Reclamă

(P) 6 lucruri foarte importante la un interviu de angajare

Ai trecut de procesul de selecție și ai fost chemat la un interviu de angajare sau îți cauți un loc de muncă nou și vrei să te pregătești pentru interviu?

Publicat: 11 martie 2022, 13:20 / Actualizat: 21 martie 2022, 18:02

Este important, în primul rând, să te pregătești foarte bine. Îți oferim mai jos câteva sfaturi care să te ajute să ai succes, fie că interviul este online sau la sediul companiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

6 lucruri foarte importante la un interviu de angajare

Chiar dacă ții interviul online sau față în față, este important și aspectul fizic. Pregătește-ți o ținută office sau smart casual, în funcție de domeniul în care se desfășoară jobul.

Informează-te despre compania la care ai interviu

Citește mai multe despre companie, află care este cultura acesteia, care sunt valorile sale și ce apreciază la un angajat, descoperă care sunt punctele-cheie în care poți interveni cu expertiza ta și cum o poți susține prin cunoștințele tale despre domeniul în care aceasta activează, precum și cum o poți ajuta să aibă mai mult succes.

Încearcă să te informezi de la cineva care a lucrat acolo anterior, încearcă să te informezi din comunicate de presă și din canalele de social media despre ce mai face compania respectivă, citește despre proiectele companiei și pregătește-ți întrebările.

Reclamă

Pregătește o prezentare personală despre tine

Chiar dacă îți adaptezi discursul pentru fiecare companie la care mergi la interviu, este bine să ai pregătită o prezentare personală despre tine care să conțină informații despre cine ești, care sunt abilitățile tale cheie, pe scurt care este expertiza sau experiența ta profesională. Aceasta este utilă ca o scurtă introducere despre tine, pentru a te prezenta și a te face remarcat în fața intervievatorilor.

Citește mai multe sfaturi despre cum poți pregăti o astfel de prezentare.

Reclamă

Exersează răspunsurile la cele mai comune întrebări pe care angajatorul ți le poate adresa

Gândește-te care ar fi potențialele întrebări pe care le poți primi la interviu. Notează-le într-un document sau pe o agendă și exersează ce răspunsuri ai putea să dai. Cu siguranță, și în acest caz, te vei adapta la discuția pe care o ai cu angajatorul sau cu recrutorul.

Cu toate acestea, este foarte bine să ai câteva răspunsuri pregătite de dinainte. Să exersezi puțin și să te gândești care sunt acele răspunsuri pe care le poți da.

Pregătește întrebări, la rândul tău, pe care le poți adresa angajatorilor

Gândește-te ce întrebări poți adresa angajatorilor ca să afli mai multe despre jobul la care aplici. La finalul interviului ai ocazia să pui aceste întrebări. Poți arăta cât de interesat ești de jobul la care vrei să aplici, dar și să arăți că vrei să descoperi mai multe despre compania la care ai aplicat. Printre întrebările pe care le poți adresa se numără:
● Cum ar trebui să fie candidatul ideal?
● Ce părere aveți de calificările mele?
● Vreți să clarific câteva aspecte din CV-ul meu?
● Ce ar trebui să mai știu în legătură cu acest business sau cu compania?
● Cu cine voi lucra în mod direct? Care este managerul meu?
● Cum arată o zi normală de lucru la birou?

Fii pregătit să discuți despre experiențele tale anterioare de lucru

Gândește-te cum se leagă experiențele tale anterioare de lucru de ceea ce vrei să aduci la jobul pentru care ai aplicat. Gândește-te care sunt motivele pentru care cineva te-ar angaja. Care sunt principalele lucruri pe care le-ai avea de făcut. Care sunt principalele idei pe care vrei să le transmiți despre modul în care ți-ai desfășurat activitatea anterior.

Pregătește-ți ținuta pentru interviul de angajare

Dacă aplici pentru un domeniu mai creativ, precum marketing și comunicare, poți folosi culori mai creative. Dacă aplici pentru un job în domeniul bancar, o ținută într-un stil mai business este cea mai potrivită.

Inclusiv culoarea unghiilor trebuie să conteze. Iată ce dezvăluie aceasta despre personalitatea ta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×