Reclamă

Te doare capul din cauza expunerii la ecrane? Cum să previi migrenele și ce e indicat să faci

Timpul pe ecran poate provoca dureri de cap și episoade de migrenă, iar acestea nu sunt tocmai stările de care ai nevoie în timpul unei zile, indiferent că ești la birou, acasă sau e weekend. Vestea bună este că poți limita frecvența apariției lor. Dacă te doare capul din cauza expunerii la ecrane, afli de mai jos cum să previi apariția migrenelor.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 26 iulie 2024, 7:49

Durerile de cap din cauza ecranelor și episoadele de migrenă pot afecta viața personală și profesională. Nu numai că te limitează și îți afectează concentrarea, dar pot interfera și cu timpul dedicat oamenilor dragi din viața ta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Te doare capul din cauza expunerii la ecrane?

Când cauți ceva pe internet, participi la întâlniri Zoom sau arunci o privire pe rețelele sociale, sigur nu îți dai seama cât timp petreci în fața ecranelor. Abia mai apoi realizezi că timpul prelungit în fața unui ecran poate să afecteze sănătatea.

Nu va fi întotdeauna posibil să previi o durere de cap din cauza expunerii prelungite la ecrane, dar există câțiva pași de care poți ține cont pentru a limita riscurile.

Reglează luminozitatea

Luminozitatea monitorului sau a gadget-ului pe care îl folosești, combinată cu lumina din jur, poate duce la oboseala ochilor și dureri de cap din cauza ecranelor.

Reclamă

Pentru a minimiza oboseala ochilor, care poate determina apariția durerilor de cap și episoadele de migrenă, menține lumina din cameră echilibrată cu luminozitatea monitorului. De asemenea, ține cont de poziționarea ecranului pentru a evita oglindirea.

Ia pauze dese

Privirea în altă parte a ecranului pe parcursul zilei de lucru sau în timp ce utilizezi un ecran pentru relaxare poate ajuta la reducerea oboselii ochilor. Dacă ochii nu îți mai obosesc, poți reduce frecvența episoadelor de migrenă sau a durerilor de cap.

Reclamă

Regula 20-20-20 este adesea recomandată ca o modalitate de a reduce oboseala ochilor: la fiecare 20 de minute, fă o pauză de 20 de secunde pentru a privi la 20 de metri distanță.

Ai grija la distanța dintre ochi și ecran

Dacă bănuiești că oboseala ochilor declanșează dureri de cap și migrene, asigură-te că monitorul este la cel puțin 50 până la 60 de cm de ochi. O distanță mai mare ar putea ajuta la diminuarea frecvenței de apariție a durerilor de cap.

Folosește o pereche de ochelari cu lumină albastră

Ochelarii care blochează lumina albastră ar putea ajuta la reducerea durerilor de cap cauzate de ecran. Cu toate acestea, specialiștii spun că nu există sufieciente cercetări care să susțină această afirmație.

Încearcă să folosești o protecție de ecran

Dacă strălucirea de pe ecran provoacă epuizare a ochilor, ia în considerare folosirea unei folii de protecție pentru ecran. De cele mai multe ori pe acestea le poți cumpăra online. Așa că, nu e nevoie să te deplasezi prea mult pentru a te bucura de beneficiile ei.

Evitarea timpului petrecut în fața unui ecran nu este o realitate pentru mulți oameni. În zilele noastre majoritatea folosește un ecran pentru a îndeplini sarcinile zilnice, ca să nu mai zicem de telefonul mobil. Acestea fiind spuse, unele sfaturi de mai sus pot ajuta la diminuarea durerilor de cap și pot împiedica agravarea lor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care face meditație la apus
Horoscop
Trei zodii care pot avea ziua norocoasă pe 6 septembrie 2024. Nativii care primesc binecuvântarea Universului
Lucrurile par să meargă bine pe toate planurile. Ele sunt cele trei zodii care pot avea ziua norocoasă pe 6 septembrie 2024. Nativii care primesc binecuvântarea Universului și se pot bucura de abundență. Norocul...
2
Divertisment
Cristiano Ronaldo nu s-a mai abținut și a pus mâna pe iubita sa. Ce a observat fotbalistul atunci când a atins-o pe Georgina Rodriguez
Cristiano Ronaldo nu s-a mai abținut și a pus mâna pe iubita sa. Fotbalistul și Georgina Rodriguez au fost surprinși în ipostaze tandre. Cei doi s-au bucurat de momente de neuitat pe un iaht...
3
Ben Affleck în timp ce pleacă de la birou după ce s-a întâlnit cu Jennifer Lopez
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins de fotografi
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins imediat de fotografi. Reuniunea lor ține primele pagini ale presei internaționale. Cei doi foști soți nu reușesc...
4
O femeie îmbrăcată într-o fustă de culoare neagră, pe un deal
Horoscop
3 zodii își pot găsi adevăratul scop în viață pe 7 septembrie 2024. Dedicarea e cheia succesului
Ziua de 7 septembrie aduce schimbări pe toate planurile. Din punct de vedere astrologic, acesta este un moment pentru claritate. 3 zodii își pot găsi adevăratul scop în viață pe 7 septembrie 2024. Dacă...
5
Două bucăți de ciocolată neagră umplută cu ciocolată albă amestecată cu fistic și nuci
Rețete
Ciocolată Dubai. Un desert de lux care poate fi preparat și acasă
Rețeta de ciocolată Dubai este cea a unui desert deosebit, inspirat din luxul și opulența orașului Dubai. Este cunoscut pentru combinațiile sale inedite de arome și pentru ingredientele de calitate premium. Această ciocolată conține...
PARTENERI
×