Reclamă

Regele Charles a apelat la rezervele bancare. Câți bani a cheltuit în plus față de anul trecut

Casa Regală din Marea Britanie a făcut publică recent declarația financiară. Din aceasta reiese că, pentru anul 2022 – 2023 cheltuielile oficiale au depășit veniturile regale. Iar publicația People a titrat că Regele Charles a apelat la rezervele bancare.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 14 iulie 2023, 8:34

Suveranul britanic are o avere care se ridică la 600 milioane de lire sterline, după ce a intrat în posesia moștenirii de la mama sa, Regina Elisabeta a II-a, evaluată la 360 de milioane de lire sterline, au estimat jurnaliștii din Marea Britanie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regele Charles a apelat la rezervele bancare

Potrivit celui mai nou raport al Grantului Suveran anual, Familia Regală Britanică a avut cu 5% mai multe cheltuieli față de anul trecut. Declarația anuală acoperă perioada aprilie 2022 – martie 2023. Ea arată că s-au cheltuit 136 de milioane de dolari. Decontarea finanțată de contribuabili a acoperit doar 108,9 milioane de dolari. Restul sumei a fost preluat din fonduri de rezervă, a scris publicația People. Astfel, Regele Charles al III-lea a fost nevoit să apeleze la rezervele bancare.

Explicațiile pentru costurile ridicate sunt foarte simple pentru „perioada excepțională de tranziție“, care a presupus funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, dar și ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea. În plus, în prezent, există în derulare un proiect de renovare la Palatul Buckingham.

Regele Charles și Regina Camilla într-o fotografie portret la Balul Animalelor
Regele Charles și Regina Camilla au participat împreună la evenimentul caritabil / Profimedia Images

Grantul suveran presupune o plată anuală fixă plătită Familiei Regale din fonduri publice și din mai multe investiții imobiliare. Totodată, din acest cont se plătesc cheltuieli care acoperă costurile de călătorie, cele pentru securitate și personal. Tot de aici se plătește și întreținerea palatelor regale, conform jurnaliștilor de la CNN.

Reclamă

Cele trei surse principale de venit ale Familiei Regale Britanice sunt: Grantul Suveran, moșiile Ducatului de Lancaster și Ducatul de Cornwall, alături de proprietățile și investițiile lor personale.

Stilul de viață al Familiei Regale a Marii Britanii, sub semnul întrebării

Bogăția privată și, totodată, stilul de viață al Regelui Charles al III-lea și al celorlalți membrii ai Familiei Regale a Marii Britanii au fost puse sub semnul întrebării în cursul acestui an. Au loc aceste discuții din cauză că țara traversează o criză a costului vieții. Suveranul britanic a fost nevoit să apeleze la rezervele bancare. În plus, această perioadă delicată i-a adus pe mulți oameni în imposibilitatea de a-și permite să își plătească facturile și să își cumpere strictul necesar.

Reclamă

Pe de altă parte, fanii Familiei Regale Britanice sunt de părere că monarhia oferă valoare contribuabililor britanici. Ei cred că ea stimulează turismul și cheltuielile de consum în special în timpul evenimentelor de o importanță majoră.

Regele Charles al III-lea a fost încoronat monarh al naţiunii pe 6 mai. Scenele istorice au fost urmărite de oameni din toate colțurile lumii. Regina Elisabeta a II-a s-a aflat timp de 70 de ani pe tronul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
PARTENERI
×