Reclamă

(P) 6 lucruri foarte importante la un interviu de angajare

Ai trecut de procesul de selecție și ai fost chemat la un interviu de angajare sau îți cauți un loc de muncă nou și vrei să te pregătești pentru interviu?

Publicat: 11 martie 2022, 13:20 / Actualizat: 21 martie 2022, 18:02

Este important, în primul rând, să te pregătești foarte bine. Îți oferim mai jos câteva sfaturi care să te ajute să ai succes, fie că interviul este online sau la sediul companiei.

6 lucruri foarte importante la un interviu de angajare

Chiar dacă ții interviul online sau față în față, este important și aspectul fizic. Pregătește-ți o ținută office sau smart casual, în funcție de domeniul în care se desfășoară jobul.

Informează-te despre compania la care ai interviu

Citește mai multe despre companie, află care este cultura acesteia, care sunt valorile sale și ce apreciază la un angajat, descoperă care sunt punctele-cheie în care poți interveni cu expertiza ta și cum o poți susține prin cunoștințele tale despre domeniul în care aceasta activează, precum și cum o poți ajuta să aibă mai mult succes.

Încearcă să te informezi de la cineva care a lucrat acolo anterior, încearcă să te informezi din comunicate de presă și din canalele de social media despre ce mai face compania respectivă, citește despre proiectele companiei și pregătește-ți întrebările.

Reclamă

Pregătește o prezentare personală despre tine

Chiar dacă îți adaptezi discursul pentru fiecare companie la care mergi la interviu, este bine să ai pregătită o prezentare personală despre tine care să conțină informații despre cine ești, care sunt abilitățile tale cheie, pe scurt care este expertiza sau experiența ta profesională. Aceasta este utilă ca o scurtă introducere despre tine, pentru a te prezenta și a te face remarcat în fața intervievatorilor.

Citește mai multe sfaturi despre cum poți pregăti o astfel de prezentare.

Reclamă

Exersează răspunsurile la cele mai comune întrebări pe care angajatorul ți le poate adresa

Gândește-te care ar fi potențialele întrebări pe care le poți primi la interviu. Notează-le într-un document sau pe o agendă și exersează ce răspunsuri ai putea să dai. Cu siguranță, și în acest caz, te vei adapta la discuția pe care o ai cu angajatorul sau cu recrutorul.

Cu toate acestea, este foarte bine să ai câteva răspunsuri pregătite de dinainte. Să exersezi puțin și să te gândești care sunt acele răspunsuri pe care le poți da.

Pregătește întrebări, la rândul tău, pe care le poți adresa angajatorilor

Gândește-te ce întrebări poți adresa angajatorilor ca să afli mai multe despre jobul la care aplici. La finalul interviului ai ocazia să pui aceste întrebări. Poți arăta cât de interesat ești de jobul la care vrei să aplici, dar și să arăți că vrei să descoperi mai multe despre compania la care ai aplicat. Printre întrebările pe care le poți adresa se numără:
● Cum ar trebui să fie candidatul ideal?
● Ce părere aveți de calificările mele?
● Vreți să clarific câteva aspecte din CV-ul meu?
● Ce ar trebui să mai știu în legătură cu acest business sau cu compania?
● Cu cine voi lucra în mod direct? Care este managerul meu?
● Cum arată o zi normală de lucru la birou?

Fii pregătit să discuți despre experiențele tale anterioare de lucru

Gândește-te cum se leagă experiențele tale anterioare de lucru de ceea ce vrei să aduci la jobul pentru care ai aplicat. Gândește-te care sunt motivele pentru care cineva te-ar angaja. Care sunt principalele lucruri pe care le-ai avea de făcut. Care sunt principalele idei pe care vrei să le transmiți despre modul în care ți-ai desfășurat activitatea anterior.

Pregătește-ți ținuta pentru interviul de angajare

Dacă aplici pentru un domeniu mai creativ, precum marketing și comunicare, poți folosi culori mai creative. Dacă aplici pentru un job în domeniul bancar, o ținută într-un stil mai business este cea mai potrivită.

Inclusiv culoarea unghiilor trebuie să conteze. Iată ce dezvăluie aceasta despre personalitatea ta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ben Affleck de mână cu Jennifer Lopez în timp ce fac cumpărături din Paris
Divertisment
Ce cadou de nuntă au primit Ben Affleck și Jennifer Lopez de la Jennifer Garner. Fosta soție a actorului a făcut un gest neașteptat
Nunta artistei Jennifer Lopez a ținut zile la rând primele pagini ale presei internaționale. Vedeta s-a bucurat de o ceremonie restrânsă pe care a organizat-o în mare secret alături de soțul său, Ben Affleck....
2
Ducii de Cambridge, la Wimbledon, în haine elegante
Divertisment
Videoclipul viral cu Prințul William și Kate Middleton. Imaginile în care se distrează la petreceri au strâns peste 4 milioane de vizualizări
Videoclipul viral cu Prințul William și Kate Middleton a fost comentat de multe persoane. Imaginile cu cei doi, în timp ce se distrează, cel mai probabil în facultate, au fost vizionate de milioane de...
3
Vlad Gherman, îmbrăcat casual, la Roata Vedetelor
Divertisment
Vlad Gherman a spus totul despre el. Detaliile pe care puțini le știu despre celebrul actor
Vlad Gherman a intrat în lumina reflectoarelor încă din adolescență și s-a făcut remarcat în serialele produse de Ruxandra Ion. În paralel a cucerit inimile tinerilor din România atunci când a cântat în trupa...
4
Un cristal pe masa unei ghicitoare în cărți
Horoscop
Bijuterii care atrag prosperitatea și fericirea în viață. Ce cristale trebuie să porți
Purtarea acestor bijuterii care atrag prosperitatea și fericirea în viață îți poate schimba cu adevărat planurile de viitor. De la inele care îți iau ochii la brățări fine ce pot fi purtate doar în...
5
Ramona Olaru, fotografie lângă roata de la Roata Vedetelor
Divertisment
Ramona Olaru vorbește deschis despre relația cu Cătălin Cazacu. Ce o deranjează cel mai mult la actualul ei partener
Ramona Olaru vorbește deschis despre relația cu Cătălin Cazacu. Ea a filmat a doua ediție a show-ului difuzat în exclusivitate pe Antena PLAY, Roata Vedetelor. Pentru că și-a dorit să răspundă la toate întrebările,...
PARTENERI
×