Reclamă

Splendoare de toamnă în cel mai frumos cartier din București. Peisaje superbe chiar în inima Capitalei

Poți să găsești splendoare de toamnă în cel mai frumos cartier din București. Peisajele acestea superbe se găsesc chiar în inima Capitalei. Toamna este aproape pe sfârșit și ar fi păcat să ratezi o plimbare pe străzile încărcate de istorie.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 21 noiembrie 2023, 6:26

Toamna se pregătește să părăsească scena și să-i lase iernii să-și facă magia și spectacolul. În ultimele zile ale acestui anotimp superb te mai poți bucura de peisaje de poveste în centrul Capitalei. Te invităm la o plimbare liniștită într-unul dintre cele mai vechi cartiere ale Capitalei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Splendoare de toamnă în cel mai frumos cartier din București

Peisajele superbe de toamnă pot fi întâlnite în sectorul 5 al Bucureștiului. Cartierul Cotroceni este liniștit și îți oferă un peisaj desprins din filmele vechi și pline de scene romantice. Este unul dintre cele mai selecte cartiere, casele fiind desprinse din povești.

Arhitectura unică a acestui cartier îl face să fie cu atât mai deosebit în perioada sezonului de iarnă. În plus, cartierul Cotroceni se află în apropiere de Palatul Cotroceni.

Istoria acestui loc este una veche și deosebită. În prezent, casele care ascund povești vechi sunt împodobite cu frunze arămii.

Reclamă

Pe străzi vei găsi covoare de frunze, culori de toamnă și locuri perfecte pentru a surprinde amintirea unei zile de tomană în cele mai frumoase fotografii.

Dacă îți dorești să ai parte de imagini superbe în albumul tău cu memorii, atunci trebuie să te avânți într-o plimbare pe străzile mici și liniștite ale cartierului Cotroceni.

Pentru că ne dorim să-ți fim mereu de ajutor cu propuneri pline de farmec, data viitoare când vrei să faci o călătorie poți să încerci o vizită în locul cu peisaje superbe care se află la mai puțin de trei ore de București. Este vorba despre o oază de liniște care te va surprinde cu peisaje splendide.

Reclamă

Ce istorie are cartierul Cotroceni și de ce poartă acest nume

Cartierul Cotroceni este unul dintre cele mai vechi cartiere din Capitală. Acesta a apărut pe Dealul Cotroceni, care a fost în trecut acoperit de Codrii Vlăsiei, o pădure ce se afla e majoritatea teritoriului Capitalei, scrie Historia.ro.

Abia în anul 1679 a apărut în această zonă o mânăstire înființată de Șerban Cantacuzino. Ulterior, mânăstirea a fost transformată în palat regal pentru Carol I în anul 1888.

Treptat au apărut care în jurul palatului. Carol I a fost și cel care a construit Gara Cotroceni, care servea la acea vreme drept gară regală.

Cu o istorie atât de impresionantă nu e de mirare că acest cartier păstrează farmecul de altădată. În Cotroceni au locuit unele dintre cele mai importante personalități ale literaturii românești cum ar fi: Liviu Rebreanu, Ion Barbu și Marin Preda.

Numele cartierului are și el o istorie impresionantă. Toponimul Cotroceni se crede că vine de la verbul „a cotroci” care însemna „a adăposti”. Mulți cred că numele ar avea legătură cu pădurea deasă în care se ascundeau în trecut haiducii. Unele dintre cele mai importante clădiri din Capitală se află în Cotroceni.

Cele mai multe case sunt din perioada antebelică și interbelică și i-au păstrat frumusețea din trecut. Data viitoare când ajungi în București nu trebuie să ratezi o plimbare pe străzile liniștite din Cotroceni. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×