Reclamă

Secrete despre cartofii prăjiți pe care restaurantele nu vor să le cunoști

Acest preparat gustos are câteva secrete neplăcute. Dacă te uiți la lista cu „cele mai populare articole din meniul fast-food”, probabil că vei vedea cartofii prăjiți pe locul #1. Aceștia vor fi întotdeauna un element extrem de popular printre clienți și, după cum vei vedea, un favorit pentru lanțurile de fast-food în sine. Ai aici lista cu secrete despre cartofii prăjiți pe care restaurantele nu vor să le știi.

Publicat: 15 octombrie 2022, 8:25

Care e problema cu ei? Cartofii prăjiți de la fast food nu sunt foarte sănătoși. Deși nu te bucuri mereu de mesele la fast-food în speranța că ai grijă de sănătatea ta, vei fi surprinsă de ingredientele suplimentare pe care le ascund cartofii prăjiți de fast-food.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Secrete despre cartofii prăjiți pe care restaurantele nu vor să le știi

Iată câteva secrete despre cartofi prăjiți pe care restaurantele nu vor să le cunoști. Chiar dacă în cele mai multe meniuri regăsești informațiile nutriționale pentru fiecare preparat în parte, există cu siguranță și informații pe care proprietarii le omit din descriere.

Marjele de preț la cartofi prăjiți

Cartofii prăjiți sunt o afacere grozavă pentru restaurantele fast-food. Potrivit The Street, un lanț de fast-food poate obține de obicei 500 de grame de cartofi pentru aproximativ 15 cenți.

Chiar și așa îi poate vinde pentru aproximativ 6 dolari. Acesta este un procent de 3.900% și de aceea restaurantele îi au tot timpul în meniu.

Reclamă

Cartofii prăjiți de la fast-food dau dependență

Sunt restaurante care le adaugă aromă de vită, altele, condimentele. Unele lanțuri adaugă chiar zaharuri și grăsimi suplimentare. Acea aromă artificială este folosită pentru a imita gustul pe care îl aveau cartofii prăjiți pe vremea când erau prăjiți în seu de vită.

Aroma artificială de carne de vită este derivată din grâu și derivate din lapte și este potrivită pentru vegetarieni.

Reclamă

Cartofii prăjiți de la fast food au până la 23 de ingrediente

Ingredientele care se găsesc în cartofii prăjiți sunt 23 la număr. Se întâmplă asta chiar dacă e un aliment care, de fapt, are nevoie doar trei: cartofi, sare și uleiul în care sunt gătiți.

Conform Food Beast, în cartofii prăjiți din lanțurile de restaurante, este posibil să găsești „cartofi, ulei vegetal (ulei de canola, ulei de floarea soarelui, ulei de semințe de bumbac, ulei de palmier, ulei de porumb sau soia), amidon alimentar modificat, făină de orez, dextrină, sare, pirofosfat dihidrogen disodic, bicarbonat de sodiu, dextroză, gumă xantan.” Și ar putea fi prăjiți în ulei vegetal (ulei de soia, ulei de soia hidrogenat cu TBHQ și acid citric pentru a proteja aroma, dimetilpolisiloxan).

Asigură-te că consulți informațiile nutriționale, disponibile prin lege pentru fiecare site de fast-food pentru a vedea ce mânânci.

Majoritatea cartofilor prăjiți fast food sunt pretăiați și congelați

La câteva lanțuri de fast-food, angajații chiar taie cartofi proaspeți pentru prăjire chiar acolo, la restaurant. Dar majoritatea lanțurilor folosesc cartofi prăjiți care ajung pretăiați în pungi uriașe. Cartofii prăjiți fie sunt congelați, fie au fost deshidratați. Cu excepția cazului în care pretind că au cartofi prăjiți proaspăt tăiați.

Găsești aici toate informațiile despre ce se întâmplă în corpul tău când consumi cartofi.

Cartofii prăjiți sunt chiar mai sărați decât crezi

Potrivit FDA, un adult mediu ar trebui să consume mai puțin de 2.300 de miligrame de sodiu pe zi. O porție de cartofi prăjiți mari are cel puțin 400 de miligrame. Singura variantă este să îi comanzi nesărați și să controlezi tu cantitatea mai apoi.

Cartofii prăjiți conțin zaharuri ascunse și amidon suplimentar

Îți amintești lista lungă de ingrediente de mai sus? Multe restaurante adaugă dextroză la cartofii prăjiți, care este un zahăr făcut din porumb sau grâu care ajută cartofii prăjiți să se rumenească. Vei găsi, de asemenea, dextrină, amidon de porumb, amidon de cartofi și drojdie. Toate pentru a face cartofii prăjiți maronii, crocanți și delicioși pentru perioade mai lungi de timp.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×