Reclamă

Prințesa Margaret era considerată „rebela familiei”. Ce relație a avut cu sora sa, Regina Elisabeta

Regina Elisabeta a II-a s-a aflat întotdeauna în atenția publicului. Fiind nevoită să preia tronul de la o vârstă destul de fragedă, aceasta a trebuie să lase în spate viața personală și să se dedice în totalitate poporului său. Lucrurile nu au stat la fel și pentru sora sa. Prințesa Margaret era considerată de cei mai mulți ”rebela familiei”.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 21 octombrie 2022, 10:57

Prințesa Elisabeta și Prințesa Margaret au crescut într-o familie unită, iar acest aspect le-a ajutat să aibă o relație foarte strânsă ca surori. Însă lucrurile s-au schimbat treptat ntre ele, în special în momentul în care ”raportul de forță” s-a modificat. Prințesa Elisabeta a devenit Regină, prin urmare sora sa,Prințesa Margaret era nevoită să respecte un anumit protocol regal în preajma persoanei pe care a admirat-o dintotdeauna.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prințesa Margaret era considerată „rebela familiei”

Biografii regali sunt de părere că Prințesa Margaret ar fi încercat întotdeauna să apeleze la altura sentimentală a surorii sale. În ciuda faptului că Prințesa Elisabeta a devenit Regină, sora sa ar fi încercat să apeleze la bunăvoința celei alături de care a copilărit.

Vezi mai multe imagini cu Prințesa Margaret în Galeria Foto!

Prințesa Margaret în rochie de mireasă și țiară cu voal în caleașcă
Prințesa Margaret nu a împrumutat pentru nunta ei o tiară din colecția regală a surorii sale mai mari, Regina Elisabeta / Getty Images

Prințesa Margaret a fost sora mai mică a Majestății Sale, iar relația lor a fost una foarte puternică. Conform publicației People, Prințesa Margaret ar fi declarat într-un interviu din trecută că ”nesupunerea este distracția sa cea mai mare”.

Reclamă

O declarație care nu poate fi departe de adevăr, având în vedere comportamentul pe care sora Reginei l-a afișat la începutul domniei Majestății Sale. La fel ca Regine Elisabeta, Prințesa Margaret avea o responsabilitate enormă față de poporul său.

Imaginea și comportamentul său au influențat milioane de oameni din lumea întreagă. Prințesa a fost cunoscută pentru viața plină de glamour, dar și pentru alegerile ”nepotrivite” în materie de bărbați. Pentru cei mai mulți Prințesa Margaret era ”o rebelă regală”, favorizând un stil de viață plin de petreceri.

Aceasta a fost surprinsă deseori fumând, fiind recunoscută pentru spiritul său liber și dezamăgirile pe care le făcea printre bărbați. În ciuda comportamentului ”problematic”, Prințesa Margaret i-a rămas întotdeauna loială surorii sale. Regina a urcat pe tron când Margaret avea doar 22 de ani.

Reclamă

Ce neînțelegeri au existat între Prințesa Margaret și Regina Elisabeta a II-a

Prințesa Margaret era considerată ”rebela familei” și datorită atitudinii pe care a afișat-o la nceput față de Majestatea Sa. La scurt timp după încoronarea Reginei, Margaret i-a adus la cunoștință faptul că urmează să se logodească. Logodnicul său urma a fi Căpitanul Peter Townsend. Regina s-ar fi opus acestui mariaj, întrucât Peter Townsend era un bărbat divorțat.

Acesta nu era potrivit pentru o persoană care era atât de aproape de succesiunea la tron. Astfel, în anul 1960, Prințesa Margaret s-a căsătorit cu un fotograf pe nume Antony Armstrong-Jones. Cei doi au devenit la scurt timp unul dintre cele mai urmărite cupluri, în special datorită stilului de viață complet diferit de cel al Familie Regale. Prințesa Margaret era surprinsă tot mai des la petreceri alături de soțul său.

Prințesa și soțul său au avut împreună doi copii, David Albert Charles Armstrong-Jones și pe micuța Sarah Frances Elizabeth Armstrong-Jones. După un mariaj plin de suișuri și coborâșuri, sora Reginei avea o nouă cerere.

Aceasta a dorit să divorțeze de soțul său, lucru care s-a întâmplat în cele din urmă în 1978. Deși Reginei nu i-a fost deloc ușor să accepte cererea surorii sale de a divorța, Majestatea Sa i-a făcut întotdeauna pe plac Prințesei Margaret.

Ce s-a întâmplat cu Prințesa Margaret în ultimii ani din viață

Stilul de viață rebel au condus-o de multe ori pe Prințesa Margaret în situații dificile. Aceasta s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. În ciuda faptului că a provenit dintr-o familie ai căror membrii au reușit să depășească vârste destul de înaintate.

Prințesa Margaret s-a stins din viață la 71 de ani. Majestatea Sa a aflat vestea dureroasă în ziua de 9 februarie 2022. În urma unor probleme de sănătate, sora Majestății Sale a fost internată pentru mai multe zile în spital. Se pare că Prințesa Margaret ar fi decedat în somn la Spitalul Regele Edward al VII-lea. Înainte de a ajunge la spital ea suferise mai mult de un infarct.

Regina Mamă alături de Prințul Charles, Prințul William și Harry care o privesc pe Prințesa Margaret care se află într-un scaun cu rotile în anul 2001 la celebrarea avinersării a 101 ani a Reginei Mamă
La data de 4 august 2001, oamenii din Regatul Unit sărbătoreau aniversarea a 101 ani a Reginei Mamă / Profimedia Images

Sănătatea inimii sale a fost tot mai fragilă, iar Prințesa Margaret era deja paralizată din cauza altor probleme pe care le-a avut. De altfel, Regina Elisabeta s-ar fi temut să fie văzută în scaun cu rotile atunci când a avut probleme de sănătate tocmai din cauza amintirii surorii sale. 

Se pare că în ultimele momente din viață i-au fost alături cei doi copii, Lord Linley și Lady Sarah Chatto.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×