Reclamă

Semnificația gropițelor în obraji. Ce fel de oameni sunt cei care le au

Gropițele sunt niște mici adâncituri care pot fi găsite la nivelul obrajilor. Ele pot apărea și în alte locuri de pe față, inclusiv bărbia. Unele persoane au gropițe pe ambele părți ale obrajilor sau doar pe o parte. Descoperă și tu care este semnificația gropițelor în obraji. Vezi ce spun gropițele despre persoana din fața ta.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 25 septembrie 2023, 6:08 / Actualizat: 25 septembrie 2023, 8:59

Unele persoane au gropițe în obraji. Acest lcuru se datorează faptuluic că gropițele obrajilor sunt formate din diferențele dintre mușchi și pielea de la nivelul feței. Se crede adesea că acesta sunt moștenite genetic, deși există o adevărată dezbatere în acest sens.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Semnificația gropițelor în obraji

Se spune că persoanele cu gropițe par mult mai tinere și mai pline de viață. Uenele persoane susțin că gropițele în obraji sunt un semn al fericirii, frumuseții și norocului. De altfel, despre persoanele care se bucură de gropițele în obraji se spune că reușesc tot ceea ce își propun în viață.

S-a constatat faptul că persoanele cu gropițe în obraji sunt mult mai puternice și mai încrezătoare în forțele proprii. Într-un studiu organizat la începutul anilor 1900, cercetătorii au concluzionat că persoanele cu gropițe în obraji sunt persoane de succes, care reușesc să-și depășească condiția.

Descoperă mai multe și despre zodiile care reușesc să se afirme. Ei sunt nativii care nu se tem să muncească pentru viitorul lor.

Aceste persoane au și o inteligență emoțională nativă. Tot despre persoanele cu gropițe în obraji se mai spune că sunt empatice, misterioase și energice. Aceste persoane își trăiesc viața din plin și sunt dornice să se afirme.

Reclamă

Chiar dacă persoanele cu gropițe în obraji sunt energice, în anumite circumstanțe par să fie extrem de atente și rezervate.

Se spune că oamenii cu gropițe în obraji iubesc cu tot sufletul, au grijă de cei din jurul lor, se bucură de momentele petrecute în natură și nu lasă nicio zi să treacă fără să facă ceva pentru fericirea lor și a persoanelor dragi.

Norocul pare să le surâdă acestor persoane, după cum susține publicația Glamour.

Reclamă

Cum se formează gropițele

Prevalența gropițelor poate varia în funcție de populație. Un studiu efectuat pe 2.300 de persoane din america a constatat că aproximativ 37% dintre participați aveau gropițe în obraji. Gropițele sunt cauzate de o modificare a unui mușchi facial numit zigomatic major. Acest mușchi este implicat în obținerea expresiilor faciale.

Este mușciul care ajută la ridicarea colțurilor gurii atunci când zâmbești. La persoanele fără gropițe, mușciul zigomatic major începe de obicei de la un os din obraz numit os zigomatic. Apoi acesta se continuă în jos conectandu-se cu colțul gurii.

La persoanele cu gropițe, zigomaticul major se poate împărți în două mănunchiuri separate de mușchi pe drumul în jos către gură. O parte a mușchiului se conectează la colțul gurii, în timp ce cealaltă se conectează sub colțul gurii și este, de asemenea, legat de pielea de deasupra acestuia.

Această divizare mai poate fi cunoscută sub denumirea de mușchi major zigomatic dublu. Mișcarea pielii peste acest mușchi atunci când zâmbești duce la formarea gropițelor. Gropițele în ograji nu au efecte negative asupra sănătății, susțin specialiștii pentru Healthline

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care stă pe un trunchi de copac, într-o rochie albă
Horoscop
4 zodii cărora le place să se joace cu sentimentele partenerilor lor. Nativii care nu sunt statornici în relații
Ai simțit vreodată că cineva se joacă cu sentimentele tale? Ei bine, astrologia ar putea avea un cuvânt de spus în această situație. Ai mai jos lista cu 4 zodii cărora le place să...
2
Gogoși berlineze umplute cu dulceață
Rețete
Gogoși berlineze. Rețetă de gogoși pufoase, umplute cu dulceață
Dacă îți plac gogoșile și obișnuiești să le prepari în modul clasic, încearcă și rețeta de gogoși berlineze. Este o rețetă de gogoși mari și pufoase, aromate cu vanilie și coajă de lămâie și...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023. Balanțele își găsesc sufletul pereche
Astrele aduc surprize pentru toți nativii din zodiac la final de an. Astfel, horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023 clarifică multe situații dificile. Între 4 și 29 decembrie, Venus le aduce Balanțelor sufletul pereche,...
4
Apă de cuișoare pusă într-un pahar elegant
Frumusețe
Beneficii uimitoare ale apei de cuișoare pentru piele. De ce e recomandat să o incluzi în rutina de îngrijire
Apa de cuișoare a fost folosită de secole în medicina tradițională pentru tratarea unei game variate de afecțiuni. Cercetările recente au arătat că are și multiple beneficii pentru piele. Specialiștii au oferit mai multe...
5
O banană verde tăiată pe un blat de bucătărie
Sănătate
Ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi o banană verde
Dacă ai consumat până acum o banană verde, probabil ai realizat repede că are un gust destul de diferit față de cele coapte și galbene. Și nu neapărat într-un mod bun. În loc de...
PARTENERI
×