Reclamă

Serialul Monster: The Jeffrey Dahmer Story ține primele pagini ale publicațiilor internaționale. Cum a reușit producția să ocupe poziții fruntașe în preferințele cinefililor

Serialul Monster: The Jeffrey Dahmer Story ține primele pagini ale publicațiilor internaționale. La doar câteva zile de la lansare a reușit să ajungă în topul preferințelor cinefililor din lumea întreagă. În timp ce mulți se arată a fi adevărați fani ai seriei, există persoane care critică viziunea creatorilor Ryan Murphy și Ian Brennan.

Publicat: 27 septembrie 2022, 6:16

Rețelele de socializare au fost cele care au alimentat popularitatea seriei lui Ryan Murphy. Mulți telespectatori susțin că acesta a ales să ”umanizeze” crimele produse de Jeffrey Dahmer în timpul vieții. Fanii s-au arătat a fi deranjați de acest lucru, în special familiile victimelor care au fost implicate în cazurile criminalului în serie.

Serialul Monster: The Jeffrey Dahmer Story ține primele pagini ale publicațiilor internaționale

Serialul care se află pe buzele tuturor se întinde pe parcursul a zece episoade. Producția a reușit să urme într-un timp foarte scurt în vârful preferințelor uneia dintre cele mai cunoscute platforme de streaming. Timp de zece episoade fanii au descoperit povestea de viață a criminalului Jeffrey Dahmer.

Vezi mai multe imagini din seria celebră în Galeria Foto!

Jeffery a fost cunoscut drept ”Canibalul de la Milwaukee” și a avut o viață marcată de omoruri și crime sângeroase. Acesta a fost responsabil pentru uciderea a 17 bărbați și băieți între anii 1978 și 1991. Crimele sale revoltătoare au stârnit dezgustul celor care au auzit de el.

Reclamă

Actele sale de cruzime față de victimele pe care le-a avut au inclus elemente de canibalism și necrofilie. În ciuda ororilor pe care le-a săvârșit, specialiștii au ajuns la un singur diagnostic, acela al tulburării de personalitate. Acuzațiile care i-au fost aduse l-au condamnat pe acesta la închisoare pe viață, mai ales că jurații au conchis că toate actele săvârșite de Jeffrey au fost făcute în deplinătatea facultăților mintale.

Sfârșitul tragic și l-a găsit în închisoare, acolo unde a fost ucis de un alt deținut. Se crede că Dahmer nu ar fi avut nicio remușcare față de faptele pe care le-a comis. Seria de zece episoade surprinde fiecare aspect al crimelor săvârșite de Jeffrey Dahmer.

Episoadele ilustrează în detalu metodele odioase pe care bărbatul le-a folosit împotriva victimelor sale. La fel ca serialul Squid Game, acesta reflectă realitatea dură și viața greu de înțeles a unei persoane dezumanizate de propriile alegeri și trăiri lăuntrice.

Reclamă

Ce reacție a avut publicul la lansarea seriei de zece episoade

Nu este greu de înțeles de ce serialul Monster: The Jeffrey Dahmer Story a ajusn să fie rapid îndrăgit de public. Povestea bazată pe fapte reale reușește să captiveze atenția curioșilor încă de la primele secvențe.

Există însă și un revers al medaliei. Publicul care a empatizat cu familiile victimilor a fost revoltat la apariția seriei de succes. Spectatorii nu înțeleg de ce producătorii au ales să glorifice crimele săvârșite de Jeffrey. Rudele victimelor care au fost implicate au preluat inițiativa și au comentat seria pe rețelele sociale. Unul din spectatori a comentat vehement pe Twitter:

”Nu pot înțelege de ce această serie continuă să umanizeze și să glorifice aceste acte de violență. De ce au ales să refacă un documentar despre Jeffrey Dahmer, ca și cum n-ar exista deja încă trei documentare anterioare despre el? Goana după bani scoate ce e mai rău din mediul online, iar nimeni nu se gândește la familiile victimelor”.

Eric Perry, vărul uneia dintre victimele lui Jeffrey Dahmer, Errol Lindsey, a scris pe o platformă din mediul online:

”Nu spun nimănui ce să urmărească, știu cum arată această mass-media. Dacă totuși sunteți curioși cu privire la reacțiile noastre, ale familiilor victimilor, să știți că acest serial doar dezgroapă o traumă peste care am trecut cu greutate. De câte filme și seriale avem nevoie și pentru ce?”

”Platformele de streaming nu iau legătura cu familiile victimilor atunci când aleg să facă un astfel de serial. Toate documentele sunt publice, așa că nu trebuie să anunțe sau să plătească pe nimeni. Familia mea a aflat despre acest serial la fel ca toți ceilalți.”

”Nu pot spune că fac acest serial din respect pentru victime, din moment ce ele nu sunt contactate. Familia mea primește nenumărate mesaje de la necunoscuți care pun întrebări despre ce se întâmplă în serial. Este crud pentru noi toți”.

Producătorii s-au abținut să comenteze acuzațiile și comentariile negative venite din mediul online sau de la familiile victimelor. Actorul principal, Evan Peters, nu a dorit să se implice în certurile care s-au iscat în mediul online.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Încărcător lăsat în priză
Timp liber
Cât consumă încărcătorul lăsat în priză. Câți bani dai în plus la factura lunară
Dacă vrei să știi cât consumă încărcătorul lăsat în priză și dacă un încărcător conectat folosește energie, răspunsul direct este „Da”. Cu toate acestea, se pare că nu trebuie să te îngrijorezi prea tare...
2
Prăjitura Krem a la Krem decorată cu pudră de cacao, pe un platou negru, cu linguriță
Rețete
Prăjitura Krem a la Krem. Rețetă de colecție
Dacă ți-ai propus să-ți delectezi familia și prietenii cu un desert delicios și nu foarte greu de preparat, prăjitura Krem a la Krem îndeplinește cu succes toate condițiile. Tot ce trebuie să faci pentru...
3
Rita Ora în timp ce prezintă un spectacol de modă
Divertisment
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața a participat la British Fashion Awards 2022
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața internațională a participat la British Fashion Awards 2022. Diva și-a făcut apariție într-o ținută care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta a fost încântată de toată...
4
Fată frumoasă îmbrăcată în negru ți în mână un felinar, o bufniță și un păianjen
Horoscop
Ce animal de companie ți se potrivește, în funcție de zodie. Află ce spun specialiștii
Dacă vrei să știi ce animal de companie ți se potrivește în funcție de zodie, trebuie să înțelegi că alegerea unui astfel de companion necesită multe angajamente. Este vorba despre mult mai multe detalii...
5
O femeie care poartă mănuși galbene de cauciuc are în mână un burete galben cu verde și curăță un colț de lângă o fereastră care are mucegai pentru a ilustra cum poți scăpa de mucegaiul din casă
Timp liber
Cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie
Apariția mucegaiului în interiorul locuinței este o problemă cu care se confruntă multe persoane. Pe lângă aspectul inestetic al petelor de mucegai, acestea sunt și periculoase pentru sănătate. Ți-am pregătit câteva soluții despre cum...
PARTENERI
×