Reclamă

Semnificația anilor de căsătorie. Ce simbolizează nunta de cristal

Aniversarea celei mai importante zile din viața unui cuplu ar trebui celebrată ca în povești. Sigur și tu ai auzit de nunta de argint sau de nunta de aur, însă știai că există și nunta de hârtie? Descoperă semnificația anilor de căsătorie. Vezi ce simbolizează și unde te poți încadra în funcție de căsnicia pe care o ai.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 22 septembrie 2023, 6:13

Obiceiul de a celebra ziua nunții este unul foarte vechi. Originile sale vin din Germania, din timpul Evului Mediu. Fiecare an de căsătorie are un simbol anume și spune ceva despre perioada pe care cuplul a traversat-o împreună.

Semnificația anilor de căsătorie

Semnificația anilor de căsătorie este extrem de importantă pentru cuplurile de căsătoriți de pretutindeni. Această tradiție nu este sărbătorită doar în România. Celebrarea unui moment atât de important ar trebui să fie una specială și festivă. Fiecărui an de căsătorie îi corespunde un simbol anume. Mai mult, dacă ești invitată la celebrarea căsătoriei unei persoane, atunci ar trebui să știi ce cadou este recomandat să-i oferi.

Nunta de hârtie

Nunta de hârtie corespunde primului an de căsătorie. Acesta sărbătorește perioada în care cuplul a trecut prin perioada de adaptare de după nuntă.

Acest simbol poate indica și fragilitatea căsniciei din primul an. Cuplul își scrie în această perioadă planurile de viitor. La aniversarea nunții de hârtie se recomandă oferirea de cadouri mici, simbolice.

Reclamă

Nunta de bumbac

Nunta de bumbac corespunde celui de-al doilea an de căsnicie. Aniversarea poartă acest nume deoarece se crede că bumbacul este firav, dar mai rezistent decât hârtia.

Conform Hitched.co.uk, la un astfel de eveniment poți face cadou un set din vase de porțelan. Tot la această aniversare mai poți să oferi cadouri din bumbac.

Reclamă

Nunta de piele

Nunta de piele corespunde celui de-al treilea an de căsătorie. După trei ani de căsnicie, cuplul devine mult mai rezistent și mai sigur pe planurile de viitor.

Relația se întărește tot mai mult, motiv pentru care aniversarea este una mult mai importantă. La o astfel de aniversare poți să oferi produse din piele naturală precum o geantă sau un portofel.

Nunta de flori

Nunta de flori sau de pânză corespunde celor patru ani de căsătorie. Se spune că pânza este cea care se folosește pentru a putea naviga cu ușurință la bordul unei corăbii. Astfel, căsătoria continuă să treacă prin valurile învolburate ale vieții. La un astfel de eveniment poți să oferi cadou flori sau un dar mic și simbolic.

Nunta de lemn

După cinci ani de căsătorie poți să celebrezi nunta de lemn. Lemnul este mult mai rezistent decât hârtia, iar soțul și soția sunt și ei mai puternici împreună. Relația devine una solidă, pregătită pentru o familie frumoasă și împlinită. La o astfel de aniversare poți să oferi obiecte simbolice, confecționate din lemn.

Nunta de zahăr

Nunta de zahăr este numită în unele părți și nunta de fier. Zahărul arată faptul că relația este una strânsă și frumoasă, iar fierul simbolizează legătura strânsă dintre parteneri. Astfel, relația devine tot mai puternică și mai greu de rupt. La o astfel de aniversare, specialiștii recomandă să oferi prăjituri delicioase și dulciuri savuroase.

Nunta de lână

Nunta de lână sau nunta de cupru simbolizează șapte ani de căsătorie. Relația a ajuns la o anumită maturitate, iar căsnicia este una închegată. Partenerii se simt tot mai confortabil unul în preajma celuilalt și sunt dornici să-și clădească viitorul împreună. La o astfel de aniversare poți să oferi cadouri mici, simbolice, din lână.

Nunta de lut

Nunta de lut sau nunta de bronz simbolizează opt ani de la momentul căsătoriei. Relația este una strânsă, puternică, iar partenerii sunt dornici să aibă alături copii și armonie. La un astfel de eveniment poți să oferi cadouri mici, flori sau vase obținute din lut.

Nunta de salcie

Cei nouă ani de căsătorie sunt reprezentați de nunta de salcie. Salcia este un copac special în istoria omenirii. Relația este una puternică, iar partenerii reușesc să se adapteze cu ușurință unul cu celălalt. Căsnicia este mult mai strânsă, iar partenerii trec cu mai multă ușurință peste problemele vieții. Pentru un astfel de eveniment poți să oferi un cadou simbolic.

