De pe masa de Crăciun sau Revelion nu lipsesc aperitivele. Ele dau startul ospățului. Pentru a ieși un pic din tipare, poți înlocui celebra salată beouf cu rulade sau ouă umplute cu gust de sărbătoare.
Rețete de aperitive pentru mesele festive de Crăciun și Revelion
Este o tradiție ca preparatele precum piftia să se consume în timpul sărbătorilor de iarnă. Cu toate acestea, dacă vrei ceva diferit, nu ezita să încerci din rețetele de mai jos.
Rețetă simplă de ouă murate, pentru platoul cu aperitive
Gustul lor ușor picant și acrișor e perfect pentru a însoți diverse preparate mai bogate în grăsimi. Culoarea intensă a ouălor le face și mai apetisante și cu siguranță vor fi punctul de atracție al mesei de sărbătoare.
Biluțe de brânză cu ardei și condimente
Pe lângă faptul că aceste biluțe de brânză cu ardei și condimente sunt ușor de preparat, gustul și aspectul lor sunt perfecte pentru platoul de aperitive de pe masa de Crăciun sau Revelion. Ține cont în alegerea lor și de faptul că ai nevoie de doar trei ingrediente.
Tort sandvici aperitiv – Smörgåstårta
Deși este o rețetă tradițională suedeză, care se poate prepara în mai multe moduri, merită încercată. Garantăm pentru gust și aspect și sperăm să fie vedeta și pe masa ta de sărbătoare.
Acest aperitiv e spectaculos, gustos și sățios.
Ouă umplute cu pastă de ton
Ouăle umplute sunt populare printre iubitorii de mâncare bună. Sunt gustoase, se pregătesc ușor și au un aspect atractiv. Acestea sunt poate printre cele mai versatile rețele de aperitiv. Combinațiile nenumărate de ingrediente cu care le poți umple nu au cum să nu te satisfacă și pe tine, pe cei dragi sau pe invitați.
Ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval
Dacă ciupercile sunt printre legumele tale favorite, ai mai jos propunerea noastră de aperitiv pe care cu siguranță îl vei repeta ori de câte ori ai nevoie de o mâncare specială la mesele din familie. Aluatul se prepară din cartofi, ceea ce o face și mai atractivă, nu-i așa?
Ruladă aperitiv cu spanac, cremă de brânză și somon afumat
Spanacul, crema de brânză și somonul fac o echipă pe cinste atunci când gusturile lor se combină în această rețetă de ruladă. Propunerea noastră va colora frumos platoul cu aperitive festive, fără niciun fel de urmă de îndoială.
Piftie de porc sau răcituri
Piftia este un preparat care nu lipsește de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor de iarnă. Rețeta de piftie nu se prepară greu, însă necesită timp și răbdare. Secretul unei piftii perfecte stă în respectarea câtorva reguli de bază. Le găsești în rețeta de mai jos.
Care dintre cele de mai sus ți-a făcut cu ochiul. Ai aici și o listă cu 3 rețete de ouă umplute pentru platoul cu aperitive festive.