Reclamă

Penny Mordaunt vinde rochia pe care a purtat-o la încoronarea Regelui Charles. Motivul pentru care a luat această decizie

Penny Mordaunt vinde rochia pe care a purtat-o la încoronarea Regelui Charles. Aceasta a oferit mai mult explicații publicului larg într-un interviu pe care l-a oferit presei internaționale. Membra Parlamentului Regatului Unit spune că a luat decizia cu ușurință.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 5 martie 2024, 6:39 / Actualizat: 5 martie 2024, 10:20

Penny a decis să renunțe la rochia albastră cu pelerina pe care a purtat-o la unul dintre evenimentele istorice din monarhia britanică. Liderul Camerei Comunelor, în vârstă de 51 de ani, a fost prima femeie care a prezentat unui monarh britanic sabia ofrandei la ceremonia de încoronare. A fost, de asemenea, prima femeie din istorie care a proclamat un nou monarh.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Penny Mordaunt vinde rochia pe care a purtat-o la încoronarea Regelui Charles

Penny Mordaunt a jucat un rol cheie la încoronarea Regelui Charles. Aceasta a rămas în istorie, iar ținuta sa a putut fi urmărită de milioanele de oameni din lumea întreagă. Mordaunt a purtat atunci  rochie cu pelerină, brodată cu motive de frunze de ferigă, un semn al consiliului privat.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Penny Mordaunt, într-o rochie albastră, la ceremonia de încoronare a Regelui Charles
Important în evenimentul organizat pentru încoronarea Regelui Charles.

Penny Mordaunt, deputatul conservator, care este liderul Camerei Comunelor, participă la încoronare în calitatea ei de Lord Președinte al Consiliului Privat / Profimedia Images

Rochia concepută de brandul  prêt-à-porter de lux Safiyaa a ajuns să fie admirată de femeile din întreaga lume. Într-un nou interviu,  parlamentarul conservator a dezvăluit ce planuri are cu ținuta iconică.

Reclamă

„Nu o pot purta niciodată din nou – decât dacă merg la o petrecere cu rochii de lux și trebuie să mă costumez ca mine”, a explicat Penny.

„Cred că uneori puterea unei imagini, de a vedea o femeie care joacă un anumit rol, are un impact uriaș asupra aspirațiilor tinerelor femei”, a mai spus Penny într-un interviu din 2023.

Se pare că acesta este unicul motiv pentru care Penny a decis să renunțe la rochia sa. Penny a explicat că ținuta ei de la încoronare a fost inspirată parțial de regretata baroneasă Betty Boothroyd, prima femeie aleasă președinte al Camerei Comunelor.

Reclamă

Boothroyd a murit la vârsta de 93 de ani în luna februarie a anului trecut, cu trei luni înainte ca Charles și Camilla să fie încoronați Rege și Regină.

Penny a mai adăugat că vânzarea rochiei o va ajuta să strângă bani pentru a putea finanța viitoarele sale proiecte. Aceasta a declarat că rochia este atât de specială încât ar trebui să continue să fie purtată și de alte persoane. Rochia este estimată la suma de 1.200 de Lire Sterline.

Ce rol a jucat Penny Mordaunt la încoronarea Regelui Charles

Penny a participat la încoronarea Regelui Charles în calitatea ei de Lord Președinte al Consiliului Privat. Mordaunt a fost însărcinată să prezinte Regelui Charles sabia cu bijuterii ce are o greutate de peste 3.6 kilograme.

Penny a prezentat sabia în timpul încoronării Regelui de la Westminster Abbey. Regele a fost mai întâi binecuvântat de arhiepiscopul Canterbury și apoi a primit sabia pentru a o ține în mâna dreaptă.

Sabia a fost pentru început plasată pe altarul de la Westminster Abbey, iar mai apoi a fost preluată de Mordaunt.

Sabia a fost ținută de Penny pe tot parcursul ceremoniei de încoronare. Timp de 51 de minute, Penny a ținut sabia nemișcată și și-a dus la bun sfârșit rolul.

Ulterior, sabia fără teacă i-a fost oferită Majestății Sale. Mordaunt a spus atunci că s-a simțit onorată să facă parte din ceremonia istorică de încoronare a Regelui Charles.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×