Reclamă

Tendințele Crăciunului 2023. Ce preparate și băuturi nu vor lipsi de pe masă

Cum sărbătorile de iarnă se apropie cu pași rapizi, iar mesele în familie sunt din ce în ce mai aproape, află care sunt tendințele Crăciunului 2023. Gama variată de preparare și băuturi îți poate face alegerea dificilă, dar trendurile te pot ghida pe direcția potrivită dacă vrei să le urmezi.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 14 decembrie 2023, 7:06

Magazinele au rafturile aprovizionate cu stocurile pentru Crăciun, iar săptămânile următoare se vor goli în cea mai mare parte. Specialty Food a furnizat câteva date care reflectă comportamentul de cumpărare al clienților în preajma sărbătorilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tendințele Crăciunului 2023

Spiritul sărbătorilor care ne pătrunde pe fiecare în parte rând pe rând va crește și vânzările. Chiar dacă inflația și criza costului vieții sunt subiecte care au micșorat bugetele, oamenii tot vor pune pe masă ceea ce se cuvine de Crăciun. Deși sunt oameni care probabil vor cheltui mai puțin decât în alți ani, preparatele tradiționale, băuturile și cadourile nu vor lipsi nici anul acest din case. Ultimele date sugerează că mai mulți consumatori plănuiesc să cheltuiască de pe cardurile de credit anul acesta, fără a face rabat de la ceea ce e nevoie în fiecare locuință de Crăciun.

Specialiștii spun că există semne ale unei „recuperări oportune a încrederii înainte de ziua cea mare”.

Cu câteva săptămâni înainte de ziua de Crăciun, cumpărătorii pot fi precauți cu privire la intențiile lor de cheltuieli. Dar, după cum arată istoria, odată ce sentimentul de sărbătoare ne învăluie, precauția este aruncată în vânt. Acest lucru ar trebui să însemne mai multe oportunități pentru comercianți în decembrie în comparație cu anul trecut.

Ce preparate se așteaptă comercianții să vândă cel mai mult

Reclamă

Deși oamenii vor să se distreze și să se simtă bine de sărbători, tot vor vrea să profite de preparatele tradiționale, chiar dacă le vor alege pe cele la prețuri mai mici, cum ar fi mâncăruri gata preparate.

Când vine planificarea meniului de Crăciun, există întotdeauna întrebarea dacă oamenii vor merge pe tradițional sau vor încerca ceva diferit? Anul acesta, se pare că mai mulți oameni vor mânca ceva diferit la cina „tradițională” de Crăciun.

În ultimii cinci ani, 59% dintre oameni au dezvoltat o preferință pentru aromele festive netradiționale în mâncărurile de Crăciun. 22% optează pentru mirodenii și condimente noi în preferatele lor festive, potrivit cercetării Censuswide comandate de Wise.

Reclamă

Din fericire, pasiunea pentru gătit a trecut la un alt nivel în ultimii ani. Sunt oameni din ce în ce mai preocupați de risipa alimentară. Chiar dacă își încarcă mesele cu preparate de Crăciun, ei vor face tot ce pot să includă resturile în mâncăruri noi. În acest fel, se aruncă mult mai puțin la gunoi.

În ciuda creșterii pentru degustarea unor preparate mai puțin tradiționale, sunt oameni care nu renunță la rețelele moștenite de generații pentru mesele festive.

Comercianții se așteaptă la vânzări record pentru ingresiente precum brânză, curcan, porc și murături, prăjituri, cozonac, torturi, legume și fructe, dulciuri de toate felurile. Bucătăriile restaurantele sunt deja în pline pregătiri. Listele de comenzi sunt dechise până în ultimul moment chiar și pentru cei mai puțin hotărâți.

Indiferent de ceea consumă, se pare că majoritatea gospodinelor vor face pregătiri pentru mese mari. În timp ce aproape patru din cinci persoane vor avea la masa de Crăciun doar familia, una din cinci persoane invită prieteni și vecini.

Care sunt tendințele de Crăciun 2023 la băuturi

În ceea ce privește consumul de băuturi, comercianții se așteaptă ca clienții să se aprovizioneze cu Prosecco și vin în acest Crăciun, potrivit cercetărilor comandate de hoteluri renumite din lume. Popularitatea băuturii Prosecco a câștigat un loc de cinste și la masa de Crăciun din acest an. Acest tip de băutură se simte ca un răsfăț. Are o aromă specială și se potrivește cu diferite preparate. Prosecco nu este deloc o băutură care să te facă să te simți rău ziua următoare. Desigur, moderația este cheia, mai ales în zilele de sărbătoare când mesele sunt îmbelșugate.

Se pare că prosecco e urmat îndeaproape de vin roșu (20%), vin alb (18,8%), șampanie (16%) și cocktailuri (9%).

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×