Reclamă

Planta care poate reduce inflamația din organism, potrivit nutriționiștilor

Inflamația din organism este inevitabilă, fie că îți place sau nu. Acesta se instalează în organism chiar și atunci când ai fost înțepată de o albină sau te-ai lovit la deget. Această inflamație face parte din procesul natural de vindecare al organismului. Din fericire, specialiștii dau detalii despre planta care poate reduce inflamația din organism.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 19 aprilie 2024, 7:13

Vestea mai puțin bună este că inflamația pe termen lung poate fi dăunătoare sănătății. Mulți factori precum alimentația, calitatea somnului, stresului și chiar factorii de mediu pot contribui la instalarea inflamației în timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Planta care poate reduce inflamația din organism

De aceea este important să iei măsuri care pot ajuta la scăderea inflamației din organism. Specialiștii susțin că rozmarinul este planta cea mai bună pentru a ajuta la reducerea inflamației.

Există două tipuri de inflamație: acută și cronică. În timp ce inflamația acută este de scurtă durată, inflamația cronică este opusul. Este pe termen lung și poate provoca daune asupra sănătății tale. De fapt, un studiu a constatat că inflamația cronică a fost o cauză care a stat la baza unui număr mare de decese din întreaga lume.

Există mai multe studii care pot indica modul în care anumiți nutrienți, cum ar fi uleiurile, polifenolii și antioxidanții, pot ajuta la reducerea inflamației în organism. Cu toate acestea, inflamația cronică a fost legată de boli precum cancerul, obezitatea, bolile de inimă, diabetul și chiar depresia.

Din fericire, asta nu înseamnă că situația nu se poate remedia. Rozmarinul, un ingredient de bază în mai toate bucătăriile lumii, care costă foarte puțin, te poate ajuta să scapi de aceste probleme.

Reclamă

Rozmarinul este numit cea mai bună plantă pentru a reducere inflamația din organism. Pe lângă gustul pe care îl oferă preparatelor în care este inclus, rozmarinul oferă o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului.

Beneficiile pentru sănătate ale rozmarinului

Rozmarinul conține compuși care pot suprima citokinele care controlează inflamația în organism. Rozmarinul este, de asemenea, bogat în antioxidanți, care pot ajuta la neutralizarea radicalilor liberi și la reducerea stresului oxidativ.

Reclamă

Oamenii de știință au descoperit că acidul rosmarinic și acidul carnosic prezent în rozmarin conțin cele mai multe efecte medicinale dintre compușii fenolici. Acești compuși oferă beneficii antiinflamatorii și antioxidante care ajută nu numai la tratarea inflamației, ci și la ameliorarea altor afecțiuni.

Rozmarinul ar trebui să fie considerat o terapie alternativă pentru tratarea inflamației, durerii, anxietății și tulburărilor de memorie. Cu toate acestea, nu trebuie să ignori consultul la medic sau să renunți la medicamente dacă acestea ți-au fost prescrise pentru afecțiunile de care suferi.

Cercetătorii au descoperit că principalii fitocompuși care oferă beneficii pozitive pentru sănătate sunt: acid cafeic, acid carnosic, acid clorogenic, acid monomeric, acid oleanolic, acid rosmarinic, acid ursolic, alfa-pinen, camfor, carnosol, eucaliptol, rosmadial și rosmanol. Rozmarinul și uleiul de rozmarin sunt produse care ar putea fi de folos pentru a ajuta la controlul unei bolilor inflamatorii.

Acidul rosmarinic este adesea utilizat în prevenirea și tratarea cancerului datorită proprietăților sale antioxidante. Antioxidanții ajută la eliminarea radicalilor liberi din organism, care pot provoca leziuni celulare și exacerba tumorile în timp. Oamenii de știință au concluzionat că acidul rosmarinic ar trebui să fie considerat un tratament suplimentar în prevenirea cancerului. Datele obținute de ei arată că acidul rosmarinic nu numai că a scăzut inflamația cronică, ci și stresul oxidativ și creșterea tumorii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×