Cercetătorii au extras datele din Sondajul Național privind Sănătatea și Nutriția. Acest studiu american s-a desfășurat între 2003 și 2018.
Studiul a fost realizat anual, informațiile fiind publicate la fiecare nouă ani. Pentru acest studiu, cercetătorii au folosit datele colectate între 2003–2004 și 2017–2018.
Aceste studii au inclus aproape 20.000 de participanți, împărțiți în mod egal între bărbați și femei. Vârsta medie a fost de 52 de ani la momentul inițial.
Participanții au completat două chestionare de reamintire a dietei, cu durata de 24 de ore. În timpul celor două perioade de studiu, li s-a cerut să raporteze la ce ore au mâncat. Pe baza acestora, cercetătorii au calculat o fereastră medie de alimentație pentru fiecare participant.
Pe baza acestor ore, cercetătorii i-au clasificat într-una dintre următoarele ferestre alimentare: mai puțin de 8 ore, până la 10 ore, 10 până la 12 ore, 12 până la 14 ore, 14 până la 16 ore și mai mult de 16 ore.
Ca parte a sondajelor, participanții au furnizat și date demografice, istoric medical și diagnostice medicale. Cercetătorii au folosit Indicele Național al Deceselor pentru a urmări decesele participanților și cauzele decesului.
La ce concluzii au ajuns specialiștii în urma studiului
După efectuarea mai multor analize statistice, inclusiv unele care au ajustat anumite date demografice, precum sexul, vârsta și stilul de viață, cercetătorii au descoperit că, în comparație cu o fereastră alimentară de 12 până la 14 ore, restricționarea ferestrei alimentare la mai puțin de opt ore pe zi a fost asociată cu o creștere cu 135% a riscului de deces din cauza bolilor de inimă.
Această asociere a rămas puternică în eșantionul general. Cercetătorii nu au găsit nicio asociere între postul intermitent și mortalitatea prin cancer.
Un alt studiu a arătat o creștere cu 40% a riscului general de mortalitate pentru fereastra de alimentație mai mică de opt ore. Printre limitările studiului se numără inexactitatea în raportările cu privire la ceea ce au mâncat. În plus, cercetătorii au extras date doar din două rememorări alimentare din ultimele 24 de ore pentru fiecare participant.
De asemenea, cercetătorii nu au putut determina unde în cele 24 de ore se situa fereastra alimentară de opt ore, dacă la începutul zilei sau mai târziu.
Deși nu toate studiile sugerează o asociere negativă, rezultatele precum acestea ridică semne de întrebare. Deși sunt necesare mai multe cercetări, dacă practici postul intermitent, ar putea merita o discuție cu medicul tău.
Adoptă obiceiuri alimentare potrivite pentru stilul tău de viață. Fiecare organism este diferit și are propriile nevoi.