Reclamă

Povestea lui Kelly e virală pe TikTok. A purtat sutiene sport aproape tot timpul, dar i-au afectat sănătatea

„Dacă porți un sutien sport tot timpul, trebuie să te oprești”, este sfatul lui Kelly, o tânără celebră pe rețelele sociale. A purtat sutiene sport aproape tot timpul, dar i-au afectat sănătatea. Povestea lui Kelly e virală pe TikTok și multe femei au de învățat din postarea ei.

Publicat: 6 martie 2023, 7:53

Pentru ceva ce ți se spune că trebuie să porți în fiecare zi, găsirea sutienului potrivit poate fi atât de complicată și confuză. De asemenea, atunci când găsești un sutien care funcționează pentru tine, poți simți că stelele s-au aliniat. Cu toate acestea, este posibil să folosești sutienul greșit, chiar dacă nu știi asta încă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Povestea lui Kelly e virală pe TikTok

Utilizatorul TikTok Kelly (@.kellyhaze) a avut o experiență similară după ce a început să se confrunte cu probleme de sănătate. În videoclip, Kelly povestește că recent a trebuit să facă o ecografie după ce a descoperit un nodul la sân. Apoi spune că medicul ei i-a explicat că lichidul ganglionilor limfatici a fost blocat în sâni. S-a întâmplat din cauza unui singur vinovat, sutienul sport. Din cauza compresiei sutienului sport, pe care Kelly spune că l-a purtat în mod constant, s-a creat o acumulare suplimentară. Acest lucru i-a creat un nodul la sân.

Videoclipul lui Kelly are în prezent 7,8 milioane de vizionări. 1,3 milioane de aprecieri și o secțiune de comentarii plină de utilizatori uimiți și de femei care sunt adeptele sutienelor sport, scrie buzzfeed.com.

Buzzfeed a contactat-o pe Kelly, life coach în vârstă de 33 de ani, din Denver, Colorado. Ea a spus că nodul din sânul ei a fost descoperit în timpul examenului ei anual la ginecolog. Privind retrospectiv, Kelly a explicat că au existat câteva semne potențiale pe care le-a omis anterior. Ea a simțit inclusiv disconfort la sânul stâng, unde a fost descoperit nodul. Ea a adăugat: „Aveam cel mai mare disconfort când dormeam pe spate. Sânul meu se așeza mai aproape de axilă”.

@.kellyhaze

PSA to all the ladies addicted to wearing a sports bra 🙋🏻‍♀️

♬ original sound – Kelly Haze

Reclamă

Cum a descoperit Kelly nodulul de la sân

Kelly a explicat că atunci când a spus că purta sutiene sport tot timpul în videoclipul ei, nu a fost o exagerare. Ea a spus: „Le-am purtat probabil 95% din timp”. Ea a adăugat că, din cauza confortului oferit de un sutien sport, de obicei le purta în locul sutienelor obișnuite. După diagnosticul de medic, ea a spus că a mers imediat la cumpărături pentru a găsi alternative. A achiziționat mai multe sutiene tradiționale, care îi ofereau confortul pe care îl căuta. Cu toate acestea, ea a adăugat că, după ce a eliminat utilizarea sutienului sport din viața sa și a făcut în mod regulat exercițiile recomandate de medicul ei, a devenit mai ușor pentru ea să stea mai des fără sutien, pe măsură ce disconfortul s-a diminuat.

Doctorul Erica Montes, ginecolog certificat a spus că situația lui Kelly nu este rară. Ea a explicat că corpul are vase limfatice în sistemul limfatic. Acest lucru permite lichidului limfatic să se scurgă din sâni. Dr. Montes a spus că atunci când ai o compresie strânsă pe piept, așa cum se întâmplă atunci când porți un sutien sport, acest lucru poate duce la blocarea acelui fluid, ca în cazul lui Kelly. Ea a adăugat: „Cred că dacă purtați un sutien sport sau altă îmbrăcăminte strânsă, există întotdeauna o șansă de umflare. Din cauza acumulării de lichid limfatic”.

