Reclamă

Trucul care te poate ajuta să arzi grăsimea de pe abdomen. Îți vei da seama că ai pierdut timpul până acum

Iată care este trucul care te poate ajuta să arzi grăsimea de pe abdomen. Există două tipuri de grăsime pe abdomen: grăsimea subcutanată, care se află sub piele și peretele abdominal. Versiunea mai periculoasă a grăsimii de pe burtă este grăsimea viscerală.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 10 octombrie 2024, 8:46

Dintre cele două, grăsimea viscerală este mai periculoasă și poate cauza probleme de sănătate. De asemenea, este mult mai greu să o diminuezi de pe abdomen. Cu siguranță ai încercat multe diete și metode până acum. Descoperă care este trucul care îți va face viața mai ușoară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trucul care te poate ajuta să arzi grăsimea de pe abdomen

Grăsimea viscerală este grăsimea stocată în interiorul și în jurul organelor din cavitatea abdominală. Aceasta poate cauza probleme de sănătate precum hipertensiune arterială, diabet sau boli de inimă. În plus, este inestetică și îți dă bătăi de cap. Grăsimea viscerală este greu de diminuat deoarece se află în interiorul peretului abdominal.

Depozitarea grăsimii pe abdomen este legată de factori precum genetica, nivelurile ridicate de cortizol din organism și înaintarea în vârstă. Pe măsură ce celulele adipoase îmbătrânesc, acestea secretă mai mulți factori inflamatori. Astfel, se redistribuie de la depozitele subcutanate către depozitele viscerale.

Comparativ cu alte zone ale corpului, grăsimea de pe burtă este mai greu de pierdut. Principalii vinovați în acest caz sunt hormonii. În cazul în care nivelurile de cortizol și insulină sunt ridicate în organism procesul de diminuare a grăsimii de pe abdomen va fi anevoios.

„Celulele grase din jurul abdomenului sunt foarte sensibile la efectele insulinei și cortizolului, doi hormoni care favorizează creșterea în greutate.”, explică medicul specialist în medicina obezității Jennie Stanford.

Reclamă

Trucul care te poate ajuta să arzi grăsimea de pe abdomen este cât se poate de simplu. Nu te priva de somn. Specialiștii recomandă să dormi cel puțin șapte ore pe noapte. Este o soluție accesibilă, care nu implică niciun cost, în comparație cu tratamentele corporale care au prețuri piperate.

Conform concluziilor studiului National Health and Nutrition Examination Survey, un program de somn care implică mai puțin de șapte ore dormite este asociat cu o masă mai mare de grăsime viscerală. Somnul ajută la reglarea cortizolului și a insulinei.

Sfaturi suplimentare pentru arderea grăsimii abdominale

Reclamă

În afară de a dormi suficient în fiecare noapte, există și alte modalități care te pot ajuta să arzi grăsimea de pe abdomen.

Renunță la fumat

Dacă ești fumătoare, poți considera că acesta este un semn să te oprești. Fumatul are multe efecte negative asupra organismului. Printre acestea, cercetările arată că fumatul contribuie la creșterea procentului de grăsime viscerală.

Încearcă postul intermitent 

Postul intermitent te poate ajuta să pierzi din grăsimea de pe burtă. Această practică este cunoscută și sub denumirea de alimentație cu restricție de timp. Astfel, dacă mănânci cu o pauză de 8 ore pe zi, timp de 4 zile, îți vei îmbunătăți sensibilitatea la insulină. Acest lucru va contribui la reducerea considerabilă a grăsimii viscerale, spune Parade.com.

Renunță la alimentele bogate în zahăr

Dacă vrei să scapi de grăsimea de pe burtă renunță la dulciuri. Consumul de produse care conțin cantități mari de zahăr adăugat contribuie la creșterea depunerii de grăsime viscerală.

Cantitățile mari de zahăr declanșează eliberarea de dopamină în organism. Astfel, îți oferă senzația de plăcere care te face să consumi din ce în ce mai multe.

Renunță la băuturile carbogazoase, bomboanele și prăjiturile care conțin fructoză. Le poți înlocui cu alimente care sunt dulci în mod natural, precum fructele proaspete. Un alt înlocuitor natural care te poate ajuta să scapi de grăsimea de pe abdomen este ceaiul.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mariah Carey, într-o rochie aurie, lungă
Divertisment
Cum s-au îmbrăcat vedetele pentru covorul roșu American Music Awards 2024. Aniversarea cu numărul 50 a fost un adevărat spectacol
Desfășurate în Los Angeles, premiile anuale sărbătoresc impactul semnificativ al muzicii asupra culturii pop. Vezi cum s-au îmbrăcat vedetele pentru covorul roșu American Music Awards 2024. Mariah Carey, cântăreața britanică Raye și grupul de...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă pe o creangă în pădure
Horoscop
Două semne zodiacale încheie un capitol important în octombrie 2024. Cine sunt nativii care lasă trecutul în spate
Două semne zodiacale încheie un capitol important în octombrie 2024. Acești nativi lasă trecutul în spate și privesc cu mult mai mult optimism asupra viitorului. Este o perioadă minunată pentru zodiile care își doresc...
3
Sufleu de brânză dulce în bol alb, glazurat cu sos, cu o linguriță și un bol cu sos alături
Rețete
Sufleu de brânză dulce. Rețeta unui desert fin, pufos și aromat
Dacă ești în căutarea unui desert delicios și aromat, dar simplu și ușor de preparat, încearcă rețeta de sufleu de brânză dulce. Te vei bucura de un desert fin, pufos și aromat, cu o...
4
Dulceață de gutui rase în bol și în borcan, alături de gutui proaspete
Rețete
Dulceață de gutui rase, cu gust aromat și textură cremoasă
S-au copt gutuile, vrei să le conservi aroma pentru mai târziu și ești în căutare de rețete savuroase? Încearcă să prepari dulceață de gutui rase, o delicioasă rețetă tradițională românească, specifică toamnei, când gutuile...
5
Felii de pâine unse și presărate cu verdeață
Sănătate
Cele mai bune alternative la pâine. Îți pot îmbunătăți sănătatea
Pâinea este un produs alimentar de bază în meniul zilnic al unui om. Cu toate acestea, cum preocupările pentru sănătate sunt din ce în ce mai multe, ai mai jos cele mai bune alternative...
PARTENERI
×