Reclamă

Regulile pe care e indicat să le respecți dacă vrei să slăbești cu postul intermitent. Ce spun nutriționiștii despre ele

Postul intermitent este poate cel mai promovat regim alimentar din ultimul timp. Cu toate acestea, deși pare că e bazat mai multe pe intervalul orar și nu pe alimentație, e mai mult decât atât. Regulile pe care e indicat să le respecți dacă vrei să slăbești cu postul intermitent.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 18 aprilie 2024, 7:09

Nu poți să mănânci ce vrei cu postul intermitent dacă vrei să slăbești. "Trebuie să mănânci mese echilibrate în timpul perioadei de hrănire", a declarat Rob Hobson, un dietetician, pentru Daily Mail.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regulile pe care e indicat să le respecți dacă vrei să slăbești cu postul intermitent

Deși specialiștii susțin că mai sunt multe de studiat în legătură cu postul intermitent, cei care l-au ținut susțin că dieta i-a ajutat să piardă în greutate.

Pe lângă faptul că ajută la eliminarea kilogramelor în plus, postul intermitent mai are și alte beneficii pentru organism. Unele dintre ele se referă la potențialul de a reduce rezistența la insulină și de a reduce riscul de diabet de tip 2. De asemenea, ajută la reducerea stresului oxidativ și a inflamației, scăderea colesterolului, a tensiunii arteriale și protejarea sănătății creierului.

După cum am spus și mai sus, mai sunt multe de studiat despre acest regim alimentar. Există și studii recente care susțin că cei care s-au limitat să mănânce doar opt ore în fiecare zi aveau un risc cu 91% mai mare de se confrunta cu boli de inimă fatale.

Indiferent de care parte vrei să fii, trebuie să știi că postul intermitent nu e indicat pentru toată lumea. Ai mai jos o listă cu cinci sfaturi pentru ca postul intermitent să îți ofere rezultatele dorite.

Reclamă

Alege un stil de post care să se potrivească cu programul tău zilnic

Postul intermitent este de fapt un termen care cuprinde mai multe stiluri de alimentație. Cele mai populare tipuri de post intermitent sunt cele de mai jos:

16:8 – vei mânca doar timp de opt ore pe zi și vei ține post restul de 16 ore. Acest stil ar putea funcționa bine pentru părinții care au un stil de viață alert. Metoda 16:8 ar putea fi, de asemenea, bună pentru cei care merg la sală și pentru cei care au un program de lucru solicitant.

Reclamă

Alte două stiluri sunt numite „metoda de două ori pe săptămână” sau „post în zile alternative”. În ambele metode, vei mânca în mod normal câteva zile pe săptămână și apoi vei mânca doar 500 de calorii în anumite zile. Pentru metoda de două ori pe săptămână, vei mânca 500 de calorii în două zile neconsecutive. În cealaltă versiune, vei limita mâncare la doar 500 de calorii o dată la două zile.

Ai putea opta de asemenea pentru ultimul stil de post: un post de 24 de ore, de două ori pe săptămână. Aceasta înseamnă că nu vei consuma mâncare pentru o zi întreagă.

Adaptarea se face cu multă răbdare

Nu este surprinzător că va dura ceva până când organismul se va obișnui cu postul intermitent. Postul te poate face să te simți anxioasă la început. Vestea bună este că corpul tău se adaptează în mod obișnuit, iar stările se vor diminua în intensitate dacă ești consecventă cu dieta.

Bea multă apă

Dacă scazi numărul de calorii, va trebui să suplimentezi bând apă sau alte lichide.

Cantitatea de apă va depinde de vârsta, sexul și nivelul de activitate, dar, în general, bărbații ar trebui să bea aproape 4 litri, iar femeile au nevoie de aproximativ 3 litri de apă pe zi.

Semnele că ești hidratată corespunzător vin chiar din corpul tău. Vei observa că îți este sete mai rar, iar urina este incoloră sau galben pal.

Fă activitate fizică

Dacă vrei să faci și sport în timp ce ții postul intermitent, fă cardio la sfârșitul perioadei de mâncare. Dacă nu mănânci perioade mari din zi, va trebui să-ți faci antrenamentele atunci când ai energia necesară pentru a le finaliza.

Dacă faci cardio, antrenează-te la sfârșitul ferestrei de masă. Așa că, dacă mănânci de la 8:00 până la 16:00, ar trebui să faci cardio seara, după ora 16:00, potrivit Daily Mail. De asemenea, ar trebui să consumi carbohidrați la ultima masă, astfel încât să ai suficientă energie pentru exercițiile care urmează.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×