Preferințele culinare ale Familiei Regale a Marii Britanii sunt unul dintre subiectele preferate ale presei internaționale.
Publicul este întotdeauna dornic să descopere lucruri noi despre membrii Casei Regale, motiv pentru care jurnaliștii încearcă mereu să vină cu noutăți pe acest subiect.
Preferințele culinare ale Prințesei Diana
Atunci când te gândești la mesele servite de Familia Regală a Marii Britanii, prima imagine pe care o vizualizezi, cel mai probabil, este aceea a unor preparate pretențioase, servite în cele mai scumpe vase de porțelan.
Familia Regală a participat la numeroase evenimente fastuoase, unde eticheta a contat enorm. Chiar și așa, unele dintre obiceiurile culinare ale membrilor Casei Regale sunt de-a dreptul obișnuite.
Darren McGrady e unul dintre chefii care au lucrat în bucătăria Palatului Buckingham timp de 11 ani. Acesta a dezvăluit pentru The Mirror, unele dintre secretele sale culinare din acea perioadă.
El a povestit inclusiv despre preferințele culinare ale Prințesei Diana. Bucătarul susține că Lady Di avea obiceiul să iasă din tipare. La un moment dat, a decis să anuleze pregătirile pentru cină. Motivul? Prințesa Diana a decis să servească masa în compania copiilor săi, Prinții William și Harry, la McDonald’s.
Tot Darren McGrady a dezvăluit că uneori Prințesa Diana avea recomandări ferme și specifice atunci când avea invitați. Deși preparatele servite arătau identic, cheful susține că cel al Dianei era totuși diferit.
Se pare că Prințesa Diana dorea de cele mai multe ori ca preparatele așezate pe farfuria ei să fie varianta „light”, fără grăsime.
Prin urmare, ținând cont de preferințele culinare ale Prințesei Diana, Darren McGrady spune că trebuia să gândească meniul în așa fel încât să poată să îi îndeplinească această dorință.
Conform chefului McGrady, Prințesa evita și preparatele care conțineau sos de maioneză sau smântână.
Obiceiurile culinare ale Reginei Elisabeta a II-a
Darren McGrady nu s-a rezumat doar la a a face dezvăluiri despre Prințesa Diana. Acesta a ținut să sublinieze câteva lucruri și despre gusturile și mâncărurile preferate ale Reginei Elisabeta a II-a.
Acesta a povestit în cadrul unui interviu acordat publicației Marie Claire că suverana Marii Britanii nu consumă usturoi.
Regina Angliei adoră preparate din toate colțurile țării și preferă carnea de fazan, potârniche și vânat, însă adoră și ciocolata. Dacă este neagră, cu atât mai bine.
– Darren McGrady
În plus, bucătarul susține că Regina Elisabeta nu ține cont de etichetă atunci când vine vorba despre vesela din care servește mesele.
Este adevărat, porțelanul ocupă un loc de cinste în timpul meselor Familiei Regale Britanice, însă suverana a fost surprinsă în numeroase rânduri servind o gustare dintr-o caserolă de plastic.
În plus, Reginei Elisabeta a II-a îi place să mănânce tort de ciocolată cu biscuiți în timpul ceaiului servit la Palatul Buckingham. Tortul delicios este iubit și de nepotul ei, Prințul William. Acesta a dorit ca preparatul să se numere printre deserturile prezente în meniu la nunta sa cu Kate Middleton.