Reclamă

Stilul „Old Money” în modă. Cum arată ținutele și de ce are tot mai multe adepte

Stilul „Old Money” în modă a fost explicat de specialiști pe înțelesul tuturor. Află cum arată ținutele și de ce are tot mai multe adepte.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 31 august 2023, 6:51

În cazul în care nu ai observat pe social media acest trend: estetica „Old Money”, o poți identifica în aparițiile mai multor personalități de peste hotare. Prințesa Diana, designerul american Ralph Lauren, dar și membrii familiei Kennedy se numără printre cei care s-au îmbrăcat urmând regulile stilului „Old Money”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce înseamnă stilul „Old Money” în modă

Generația tânără a zilelor noastre este fascinată de estetica „Old Money” în modă. Iar specialiștii au ajuns la această concluzie după interviurile care au apărut în unele emisiuni precum „Succession” sau „Gossip Girl”. Stilul „Old Money” în modă înseamnă apariții vestimentare caracterizate de eleganță subtilă, minimalism, modele simple și, desigur, culori discrete.

Descoperă ce coafuri clasice au revenit în trend începând cu vara lui 2023.

Dacă vrei să înțelegi mai bine estetica „Old Money” în modă, încearcă să îți amintești stilurile în care se îmbrăcau Jackie Kennedy Onassis, soția lui John F. Kennedy, Prințesa Diana, Paul Newman, a titrat Stylight. Jurnaliștii publicației au mai menționat și aparițiile personajelor de film Blair Waldorf și Chuck Bass.

În cazul în care ai admirat de multe ori stilul iconic al celebrităților enumerate anterior și îți dorești să ai apariții cuceritoare, specialiștii îți vin în ajutor. Ei au dezvăluit care sunt principalele aspecte de care ar fi bine să ții cont:

Reclamă
  • Calitatea materialelor este mai importantă decât cantitatea, iar brandul contează mai puțin;
  • Croielile clasice pot fi purtate ani în șir și, desigur, anumite accesorii (perle, pandantive din aur, eșarfe de mătase, ochelari de soare supradimensionați, dar și cei negri, clasici);
  • Valorificarea trecutului: poți insera în garderoba ta piese vestimentare vintage;
  • Îndreptarea atenției către detalii va duce la o apariție impecabilă;
  • Fii atentă la atitudine, pentru că hainele te ajută, însă, nu mai mult decât o atitudine care se potrivește perfect cu ele.

Stilul „Old Money” la bărbați

Când vine vorba despre stilul „Old Money” la bărbați, acesta include: cămăși în culori deschise, sacouri și costume. Pentru o ieșire în timpul zilei, ei pot opta pentru un tricou polo sau o cămașă albă de in, pantaloni de culoare deschisă. Evident, este binevenit un pulover cu guler în V. Acesta poate fi legat și în jurul gâtului sau purtat pe umăr.

Reclamă

Stilul „Old Money” a primit un restart în secolul XXI

Agustina Panzoni a precizat într-un interviu oferit pentru Harpers Bazaar că estetica „Old Money” „a fost revitalizată din secolul XXI, după ce a primit un restart. Astfel, a fost eliminată prezența logo-urilor. Acestea erau cunoscute drept semne distincte pentru cei «bogați și faimoși»”.

Un pulover așezat pe umeri, așa cum a făcut tânăra din videoclioul de mai jos va da mereu un plus de valoare ținutei tale.

O rochie în carouri, cu guler alb supradimensionat și o bentiță pe cap reprezintă o variantă interesantă a stilului „Old Money”. Partenerul femeii a ales și el articole vestimentare care te duc cu gândul la estetica „Old Money”.

„Astăzi, tendința se concentrează mai mult asupra calității și a măiestriei decât a articolelor de lux la prețuri ridicate. Aceste aspecte sunt respectate indiferent că hainele provin dintr-un secondhand sau de la designeri”, a mai precizat Agustina Panzoni.

De exemplu, cămașa albă din imaginea de mai jos, pantalonii scurți, șapca, geanta și chiar și pantofii casual pot fi achiziționați dintr-un magazin cu produse vintage.

Agustina Panzoni a mai spus: „Estetica «Old Money» poate fi folosită cu ușurință, indiferent de personalitatea fiecărei persoane. Pe lângă faptul că este practică, această tendință în modă îi ajută pe oameni să facă economie”.

În concluzie, bazele stilului „Old Money” sunt reprezentate de minimalism și eleganță. Și, potrivit specialiștilor, pentru ținutele din timpul zilei, poți alege clasicii jeanși de culoare deschisă, o cămașă albă sau un sacou. În locul sacoului, poți folosi un pulover pe care îl ții în jurul gâtului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×