Reclamă

(P) 5 lucruri din limba engleză pe care le poți învăța azi

Când încep de la zero, cursanții de limba engleză aleg modalități diferite de a memora noile informații. Unii caută să învețe cu ajutorul conversațiilor 1 la 1. Alții se concentrează pe domeniile lor de interes și învață cuvinte tehnice. Află 5 lucruri din limba engleză pe care le poți învăța azi.

Publicat: 29 noiembrie 2021, 4:35
Un om care scrie la birou pe o coală albă
Când încep de la zero, cursanții de limba engleză aleg modalități diferite de a memora noile informații / Pexels

Aceasta este o strategie care funcționează pentru anumite persoane. Cea mai simplă modalitate este să începi cu elementele de bază ale limbii.

Învață mai întâi cele mai comune noțiuni în limba engleză. Apoi vei avea o bază suficient de mare de cuvinte pe care le vei putea utiliza într-o varietate de circumstanțe.

5 lucruri din limba engleză pe care le poți învăța azi

Iată cinci lucruri de bază care te vor ajuta să înveți mai rapid limba engleză:

Numerele

Poate nu ți se pare atât de importantă pronunția numerelor, însă ar trebui să știi că înțelegerea acestora și pronunția lor corectă este primul lucru pe care-l înveți atunci când studiezi o limbă străină. Numerele sunt printre cele mai necesare lucruri pe care trebuie să le înveți. Vei avea nevoie de ele atunci când călătorești, să transmiți un număr de telefon sau să faci cumpărături. Pronunția anumitor numere poate avea înțelesuri diferite dacă nu este făcută corect. Din această cauză, este important să acorzi mai multă atenție acestui detaliu.

Reclamă

Substantivele

„People” (n.r. oameni) și „person” (n.r. persoană) sunt substantive importante în engleză pentru cineva care învață bazele acestei limbi. La fel sunt și cuvintele „thing” (n.r. lucru), „time” (n.r. timp), „day” (n.r. zi), „man” (n.r. bărbat), „woman” (n.r. femeie) și „child” (n.r. copil), care vor apărea adesea în dialogurile tale cu diferiți interlocutori și în diverse situații.

Verbele

Reclamă

(To) „Be” (n.r. a fi) este folosit și ca un cuvânt auxiliar, dar și ca intranzitiv. Celelalte timpuri ale sale (was, were, been) fac parte din vocabularul de zi cu zi al oricărui vorbitor de limba engleză. Nu trece o zi fără să rostești câteva dintre aceste cuvinte de bază. La fel sunt și celelalte verbe precum „have” (n.r. a avea), „do” (n.r. a face), „say” (n.r. a spune), „go” (n.r. a merge), „get” (n.r. a obtine), „make” (n.r. a face), „know” (n.r. a sti), „see” (n.r. a vedea), „come” (n.r. a veni), „look” (n.r. a privi), „want” (n.r a vrea) și „use” (n.r. a folosi).

Interjecțiile

„Hey/Hi” (n.r. bună – formulă de salut) – ambele cuvinte sunt la fel de important de învățat. Probabil că vei auzi „hey” mai des decât „hi”, care este o abordare mai formală și mai apropiată de clasicul „hello”. Interjecțiile fac parte din conversațiile de bază în limba engleză. Pe lângă forma de salut, ar trebui să înveți și altele precum „now” (n.r. acum), „please” (n.r. te rog), „what” (n.r. ce), „yes” (n.r. da) și „no” (n.r. nu). O caracteristică importantă a interjecțiilor este că pot fi folosite pentru a exprima laudă, dispreț, entuziasm și bucurie în același timp. Ele sunt determinate în mare măsură de intonație și context.

Întreabă ce nu înțelegi

Curiozitatea a ucis pisica, dar i-a propulsat pe cei care învață o limbă străină! Pe măsură ce înveți limba engleză, vei aduna o mulțime de întrebări. Încearcă să găsești răspunsuri și nu te opri niciodată, recomandă EF.com. Găsești întotdeauna răspunsurile la întrebările tale pe bloguri, site-uri sau forumuri.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Thylane Blondeau pe covorul rou la Festivalul de Film de la Cannes
Divertisment
Thylane Blondeau s-a pozat în costum de baie. Cum arată la 20 de ani tânăra care în copilărie era supranumită „cea mai frumoasă fetiță din lume”
Thylane Blondeau a atras atenția tuturor atunci când s-a pozat în costum de baie. Modelul în vârstă de 20 de ani a distribuit imaginile pe contul personal de Instagram. Fanii s-au bucurat să o...
2
Adele într-un sacou alb în timp ce este invitată la o emisiune, a anunțat amânarea concertelor
Divertisment
Adele a anunțat amânarea concertelor din Las Vegas. Cântăreața a dat vestea printr-un videoclip emoționant
Adele a anunțat amânarea concertelor din Las Vegas. Vestea a fost oferită de cântăreață printr-un videoclip emoționant pe care l-a postat pe rețelele sociale. Fanii artistei au fost anunțați cu doar 24 de ore...
3
Katy Perry și Orlando Bloom pe covorul roșu la Hollywood
Divertisment
Katy Perry și Orlando Bloom au mers la o petrecere alături de prietenii lor. Cum au fost surprinși în Las Vegas
Katy Perry și Orlando Bloom au mers la o petrecere în Las Vegas alături de prietenii lor. Cuplul de îndrăgostiți a fost urmărit la fiecare pas de paparazii prezenți. De data aceasta cei doi...
4
Regina Letizia, cu masca pe față, la un eveniment în Spania
Divertisment
Regina Letizia a purtat rochia Reginei Sofia. Ținuta veche de 45 de ani a fost foarte apreciată
Regina Letizia a purtat rochia Reginei Sofia. Soția Regelui Felipe al Spaniei a impresionat participanții de la un eveniment cu o rochie purtată de soacra sa pentru prima dată în anul 1977. Regina Letizia...
5
Kendall Jenner, la un eveniment Harper's Bazaar, într-o rochie transparentă
Divertisment
Kendall Jenner a îmbrăcat un costum de baie minuscul. Cizmele care i-au completat ținuta au atras atenția tuturor
Kendall Jenner a îmbrăcat un costum de baie minuscul. A atras atenția pentru că ținuta aleasă a fost purtată în mijlocul zăpezii. Aceasta și-a completat look-ul cu o pereche de cizme cu blană, iar...
PARTENERI
×