Reclamă

Plante de apartament care te scapă de mucegaiul din casă. Ce să alegi pentru un aer curat

Există anumite plante de apartament care te scapă de mucegaiul din casă. Acestea te-ar putea ajuta să ai un aer mult mai curat în casă. Dacă te numeri printre persoanele care își doresc să combată sporii din aer, atunci acest articol este ideal pentru tine.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 11 noiembrie 2023, 6:08

Sporii de mucegai din aer pot fi periculoși pentru oameni. Trebuie să te asiguri că acești spori nu se acumulează în exces în interiorul locuinței tale. Atunci când sunt inhalați, sporii de mucegai pot provoca reacții alergice, probleme respiratorii și chiar infecții.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Plante de apartament care te scapă de mucegaiul din casă

Unele tipuri de mucegai pot provoca reacții alergice, dar și micotoxine care pot avea efecte toxice asupra organismului. Expunerea prelungită la sporii de mucegai poate duce inclusiv la apariția problemelor cronice de sănătate.

Purificatoarele de aer pot fi o soluție, însă dacă îți dorești o schimbare și de design atunci poți apela la plantele de interior. Specialiștii în curățenie recomandă mai multe tipuri de plante care te pot ajuta să scapi de mucegai.

Dacă vrei un aer mai curat în casă atunci poți să aduci în casa ta crinul Păcii. Această plantă tropicală poate să se adapteze cu ușurință la mediul dintr-un apartament. Tot pe lista de plante care purifică aerul și te scapă de mucegai se află și planta păianjen.

Acestea reușesc să combată sporii de mucegai dintr-o încăpere. Tillandsias și Niaouli sunt alte două plante care te-ar putea să combați sporii de mucegai.

Reclamă

Cum te poate ajuta iedera engleză să scapi de mucegai

Cei mai mulți specialiști recomandă să ai în casă iederă engleză. Această plantă de apartament este recunoscută pentru capacitatea de a îmbunătăți calitatea aerului. Frunzele sale sunt lucioase, de culoare verde închis. Planta este ideală dacă îți dorești să decorezi încăperile din casa ta, scrie Goodhosekeeping.com.

Obiceiul său de creștere face ca această plantă să fie ideală dacă vrei să agăți un ghiveci undeva la înălțime. Planta are nevoie de puțină atenție pentru a putea trăi, fiind ideală chiar și pentru începători.

Reclamă

Versatilitatea sa o ajută să fie recomandată cel mai adesea pentru cei care își doresc un aer mai curat în casă, dar și un aspect mai primitor al încăperilor. Iedera engleză este considerată o plantă de purificare a aerului datorită capacitpții sale de a elimina toxinele din aer, inclusiv sporii de mucegai.

Printr-un proces cunoscut sub numele de fitoremediere, plante precum iedera engleză pot absorbi și descompune compușii organici volatili prezenți în aer. Această plantă absoarbe formaldehida, benzenul și mucegaiul din aer.

Frunzișul său oferă posibilitatea ca acești compuși să fie capturați în timp ce rădăcinile plantei și microorganismele care le înconjoară ajută la descompunerea și utilizarea acestor poluanți ca sursă de hrană.

Astfel, iderea engleză este deseori recomandată pentru purificarea aerului din interiorul unei locuințe.

Descoperă mai multe și despre modul în care poți să scapi de mucegaiul din casă. Specialiștii în curățenie vin cu sfaturi utile. Nu în ultimul rând, iedera engleză este recomandată datorită aspectului său elegant.Este o plantă care înfrumusețează imediat aspectul unei încăperi. Planta perenă este veșnic verde și își menține frumusețea indiferent de anotimp.  

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×