Reclamă

Serialul Monster: The Jeffrey Dahmer Story ține primele pagini ale publicațiilor internaționale. Cum a reușit producția să ocupe poziții fruntașe în preferințele cinefililor

Serialul Monster: The Jeffrey Dahmer Story ține primele pagini ale publicațiilor internaționale. La doar câteva zile de la lansare a reușit să ajungă în topul preferințelor cinefililor din lumea întreagă. În timp ce mulți se arată a fi adevărați fani ai seriei, există persoane care critică viziunea creatorilor Ryan Murphy și Ian Brennan.

Publicat: 27 septembrie 2022, 6:16

Rețelele de socializare au fost cele care au alimentat popularitatea seriei lui Ryan Murphy. Mulți telespectatori susțin că acesta a ales să ”umanizeze” crimele produse de Jeffrey Dahmer în timpul vieții. Fanii s-au arătat a fi deranjați de acest lucru, în special familiile victimelor care au fost implicate în cazurile criminalului în serie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Serialul Monster: The Jeffrey Dahmer Story ține primele pagini ale publicațiilor internaționale

Serialul care se află pe buzele tuturor se întinde pe parcursul a zece episoade. Producția a reușit să urme într-un timp foarte scurt în vârful preferințelor uneia dintre cele mai cunoscute platforme de streaming. Timp de zece episoade fanii au descoperit povestea de viață a criminalului Jeffrey Dahmer.

Vezi mai multe imagini din seria celebră în Galeria Foto!

Jeffery a fost cunoscut drept ”Canibalul de la Milwaukee” și a avut o viață marcată de omoruri și crime sângeroase. Acesta a fost responsabil pentru uciderea a 17 bărbați și băieți între anii 1978 și 1991. Crimele sale revoltătoare au stârnit dezgustul celor care au auzit de el.

Reclamă

Actele sale de cruzime față de victimele pe care le-a avut au inclus elemente de canibalism și necrofilie. În ciuda ororilor pe care le-a săvârșit, specialiștii au ajuns la un singur diagnostic, acela al tulburării de personalitate. Acuzațiile care i-au fost aduse l-au condamnat pe acesta la închisoare pe viață, mai ales că jurații au conchis că toate actele săvârșite de Jeffrey au fost făcute în deplinătatea facultăților mintale.

Sfârșitul tragic și l-a găsit în închisoare, acolo unde a fost ucis de un alt deținut. Se crede că Dahmer nu ar fi avut nicio remușcare față de faptele pe care le-a comis. Seria de zece episoade surprinde fiecare aspect al crimelor săvârșite de Jeffrey Dahmer.

Episoadele ilustrează în detalu metodele odioase pe care bărbatul le-a folosit împotriva victimelor sale. La fel ca serialul Squid Game, acesta reflectă realitatea dură și viața greu de înțeles a unei persoane dezumanizate de propriile alegeri și trăiri lăuntrice.

Reclamă

Ce reacție a avut publicul la lansarea seriei de zece episoade

Nu este greu de înțeles de ce serialul Monster: The Jeffrey Dahmer Story a ajusn să fie rapid îndrăgit de public. Povestea bazată pe fapte reale reușește să captiveze atenția curioșilor încă de la primele secvențe.

Există însă și un revers al medaliei. Publicul care a empatizat cu familiile victimilor a fost revoltat la apariția seriei de succes. Spectatorii nu înțeleg de ce producătorii au ales să glorifice crimele săvârșite de Jeffrey. Rudele victimelor care au fost implicate au preluat inițiativa și au comentat seria pe rețelele sociale. Unul din spectatori a comentat vehement pe Twitter:

”Nu pot înțelege de ce această serie continuă să umanizeze și să glorifice aceste acte de violență. De ce au ales să refacă un documentar despre Jeffrey Dahmer, ca și cum n-ar exista deja încă trei documentare anterioare despre el? Goana după bani scoate ce e mai rău din mediul online, iar nimeni nu se gândește la familiile victimelor”.

Eric Perry, vărul uneia dintre victimele lui Jeffrey Dahmer, Errol Lindsey, a scris pe o platformă din mediul online:

”Nu spun nimănui ce să urmărească, știu cum arată această mass-media. Dacă totuși sunteți curioși cu privire la reacțiile noastre, ale familiilor victimilor, să știți că acest serial doar dezgroapă o traumă peste care am trecut cu greutate. De câte filme și seriale avem nevoie și pentru ce?”

”Platformele de streaming nu iau legătura cu familiile victimilor atunci când aleg să facă un astfel de serial. Toate documentele sunt publice, așa că nu trebuie să anunțe sau să plătească pe nimeni. Familia mea a aflat despre acest serial la fel ca toți ceilalți.”

”Nu pot spune că fac acest serial din respect pentru victime, din moment ce ele nu sunt contactate. Familia mea primește nenumărate mesaje de la necunoscuți care pun întrebări despre ce se întâmplă în serial. Este crud pentru noi toți”.

Producătorii s-au abținut să comenteze acuzațiile și comentariile negative venite din mediul online sau de la familiile victimelor. Actorul principal, Evan Peters, nu a dorit să se implice în certurile care s-au iscat în mediul online.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×