Reclamă

Preparatele la microunde: 5 efecte dăunătoare sănătății

Preparatele făcute la microunde pot părea alegerea cea mai bună după o zi lungă sau în lipsă de timp. Decât să mai comanzi, mai bine testezi o rețetă rapidă de pe YouTube.

Publicat: 16 martie 2021, 8:50 / Actualizat: 16 martie 2021, 10:11

Specialiștii avertizează însă că excesul undelor de la microunde îți poate pune sănătatea în pericol.

Studiile au arătat că un consum pe termen lung de preparate încălzite la microunde duce la creșterea nivelului de grăsimi din organism. Numărul de fibre pe care le are corpul tău vor scădea treptat, iar de aici și până la deteriorarea sănătății nu mai este decât un pas.

Preparatele la microunde

Deși există destule preparate care se pot încălzi fără probleme la cuptorul cu microunde, dar acest lucru nu înseamnă că toate mâncărurile se prepară astfel. De cele mai multe ori, faptul că vrei o masă care să fie și rapidă și gustoasă duce doar la a te expune undelor prea mult. The British Journal of Nutrition a realizat un studiu care arată că organismul are de suferit dacă este hrănit preponderent cu mâncare încălzită la microunde.

Poți evita totuși complicațiile apărute în urma unei diete alimentare ineficiente. Ți-am pregătit câteva efecte adverse negative pe care le are cuptorul cu microunde asupra ta.

Crește riscul îmbolnăvirii de cancer

Reclamă

Atunci când faci cumpărături sau achiziționezi produse noi, fă-ți un obicei din a citit pe spatele lor lista de ingrediente. Poate nu pare la prima vedere, dar unele dintre ele este posibil să dăuneze sănătății tale. Odată ce intră în contact cu gradele ridicate din cuptorul cu microunde, substanțele periculoase din ele se pot elibera. Consumând regulat preparatele făcute la microunde, crești riscul apariției de cancer.  

Presiunea din sânge poate crește

Dacă preparatele făcute la microunde au puține calorii, asta nu înseamnă că devin automat bune pentru organismul tău. Mâncărurile pe care le încălzești la cuptorul cu microunde îți vor crește nivelul de sodiu din cauza căldurii excesive. Consumat pe termen lung, acest compus chimic va ridica presiunea din sângele tău.

Reclamă

Poți reține apă în organism

Tot sodiul care apare în preparatele făcute la microunde este responsabil și de faptul că poți reține apă. Astfel, riști să pici în extrema cealaltă și să bei mai multă apă decât poate conține corpul tău. Nivelul de sare din organism își va schimba valorile ceea ce nu este benefic.

Poți suferi de toxiinfecție alimentară

Este cunoscut faptul că temperaturile ridicate ucid bacteriile din alimente. Însă dacă folosești cuptorul des pentru a le elimina, riști să te îmbolnăvești de o toxiinfecție alimentară. Preparatele făcute la microunde nu garantează eliminarea microbilor, pentru că mâncărurile au niveluri diferite la care se încălzesc optim. Riști altfel să rămâi cu preparatul crud.

Digestie îngreunată

Dacă ai probleme cu digestia și te confrunți cu balonarea, preparatele făcute la microunde nu sunt o soluție. Potrivit anumitor studii, această practică este asociată adesea cu obezitatea abdominală. Învață cum să-ți refaci metabolismul și cum să slăbești folosind o dietă sănătoasă. Vei avea parte în acest mod de o lejeritate în mișcare și de plăcerea de a purta orice haine dorești.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Încărcător lăsat în priză
Timp liber
Cât consumă încărcătorul lăsat în priză. Câți bani dai în plus la factura lunară
Dacă vrei să știi cât consumă încărcătorul lăsat în priză și dacă un încărcător conectat folosește energie, răspunsul direct este „Da”. Cu toate acestea, se pare că nu trebuie să te îngrijorezi prea tare...
2
Prăjitura Krem a la Krem decorată cu pudră de cacao, pe un platou negru, cu linguriță
Rețete
Prăjitura Krem a la Krem. Rețetă de colecție
Dacă ți-ai propus să-ți delectezi familia și prietenii cu un desert delicios și nu foarte greu de preparat, prăjitura Krem a la Krem îndeplinește cu succes toate condițiile. Tot ce trebuie să faci pentru...
3
Rita Ora în timp ce prezintă un spectacol de modă
Divertisment
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața a participat la British Fashion Awards 2022
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața internațională a participat la British Fashion Awards 2022. Diva și-a făcut apariție într-o ținută care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta a fost încântată de toată...
4
Fată frumoasă îmbrăcată în negru ți în mână un felinar, o bufniță și un păianjen
Horoscop
Ce animal de companie ți se potrivește, în funcție de zodie. Află ce spun specialiștii
Dacă vrei să știi ce animal de companie ți se potrivește în funcție de zodie, trebuie să înțelegi că alegerea unui astfel de companion necesită multe angajamente. Este vorba despre mult mai multe detalii...
5
O femeie care poartă mănuși galbene de cauciuc are în mână un burete galben cu verde și curăță un colț de lângă o fereastră care are mucegai pentru a ilustra cum poți scăpa de mucegaiul din casă
Timp liber
Cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie
Apariția mucegaiului în interiorul locuinței este o problemă cu care se confruntă multe persoane. Pe lângă aspectul inestetic al petelor de mucegai, acestea sunt și periculoase pentru sănătate. Ți-am pregătit câteva soluții despre cum...
PARTENERI
×