Reclamă

Regina Consort Camilla ar putea purta o coroană în valoare de un milion de lire sterline. Ce poveste ascunde bijuteria care i-a aparținut Reginei Mame

Regina Consort Camilla ar putea purta o coroană în valoare de un milion de lire sterline. S-a zvonit faptul că soția Regelui Charles o să intre în posesia coroanei Reginei Mame. Toate acestea ar urma să aibă loc în ziua încoronării Regelui Charles. Totuși, experții regai sunt de părere că aceasta ar trebui să refuze purtarea bijuteriei regale.

Publicat: 5 februarie 2023, 7:00 / Actualizat: 7 iunie 2024, 17:16

Coroana Reginei Mame are în spate o poveste aparte. Aceasta conține o bijuterie rară, care a fost de-a lungul secolelor motiv de discuție între mai multe popoare. Diamantul Koh-i-Noor a fost amplasat pe coroana Reginei Alexandra la scurt timp după moartea reginei Victoria. Diamantul a fost ulterior transferat pe coroana Reginei Mary în anul 1911, iar în final a ajuns pe Coroana Reginei Elisabeta, Regina Mamă, în anul 1937.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regina Consort Camilla ar putea purta o coroană în valoare de un milion de lire sterline

Regina Consort Camilla ar urma să poarte coroana Reginei Mame. Cu toate acestea, experții regali o sfătuiesc să nu accepte această propunere. Decizia de a purta coroana cu diamantul extrem de rar ar putea să stârnească un val de reacții politice în întreaga lume.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Coroana Reginei Mame pe capul acesteia în timp ce este pozată alături de fiica sa, Prințesa Elisabeta a II-a
Regina Mamă a fost încoronată alături de Regele Geroge al VI-lea în 1937 / Profimedia Images

Regina Consort urmează să fie încoronată alături de soțul său, Regele Charles. Evenimentul este așteptat cu nerăbdare de oamenii din lumea întreagă. Acesta ar urma să aibă loc pe data de 6 mai 2023, scrie publicația Express.co.uk.

Reclamă

Pentru a nu declanșa neînțelegeri diplomatice, Camilla este sfătuită să refuze purtarea coroanei ce i-a aparținut Reginei Mame. Apropiații Casei Regale susțin că Regina Consort s-a sfătuit deja cu soțul său privind această decizie.

Mulți sunt de părere că Regina va refuza să poarte coroana Reginei Mame. Purtarea coroanei ar putea să readucă amintiri dureroase printre popoarele coloniale.

Regele Charles a fost deja avertizat cu privire la implicațiile diplomatice pe care le-ar pueta avea decizia de a alege coroana Reginei Mame pentru soția sa. Conform experților regali, o altă opțiune pentru Regina Consort ar fi să poarte coroana Reginei Adelaide din anul 1831.

Reclamă

În felul acesta Camilla va purta o coroană care i-a aparținut unei Regine Consort și va evita orice dispută politică.  Coroana Reginei Adelaide conține diamante din colecția privată de bijuterii a Casei Regale.

Ce poveste ascunde coroana Reginei Mame

Coroana Reginei Mame este împodobită cu un diamant extrem de rar, Koh-i-Noor. Diamantul a fost vreme de secole motiv de dispută între popoare. Acesta face parte în prezent din colecția Bijuteriilor Coroanei Britanice. Se spune că diamantul aduce ghinion persoanelor de sex masculin.

Acesta este unul dintre motivele pentru care, de când a fost adus în Marea Britanie, diamantul s-a aflat mereu amplasat pe bijuteriile purtate de membrii de sex feminin. Diamantul a fost amplasat pentru prima dată pe o broșă care i-a aparținut Reginei Victoria.

După ce aceasta s-a stins din viață, diamantul a ajuns pe coroana Reginei Alexandra, soția lui Eduard al VII-lea. Diamantul superb a fost expus o vreme și la galeria Jewel House din Turnul Londrei. De-a lungul timpului s-a încercat revendicarea diamantului.

Guvernele Indiei, Iranului și Afganistanului au încercat să intre în posesia diamantului și să revendice dreptul de proprietate. Istoria diamantului ascunde lupte sângeroase care s-au dat pentru obținerea acestuia.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
3
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
O femeie care stă la plajă sub umbrelă
Sănătate
Care sunt orele de plajă indicate. Sfaturi și recomandări pentru un bronz frumos și sănătos
Când vine vara, mulți oameni adoră să-și petreacă zilele bucurându-se de soare la plajă. Cu toate acestea, este important să știi că expunerea excesivă la soare poate fi dăunătoare. Află care sunt orele de...
PARTENERI
×