Nunta de tinichea

Nunta de tinichea mai poartă și denumirea de nuntă de aluminiu. Aceasta celebrează 10 ani de căsătorie. Chiar dacă materialul ales pentru denumirea acestei aniversări nu este unul prețios, tinicheaua are proprietățile sale speciale. Acest material nu ruginește cu ușurință. Căsnicie de 10 ani este menită să ilustreze dorința cuplului de a rămâne împreună. La această aniversare poți să-i oferi partenerei tale un cadou simbolic, care să demonstreze cât de mult o iubești.

Nunta de porțelan

Nunta de porțelan simbolizează 20 de ani de căsnicie. Proțelanul poate să simbolizeze fragilitatea, dar și frumusețea. Acest simbol arată că mariajul este unul strâns, puternic, însă mai poate avea și momentele sale de fragilitate. La un astfel de eveniment poți să oferi cadouri din porțelan, scrie YourTango.com.

Nunta de argint

Nunta de argint simbolizează 25 de ani de căsătorie. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute aniversări ale căsnicie. Se crede că această nuntă ar fi fost sărbătorită încă din perioada Evului Mediu. Mariajul soților este unul puternic, iar cuplurile celebrează acest prag important din viața lor. Pentru un astfel de eveniment, specialiștii recomandă să oferi cadouri frumoase din argint.

Nunta de perle

Nunta de perle simbolizează 30 de ani de căsătorie. Perlele sunt asociate cu liniștea și frumusețea Raiului. Acestea sunt un simbol al longevității și frumuseții. Pentru un eveniment atât de important ar trebui să-ți surprinzi partenera cu un set de perle naturale.

Nunta de rubin

Dacă ai ajuns la nunta de rubin, înseamnă că tu și partenerul ați împlinit 40 de ani de căsnicie. Rubinul este considerată o piatră a nemuririi. Acesta devine mai frumos pe măsură ce este șlefuit cu multă atenție, la fel cum se întâmplă și în cazul unei căsnicii. Cadourile perfecte sunt reprezentate de bijuteriile cu rubin.

Nunta de aur

Nunta de aur este la fel de cunoscută ca cea de argint. Nunta de aur celebrează 50 de ani de căsătorie. Aurul este simbolul abundenței și al bogăției, dar și al înțelepciunii. După jumătate de secol petrecut împreună, sigur sunteți mult mai calmi și mai înțelegători unul cu celălalt. La aniversarea acestui eveniment poți să oferi bijuterii din aur.

Nunta de ametist

Nunta de ametist marchează 60 de ani de la căsătorie. Ametistul este o piatră care simbolizează longevitatea, dar și loialitatea partenerilor de cuplu. O bijuterie cu ametist reprezintă un cadou potrivit pentru aniversarea unui moment atât de important.

Nunta de platină

Nunta de platină celebrează 70 de ani de la căsătorie. Regina Elisabeta și Regele Philip au celebrat împreună nunta de platină. Platina este un metal care simbolizează puterea și echilibrul dintr-o căsniei. La un astfel de eveniment poți să oferi bijuterii sau flori. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Parteneri care stau îmbrățișați în pădure și zâmbesc pe un fundal de toamnă
Horoscop
3 zodii care au noroc în dragoste pe 2 decembrie 2023. Vezi dacă te numeri printre ele
A venit acel momentul al anului în care numărăm zilele până vom ajunge la un nou 1 ianuarie. Până atunci, 3 zodii care au noroc în dragoste pe 2 decembrie 2023 vor finaliza perioada...
2
O femeie frumoasă care stă acoperită cu un cardigan alb cu pene
Horoscop
Ce zodie e în decembrie. Calități și defecte ale persoanelor născute în această lună
Pe măsură ce anul se apropie de sfârșit, cei născuți în decembrie sunt sub semnul zodiacal Săgetător sau Capricorn. Simbolizat de arcaș, Săgetătorii sunt cunoscuți pentru natura lor aventuroasă, curiozitatea intelectuală și deschiderea în...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023. Balanțele își găsesc sufletul pereche
Astrele aduc surprize pentru toți nativii din zodiac la final de an. Astfel, horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023 clarifică multe situații dificile. Între 4 și 29 decembrie, Venus le aduce Balanțelor sufletul pereche,...
4
Imagine de la târgul de Crăciun din Craiova
Timp liber
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2023. Ce oraș din România se află pe listă
De la Budapesta la Praga, mergi mai departe pentru cumpărăturile tale festive anul acesta. Ele sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2023. Nu ezita să te bucuri de...
5
O femeie frumoasă care aleargă pentru a ilustra ce se întâmplă în corpul tău dacă alergi zilnic
Sănătate
Ce se întâmplă în corpul tău dacă alergi în fiecare zi. Schimbările pe care le poți resimți rapid
Oare ce se întâmplă în corpul tău dacă alergi în fiecare zi? Multe persoane care iubesc să alerge și-au pus această întrebare. Au achiziționat aparatele ideale de măsurare a efortului fizic. Pentru mulți alergatul...
PARTENERI
×