de pe mânerul oalei de gătit este de sprijinire a lingurii cu care mesteci mâncarea. Data viitoare când gătești, nu mai pune lingura cu urme de mâncare pe o farfurie sau pe un prosop. O poți sprijini în gaura de pe mâner.

Folosirea spatulei pentru spaghete

Alegerea cantității corecte de paste nu este întotdeauna ușoară. Uneori poate fi prea mult, iar uneori insuficient. Aparent, orificiul mic din mijlocul spatulei pentru spaghete măsoară porția perfectă pentru o persoană.

Curățarea blenderului

După ce ți-ai făcut deliciosul smoothie, trebuie să speli blenderul. În funcție de ingredientele pe care le-ai folosit, curățarea poate fi dificilă și, oricât ai încerca, mirosul ingredientelor poate rezista pentru mult timp. Există o modalitate foarte simplă de a îndepărta urmele de măncare și mirosul din blender. După ce ai preparat smoothie-ul, toarnă apă în el, adaugă un strop de lichid de spălat vase, pune capacul blenderului și pornește-l. Toate impuritățile vor fi eliminate sub presiunea apei. 

Folosirea cutiilor de mâncare chinezească

Recipientele chinezești pentru mâncare nu sunt cele mai convenabile deoarece sunt  adânci și înguste. Surprinzător, aceste recipiente au un secret care ușurează servirea mâncării. Ele pot fi transformate în farfurii dacă le desfaci, potrivit Bright Side.

Folosirea cuptorului cu microunde

Spațiul limitat din interiorul cuptorului cu microunde este întotdeauna incomod atunci când doriți să servești masa alături de cineva. Ar fi mai ușor și mai convenabil dacă ați putea pregăti ambele mese în același timp. Pentru a încălzi două farfurii simultan, pune prima farfurie pe platoul cu microunde, apoi așezează o cană de cafea cu capul în jos lângă ea. Așează a doua farfurie deasupra cănii.

Înmuierea biscuiților cu cremă în lapte

Introdu o furculiță în umplutura biscuitelui. În acest fel, poții înmuia întregul biscuit fără să te murdărești pe degete.

Prepararea sandwichurilor cu cașcaval în prăjitorul de pâine

Întoarcerea prăjitorului de pâine, în poziție culcată, pe masă. Apoi, introdu feliile de pâine cu cașcaval în interior. Nu pune prea multă brânză și scoate-le cu grijă când procesul s-a încheiat, pentru a nu murdări prăjitorul. 

Încălzirea mâncării în cuptorul cu microunde

Data viitoare când încălzești mâncarea în cuptorul cu microunde, fă o mică gaură în mijlocul ei. Acest lucru va permite cuptorului cu microunde să încălzească mâncarea uniform.

Recomandările CaTine.ro
1
O femeie care spală o tigaie încinsă la chiuvetă
Timp liber
De ce nu e recomandat să speli niciodată o tigaie încinsă cu apă rece
Ai observat cum, în timp, calitatea tigăii scade? Se deformează și începe să ardă jumătate din mâncare, iar cealaltă rămâne nefăcută. Poate ți s-a mai spus că nu e recomandat să speli niciodată o...
2
Kimberley Garner, apariție ravisantă pe covorul roșu la Cannes
Divertisment
Apariția sexy a lui Kimberley Garner la plajă. Cum s-a îmbrăcat modelul
Kimberley Garner a ales o destinație preferată de multe vedete pentru relaxare, plajele din Miami. Vedeta a ales un costum de baie care a atras toate privirile. Fotografii nu au putut trece cu vederea...
3
Paris Jackson pe covorul roșu îmbrăcată cu o rochie portocalie și o coroniță pe frunte
CaTine
Viața marcată de suferință a lui Paris Jackson
Moartea tatălui ei, Michael Jackson, a fost pentru Paris Jackson începutul unei perioade foarte lungi de suferință și autovătămare. Are doar 22 de ani, dar a trecut prin încercări prea dure pentru un adolescent....
4
Meghan Markle, fotografiată altături de fiul său Archie și Prințul Harry, este însărcinată pentru a doua oară.
Divertisment
Meghan Markle este din nou însărcinată. Ducesa de Sussex și Prințul Harry așteaptă al doilea copil
Meghan Markle este din nou însărcinată. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al cuplului pentru agenția britanică de știri Press Association, duminică, 14 februarie. Ducesa de Sussex și Prințul Harry așteaptă al...
5
icon
Statuete Oscar
Divertisment
Oscar 2021, lista scurtă a nominalizărilor: „Colectiv”, printre titlurile eligibile
Academia Americană de Artă și Științe Cinematografice a anunțat lista scurtă a nominalizarilor la Oscar 2021 pentru nouă categorii, inclusiv documentar și film internațional. „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a fost inclus la categoriile...
PARTENERI
×