Reclamă

Sistemul limfatic este o parte a sistemului imunitar al cărui scop este menținerea nivelului de lichide în țesutul nostru. În plus, absoarbe grăsimile din tractul digestiv și produce celule imunitare care monitorizează și distrug lucrurile străine care intră în corp, cum ar fi bacteriile și virusurile.

Presiunea care se pune pe sâni este cauzatoare de probleme

Dr. Montes a mai explicat că această problemă nu este specifică purtătoarelor de sutien sport. Deoarece problema provine din presiunea asupra sânilor, aceste blocaje pot apărea și în cazul mamelor care exercită o presiune inutilă asupra sânilor în timpul alăptării. Când este lăsată netratată, dr. Montes a spus că acumularea poate duce la umflături și infecții.

Exercițiile pe care Kelly le-a menționat în videoclipul ei sunt masaje de drenaj limfatic. În plus, Dr. Montes a recomandat, de asemenea, să limitezi timpul în care porți sutiene sport. Acestea sunt neobișnuit de strâmte. Ea a adăugat, de asemenea, că problemele de drenaj limfatic nu sunt singura problemă care poate să apară când un sutien este prea strâns și a spus: „Aceste sutiene strânse pot duce, eventual, la dificultăți de respirație. Arsuri la stomac, infecții ale pielii sau erupții cutanate și probleme ale posturii”.

Dr. Montes a explicat că unii noduli la sân pot fi temporari. E ca atunci când cineva se confruntă cu modificări hormonale în țesutul mamar în timpul ciclului menstrual. Cu toate acestea, ea a oferit și câteva sfaturi despre când să te adresezi medicului pentru un control mai amănunțit asupra sânilor tăi: „Dacă nodul persistă, durerea se înrăutățește sau dacă aveți modificări ale pielii sau drenaj de la mamelon, vă rugăm să consultați imediat medicul. Nu toți nodulii sunt răi. Dar cu cât ești evaluată mai devreme, cu atât mai repede există șansa de tratament, dacă este necesar”.

Care este rolul sutienelor sport

Nicola Crook, fondatorul Bras & Honey și creator de conținut pe TikTok, a oferit și ea explicații despre probleme sutienelor sport. Nicola face videoclipuri în care se concentrează să ajute femeile să găsească cel mai bun sutien pentru mărimea și forma sânilor lor. Nicola a reiterat să eviți să porți un timp îndelungat sutienul sport. Pe de altă parte, ea a subliniat că acesta poate fi folosit în continuare pentru activități specifice.

În videoclipul ei, Kelly a explicat că, pentru că sânii ei sunt mai mari, ea a optat pentru sutienul sport datorită sprijinului suplimentar pe care îl oferă. În mod similar, Nicola a explicat că a vorbit cu persoane cu sânii mai mari care preferă să poarte sutiene mai des, chiar și atunci când dorm, deoarece oferă un nivel de sprijin suplimentar.

Din nou, Nicola a explicat că poți purta un sutien cât de des îți dorești. Dar va trebui să fii conștientă nu numai de potrivirea sutienului pe corp, ci și de activitățile pentru care îl folosești. Așadar, nu trebuie să renunți la un sutien sport pentru activități precum exercițiile fizice, deoarece atunci este cel mai potrivit. În mod similar, Nicola a spus că este în regulă să dormi cu sutien, atâta timp cât porți un sutien fără sârmă și fără închidere la spate. Așa poți evita senzația de constrângere.

Ce comentarii a primit Kelly de la utilizatori

Kelly a explicat că s-a simțit obligată să-și împărtășească experiența imediat după vizita la medic. Și-a imaginat că mai sunt și alte femei care, ca ea, car nici măcar nu erau conștiente că fac ceva care le-ar putea răni. Ea a spus: „Am avut sentimentul că nu sunt singura persoană care purta sutiene sport toată ziua și toată noaptea. Cel mai elementar control ar putea depista probeleme la timp”.

Ea a spus: „Am primit atât de multe comentarii și mesaje de la alții care îmi mulțumesc pentru că nu își permit să meargă la doctori și informațiile au fost cu adevărat utile. Au fost femei care au mărturisit că trecut prin același lucru și nu li s-a spus niciodată această informație.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×