Ananasul este extrem de popular în toată lumea, datorită aromei sale dulci și ușor înțepătoare. Are un gust inconfundabil și este foarte versatil. Poate fi consumat în mai multe feluri: fie la cuptor în compoziția prăjiturilor, la grătar sau proaspăt tăiat în salate de fructe ori smoothie.
Ananasul e fructul minune pentru sănătate
De la stimularea imunității (datorită conținutului său de antioxidanți) la reducerea riscului de cancer până la stimularea digestiei sau sănătății osoase, ananasul este un aliat al condiției de sănătate, notează Healthdigest.
Scade nivelul colesterolului „rău”
Există un anumit nutrient în compoziția acestui fruct care poate influența valoarea colesterolului: bromelaina. Enzimă care digeră proteinele și care constituie miezul ananasului, bromelaina ajută la descompunerea plăcilor de colesterol din artere. În consecință fluxul sanguin funcționează mai bine, iar riscul bolilor cardiace scade.
Potrivit unui studiu din 2021 publicat în Nutrition & Metabolism, a mânca ananas zilnic este asociat cu protecția împotriva hipercolesterolemiei – nivelurile ridicate de colesterol „rău” (LDL) din sânge. Același studiu a dovedit că un consum zilnic de ananas poate reduce greutatea. Așadar, ananasul se numără printre cele mai bune fructe pentru pierderea în greutate.
Dacă ai probleme cu colesterolul, este nevoie să te limitezi la rețete cu ananas sănătoase pentru inimă.
Susține sănătatea inimii
Ananasul susține sănătatea inimii grație conținutului său de fibre, potasiu și vitamina C. O ceașcă de ananas, care înseamnă 165 grame de fruct, conține 2.31 grame de fibre dietetice, 180 miligrame de potasiu și 78.9 miligrame de vitamina C. Așa cum se știe, fibrele reduc tensiunea arterială.