Reclamă

Prințul Harry a vorbit despre durerea provocată de decesul mamei sale. Ce sfat le-a dat tinerilor care și-au pierdut un părinte

Prințul Harry a vorbit despre durerea provocată de decesul mamei sale. Ducele de Sussex a apărut într-un nou videoclip care vorbește despre suferință, îndemnând copiii și tinerii să fie deschiși în ceea ce privește emoțiile pe care le au.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 27 iunie 2024, 12:50

Prințul Harry, care a vorbit în rolul său de ambasador global pentru Scotty’s Little Soldiers, o organizație care îi sprijină pe tinerii ce și-au pierdut părinții în armată, și-a împărtășit propria perspectivă după ce și-a pierdut mama, Prințesa Diana, la doar 12 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prințul Harry a vorbit despre durerea provocată de decesul mamei sale

„Trebuie să te convingi că persoana pe care ai pierdut-o te-a iubit sau trebuie să fii trist cât mai mult timp posibil pentru a demonstra că îți este dor. Dar apoi îți dai seama că nu așa trebuie să fie, trebuie doar să-ți dorești să fii fericit”, a spus el.

Harry, în vârstă de 39 de ani, a criticat în ultimii ani lipsa de sprijin a familiei după moartea tragică a mamei sale în 1997. El spune că acest lucru l-a determinat să-și atenueze emoțiile și, în cele din urmă, să caute terapie.

„Acesta este cel mai greu lucru, mai ales pentru copii, cred. De cele mai multe ori am spus că nu vreau să vorbesc despre asta pentru că mă întrista. Dar mi-am dat seama că dacă vorbesc despre asta, le sărbătoresc viața”. Ducele de Sussex a încercat să sublinieze că după ce s-a eliberat de emoții, lucrurile au devenit mai ușoare. Potrivit lui, cea mai bună formă de a face față durerii este să te exprimi în legătură cu ea. „Nu o poți suprima pentru totdeauna. Nu este durabil. Te va mânca pe dinăuntru.”

„Nimeni nu vrea să se afle în poziția în care este forțat să vorbească despre ceea ce nu vrea să lase să iasă la iveală. Mai ales când fiecare mecanism de apărare din mintea ta, sistemul nervos și orice altceva spune nu te duce acolo.”

Reclamă

Videoclipul a fost filmat în Marea Britanie

Videoclipul încărcat emoțional a fost realizat în mai, când a venit ultima oară în Marea Britanie.

În imagini, Prințul vorbește cu Nikki Scott, fondatorul Scotty’s Little Soldiers. Femeia a povestit despre momentul îngrozitor în care a trebuit să-i spună fiului ei de cinci ani, Kai, că tatăl său, Cpl Lee Scott, care a servit în Regimentul 2 Regal de Tancuri, a fost ucis în Afganistan în 2009. Ea avea și o fiică de șapte luni, Brooke, la acea vreme.

Reclamă

Videoclipul cu cei doi a fost lansat de organizația de caritate înainte de Ziua Forțelor Armate pentru a evidenția nevoile continue ale copiilor militari din Marea Britanie.

Tragedia personală a inspirat-o pe Scott să creeze Little Soldiers a lui Scotty. Ideea i-a venit după ce a văzut impactul pozitiv pe care l-a avut o vacanță în familie asupra fiului ei.

Exprimându-și admirația pentru munca ei, Prințul Harry a remarcat: „Ceea ce ați făcut este incredibil.

„Este cu adevărat inspirațional. Sunt cu adevărat onorat și privilegiat să fac parte din Scotty’s acum. Aștept cu nerăbdare să facem tot ce putem pentru a aduce mai mulți oameni, mai mult interes, a strânge mai multe fonduri și a putea transmite mesajul de sprijin de care au atât de multă nevoie copiii de militari.”

Scotty’s Little Soldiers sprijină în prezent peste 680 de membri. Se estimează că în fiecare an 2.100 de copii sunt lipsiți de părinții care au servit în forțele armate britanice.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna iulie 2024. Balanțele se întorc în trecut
Vara continuă cu succes pentru câteva dintre zodii. Citește horoscopul dragostei pentru luna iulie 2024 și află despre ce este vorba. Cele 12 semne își vor găsi locul special alături de cei dragi. Leii...
2
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii iulie 2024. Zodiile renunță la măști și își arată adevărata personalitate
Este perioada ideală pentru vindecare și pentru a face pace cu trecutul mai puțin pozitiv. Citește horoscopul lunii iulie 2024 și află detalii despre toate zodiile în parte. Atunci când începe sezonul Leului toți...
3
O femeie elf, într-o rochie albastră
Horoscop
Zodii care sunt testate de Univers în iulie 2024. Nativii care se pot confrunta cu provocări în perioada următoare
Ai mai jos lista cu zodii care sunt testate de Univers în iulie 2024. Deși provocarea se simte la fiecare pas pentru acești nativi, astrele îi vor ajuta să se reconecteze cu stima de...
4
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
5
Prăjitura răsturnată cu piersici pe un platou de sticlă cu picior
Rețete
Prăjitura răsturnată cu piersici, pentru răsfățul unei zile de vară
Prăjitura răsturnată cu piersici este un desert clasic, cu o prezentare spectaculoasă și un gust delicios. Baza caramelizată cu piersici adaugă o notă de dulceață și savoare, în timp ce aluatul este pufos și...
PARTENERI
×