Reclamă

Regina Consort Camilla ar putea purta o coroană în valoare de un milion de lire sterline. Ce poveste ascunde bijuteria care i-a aparținut Reginei Mame

Regina Consort Camilla ar putea purta o coroană în valoare de un milion de lire sterline. S-a zvonit faptul că soția Regelui Charles o să intre în posesia coroanei Reginei Mame. Toate acestea ar urma să aibă loc în ziua încoronării Regelui Charles. Totuși, experții regai sunt de părere că aceasta ar trebui să refuze purtarea bijuteriei regale.

Publicat: 5 februarie 2023, 7:00

Coroana Reginei Mame are în spate o poveste aparte. Aceasta conține o bijuterie rară, care a fost de-a lungul secolelor motiv de discuție între mai multe popoare. Diamantul Koh-i-Noor a fost amplasat pe coroana Reginei Alexandra la scurt timp după moartea reginei Victoria. Diamantul a fost ulterior transferat pe coroana Reginei Mary în anul 1911, iar în final a ajuns pe Coroana Reginei Elisabeta, Regina Mamă, în anul 1937.

Regina Consort Camilla ar putea purta o coroană în valoare de un milion de lire sterline

Regina Consort Camilla ar urma să poarte coroana Reginei Mame. Cu toate acestea, experții regali o sfătuiesc să nu accepte această propunere. Decizia de a purta coroana cu diamantul extrem de rar ar putea să stârnească un val de reacții politice în întreaga lume.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Coroana Reginei Mame pe capul acesteia în timp ce este pozată alături de fiica sa, Prințesa Elisabeta a II-a
Regina Mamă a fost încoronată alături de Regele Geroge al VI-lea în 1937 / Profimedia Images

Regina Consort urmează să fie încoronată alături de soțul său, Regele Charles. Evenimentul este așteptat cu nerăbdare de oamenii din lumea întreagă. Acesta ar urma să aibă loc pe data de 6 mai 2023, scrie publicația Express.co.uk.

Reclamă

Pentru a nu declanșa neînțelegeri diplomatice, Camilla este sfătuită să refuze purtarea coroanei ce i-a aparținut Reginei Mame. Apropiații Casei Regale susțin că Regina Consort s-a sfătuit deja cu soțul său privind această decizie.

Mulți sunt de părere că Regina va refuza să poarte coroana Reginei Mame. Purtarea coroanei ar putea să readucă amintiri dureroase printre popoarele coloniale.

Regele Charles a fost deja avertizat cu privire la implicațiile diplomatice pe care le-ar pueta avea decizia de a alege coroana Reginei Mame pentru soția sa. Conform experților regali, o altă opțiune pentru Regina Consort ar fi să poarte coroana Reginei Adelaide din anul 1831.

Reclamă

În felul acesta Camilla va purta o coroană care i-a aparținut unei Regine Consort și va evita orice dispută politică.  Coroana Reginei Adelaide conține diamante din colecția privată de bijuterii a Casei Regale.

Ce poveste ascunde coroana Reginei Mame

Coroana Reginei Mame este împodobită cu un diamant extrem de rar, Koh-i-Noor. Diamantul a fost vreme de secole motiv de dispută între popoare. Acesta face parte în prezent din colecția Bijuteriilor Coroanei Britanice. Se spune că diamantul aduce ghinion persoanelor de sex masculin.

Acesta este unul dintre motivele pentru care, de când a fost adus în Marea Britanie, diamantul s-a aflat mereu amplasat pe bijuteriile purtate de membrii de sex feminin. Diamantul a fost amplasat pentru prima dată pe o broșă care i-a aparținut Reginei Victoria.

După ce aceasta s-a stins din viață, diamantul a ajuns pe coroana Reginei Alexandra, soția lui Eduard al VII-lea. Diamantul superb a fost expus o vreme și la galeria Jewel House din Turnul Londrei. De-a lungul timpului s-a încercat revendicarea diamantului.

Guvernele Indiei, Iranului și Afganistanului au încercat să intre în posesia diamantului și să revendice dreptul de proprietate. Istoria diamantului ascunde lupte sângeroase care s-au dat pentru obținerea acestuia.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
O fotografie panoramă cu lacul Scropoasa, aflat la doar două ore de București
Timp liber
Ce să vizitezi în weekend lângă București. Locul care pare desprins din povești
Dacă te întrebi ce să vizitezi în weekend lângă București, atunci avem soluția perfectă pentru tine. La doar două ore de capitală se află un loc desprins parcă din povești. Este vorba despre un...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×