Reclamă

Regina Consort Camilla ar putea purta o coroană în valoare de un milion de lire sterline. Ce poveste ascunde bijuteria care i-a aparținut Reginei Mame

Regina Consort Camilla ar putea purta o coroană în valoare de un milion de lire sterline. S-a zvonit faptul că soția Regelui Charles o să intre în posesia coroanei Reginei Mame. Toate acestea ar urma să aibă loc în ziua încoronării Regelui Charles. Totuși, experții regai sunt de părere că aceasta ar trebui să refuze purtarea bijuteriei regale.

Publicat: 5 februarie 2023, 7:00

Coroana Reginei Mame are în spate o poveste aparte. Aceasta conține o bijuterie rară, care a fost de-a lungul secolelor motiv de discuție între mai multe popoare. Diamantul Koh-i-Noor a fost amplasat pe coroana Reginei Alexandra la scurt timp după moartea reginei Victoria. Diamantul a fost ulterior transferat pe coroana Reginei Mary în anul 1911, iar în final a ajuns pe Coroana Reginei Elisabeta, Regina Mamă, în anul 1937.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regina Consort Camilla ar putea purta o coroană în valoare de un milion de lire sterline

Regina Consort Camilla ar urma să poarte coroana Reginei Mame. Cu toate acestea, experții regali o sfătuiesc să nu accepte această propunere. Decizia de a purta coroana cu diamantul extrem de rar ar putea să stârnească un val de reacții politice în întreaga lume.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Coroana Reginei Mame pe capul acesteia în timp ce este pozată alături de fiica sa, Prințesa Elisabeta a II-a
Regina Mamă a fost încoronată alături de Regele Geroge al VI-lea în 1937 / Profimedia Images

Regina Consort urmează să fie încoronată alături de soțul său, Regele Charles. Evenimentul este așteptat cu nerăbdare de oamenii din lumea întreagă. Acesta ar urma să aibă loc pe data de 6 mai 2023, scrie publicația Express.co.uk.

Reclamă

Pentru a nu declanșa neînțelegeri diplomatice, Camilla este sfătuită să refuze purtarea coroanei ce i-a aparținut Reginei Mame. Apropiații Casei Regale susțin că Regina Consort s-a sfătuit deja cu soțul său privind această decizie.

Mulți sunt de părere că Regina va refuza să poarte coroana Reginei Mame. Purtarea coroanei ar putea să readucă amintiri dureroase printre popoarele coloniale.

Regele Charles a fost deja avertizat cu privire la implicațiile diplomatice pe care le-ar pueta avea decizia de a alege coroana Reginei Mame pentru soția sa. Conform experților regali, o altă opțiune pentru Regina Consort ar fi să poarte coroana Reginei Adelaide din anul 1831.

Reclamă

În felul acesta Camilla va purta o coroană care i-a aparținut unei Regine Consort și va evita orice dispută politică.  Coroana Reginei Adelaide conține diamante din colecția privată de bijuterii a Casei Regale.

Ce poveste ascunde coroana Reginei Mame

Coroana Reginei Mame este împodobită cu un diamant extrem de rar, Koh-i-Noor. Diamantul a fost vreme de secole motiv de dispută între popoare. Acesta face parte în prezent din colecția Bijuteriilor Coroanei Britanice. Se spune că diamantul aduce ghinion persoanelor de sex masculin.

Acesta este unul dintre motivele pentru care, de când a fost adus în Marea Britanie, diamantul s-a aflat mereu amplasat pe bijuteriile purtate de membrii de sex feminin. Diamantul a fost amplasat pentru prima dată pe o broșă care i-a aparținut Reginei Victoria.

După ce aceasta s-a stins din viață, diamantul a ajuns pe coroana Reginei Alexandra, soția lui Eduard al VII-lea. Diamantul superb a fost expus o vreme și la galeria Jewel House din Turnul Londrei. De-a lungul timpului s-a încercat revendicarea diamantului.

Guvernele Indiei, Iranului și Afganistanului au încercat să intre în posesia diamantului și să revendice dreptul de proprietate. Istoria diamantului ascunde lupte sângeroase care s-au dat pentru obținerea acestuia.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×