Reclamă

Plante care te ajută să îndepărtezi gândacii din bucătărie. Cum să scapi de dăunători cu ajutorul unor metode naturiste

Dacă te confrunți cu problema dăunătorilor, atunci îți venim în ajutor cu câteva sfaturi utile. Ți-am pregătit o listă cu plante care te ajută să îndepărtezi gândacii din bucătărie. Uite cum poți să-ți recapeți spațiul fără să fie nevoie să apelezi la soluții chimice.

Publicat: 17 august 2022, 7:40

Uneori gândacii ajung să invadeze spațiile pe care le îndrăgim din casă. Indiferent de natura acestora, ei trebuie îndepărtați, însă o astfel de misiune poate fi problematică în cele mai multe cazuri. În timp ce soluțiile chimice pot fi o alternativă, multe gospodine remarcă faptul că acestea sunt eficiente doar pentru o perioadă scurtă de timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Plante care te ajută să îndepărtezi gândacii din bucătărie

Pentru că problema gândacilor din bucătărie poate să devină una serioasă dacă nu e rezolvată la timp, ți-am pregătit o listă cu plante care te-ar putea ajuta. În felul acesta bucătăria ta va avea un aspect plăcut, iar tu te vei bucura de spațiul personală, fără dăunători.

Într-o astfel de situație trebuie să te înarmezi cu răbdare. Astfel că acești dăunători nu vor pleca din prima, însă în timp vei observa dispariția lor treptată. Hai să aflăm împreună care sunt plantele care îți pot salva bucătăria de gândaci și cum funcționează acestea în procesul de îndepărtare a dăunătorilor.

Iarbă de Citronella

Iarba de Citronella se află pe lista de plante care te ajută să îndepărtezi dăunătorii din bucătărie. Citronella este o plantă erbacee perenă care provine din regiunile calde. Aceasta este folosită inclusiv în domeniul medicinal. Mirosul acestei plante amintește de mirosul de lămâie. De aici provenind și numele său. Frunzele sale sunt foarte lungi și are o culoare de verde intens.

Reclamă

Probabil că ai auzit deja de această plantă care vine sub diverse forme fiind folosită de-a lungul timpului la fabricarea de lumânări parfumate și uleiuri esențiale.

Citronella este un ingredient natural care se folosește de multe ori în creme și spray-uri împotriva țânțarilor. De regulă țânțarii evită mirosul acestei plante și nu se apropie de încăperile în care ea se află.

Dacă ai în plan o petrecere în aer liber, atunci iarba de Citronella este perfectă pentru tine. În plus este minunată în bucătărie pentru a ține țânțarii vara la distanță. În sezonul cald ferestrele sunt larg deschise, iar dăunătorii pot pătrunde cu ușurință în casă.

Reclamă

Lemongrass

Lemongrass este o plantă care se folosește în bucătăria asiatică, dar este folosit și în industria farmaceutică. Pe lângă calitățile nutriționale, lemongrass este ideal pentru a ține la distanță dăunătorii din bucătărie.

Această plantă decorativă este similară cu iarna de Citronella și funcționează într-un mod asemănător. Lemongrass poate crește mult mai înaltă decât iarba de Citronella. În plus este dușmanul numărul unu al muștelor și țânțarilor. Această plantă te va ajuta pe timpul verii să ai un spațiu curat și fără dăunători.

Gălbenele

Florile de gălbenele au un miros foarte puternic. Acest miros nu este pe placul dăunătorilor. Gălbenelele vor ține la distanță țânțarii, păduchii de plante, afidele și chiar iepurii. Se crede că în trecut acestea erau folosite de fermierii de fructe și legume pentru a împiedica dăunătorii să le strice recolta.

Galbenelele sunt plante ușor de crescut, au un miros plăcut și îți pot reîmprospăta imaginea bucătăriei. Aceste plante sunt iubitoare de soare și pot crește în interiorul casei dacă sunt plantate și îngrijite cu atenție.

Crizanteme

Pare greu de crezut, dar crizantemele se află pe lista de plante care te ajută să îndepărtezi gândacii din bucătărie. Aceste plante sunt folosite pentru a îndepărta furnicile, gândacii de bucătărie, păduchii de plante, puricii și chiar acarienii.

Crizantemele sunt folosite de nenumărate gospodine pentru a-și împodobi bucătăria, dar și ca remediu natural împotriva dăunătorilor. De altfel, extractele din aceste plante sunt folosite ca ingrediente în multe soluții chimice concepute pentru a ține la distanță dăunătorii.

Alte ierburi care îndepărtează dăunătorii din bucătărie

Nu doar plantele sunt folosite pentru îndepărtarea dăunătorilor, ci și ierburile. Menta este ideală pentru a ține la distanță muștele și țânțarii. Află mai multe despre cum poți scăpa de țânțari cu aceste plante medicinale comune.

Busuiocul este o altă plantă aromatic ce nu este pe placul țânțarilor. Busuiocul poate fi folosit la prepararea diferitelor rețete din bucătărie, dar și pentru a ține la distanță insectele nedorite.

Așa cum am menționat anterior, lavanda este o plantă care îți va ține la distanță țânțarii, dar la fel este și cazul rozmarinului. Poți folosi plante proaspete de rozmarin sau uleiuri esențiale cu extract de rozmarin pentru a ține la distanță insectele specifice vremii uscate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×