Reclamă

Roberto Cavalli a murit. Celebrul creator de modă s-a stins din viață la 83 de ani

Roberto Cavalli a murit. Celebrul creator de modă italian s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani. Reprezentanții companiei sale au fost cei care au anunțat decesul pe conturile de Instagram. Aceștia nu au vrut să ofere mai multe detalii cu privire la cauza morții.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 12 aprilie 2024, 22:29

Roberto Cavalli, unul dintre cei mai îndrăgiți și cunoscuți designeri vestimentari, s-a stins din viață la casa sa din Florența. Presa italiană scrie că acesta a decedat după ce mai mulți ani s-a confruntat cu problemele de sănătare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Roberto Cavalli a murit

Cunoscut pentru imprimeurile sale extravagante și pentru creațiile de modă ieșite din tipare, Roberto Cavalli a luat cu el o lume plină de glamour.

Designerul italian și-a lansat pentru prima dată brand-ul în anul 1970 și a dezvoltat un adevărat proces inovator de imprimare pe piele și denim. Roberto a reușit să construiască o afacere globală de modă, dar și stil de viață cu imprimeurile sale îndrăznețe.

Cavalli s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani. Presa italiană scrie că reprezentanții acestuia nu au vrut să ofere mai multe informații privind cauzele decesului. În presă a apărut doar informația că acesta s-a stins din viață după o bătălie lungă cu boala.

Reclamă

Nu se cunosc exact toate afecțiunile cu care se confrunta creatorul de modă. În urma sa au rămas șase copii, dar și o carieră impresionantă. În ultimele sale momente din viață i-a fost alături partenera sa din ultimii cinsprezece ani, Sandra, a citat CNN.

Designerul de modă italian a provenit dintr-o familie de artiști. Bunicul său, Giuseppe Rossi, a fost o figură principală a mișcării Macchiaioli, cu lucrări pe care le-a expus la Galeria Uffizi din Florența.

Cavalli și-a adus sensibilitatea artistică în lumea modei după ce a studiat mai mulți ani la Institutul de Artă din Florența. Prima sa colecție a fost dezvăluită la Salon du Prêt-à-Porter din Paris, care a avut loc la Porte de Versailles. Primul său magazine s-a numit Limbo, în Saint Tropez și a avut un real succes.

Reclamă

Cum a arătat viața personală a lui Roberto Cavalli

După prima sa căsătorie a fost cu Silvanella Giannoni în 1997, designerul a fost judecător al concursului miss Univers din Republica Dominicană, acolo unde a întâlnit-o pe Eva Maria Duringer.

Cei doi au trăit o frumoasă poveste de iubire și s-au căsătorit în 1980. Ea a devenit principala lui colaboratoare și a fost ulterior numără director de creație al mărcii sale în 1994. Împreună au avut trei copii: Rachel, Daniele și Robin.

Din prima căsătorie cu Giannoni, Cavalli mai avea doi copii, Cristiana și Tommaso. La începutul acestui an, Cavalli a devenit tatăl lui Giorgio, numele propriului său tată, alături de modelul Sandra Nilsson Bergman. Un alt bărbat care a devenit tată după vârsta de 80 de ani este Al Pacino. Actorul a devenit în 2023 tatăl unui băiețel.

De altfel, în 2015, designerul i-a oferit Sandrei insula Stora Rullingen, din Suedia, în semn al iubirii sale. Viața lui Cavalli a reflectat strălucirea și puterea creațiilor sale.

Arta, fotografia și animalele au fost printre principalele sale pasiuni și l-au făcut pe designer să creeze unele dintre cele mai impresionante piese vestimentare, scrie People.

Viața sa a fost una de-a dreptul impresionantă, iar sute de mii de oameni și-au exprimat deja condoleanțele față de familia designerului în mediul online.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×