Reclamă

Timothée Chalamet, actorul care a surprins publicul cu rolul din filmul „Dune”

Timothée Chalamet este actorul care a reușit să surprindă publicul cu rolul pe care îl interpretează în filmul Dune. Acesta a atras atenția tuturor atunci când a pășit pe covorul roșu la Festivalul de Film de la Veneția alături de colega sa de platou, Zendaya. Pe umerii actorului se află o presiune uriașă, întrucât acesta va juca rolul principal în pelicula SF.

Publicat: 9 septembrie 2021, 7:00 / Actualizat: 9 noiembrie 2021, 15:08

Timothée Chalamet interpretează rolul central al personajului Paul Atreides. Tânărul Paul va avea șansa să se facă remarcat în urma unei oportunități extraordinare care i se deschide. O sarcină extrem de importantă, dar la fel de periculoasă i se va da lui Paul de către tatăl său.  Paul este ager și gata să se lupte cu orice pericol i-ar putea apărea în cale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Timothée Chalamet, actorul care a surprins publicul cu rolul din filmul „Dune”

Filmul Dune va aduce în prim plan povestea unei lumi situate la milioane de ani distanță. Eroul central al peliculei va fi Paul Atreides care va fi supus nenumăratelor încercări pentru a salva ceea ce a mai rămas dintr-o planetă care la prima vedere pare sterilă. Paul este descendentul unei case nobile și va fi însărcinat cu supravegherea acestei planete sterile, Arrakis.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Regizorul filmului Dune, Denis Villenueve în timp ce îi explică o scenă actorului Timothee Chalamet
Regizorul Denis Villeneuve a reușit să impresioneze publicul cu cel mai recent proiect la care a lucrat / Profimedia Images

Totuși, Arrakis devine ținta multor dispute după ce se află că pe ea există o sursă fără de care oamenii nu ar mai putea să trăiască la fel. Actrița Zendaya se va alătura și ea producției și va juca rolul frumoasei Chani. Luptătoarea va deveni o reală ”muză” pentru nobilul Paul.

Reclamă

Atât Timothée Chalamet, cât și Zendaya au trecut prin nenumărate încercări pentru a putea să ofere cea mai bună prestație a lor. Pe umerii actorului se află o presiune impresionantă, întrucât acesta trebuie să interpreteze unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale seriei de cărți, Dune.

Regizorul Denis Villeneuve a făcut și el câteva declarații despre cum a fost să lucreze cu Timothée pentru filmul său. Conform spuselor sale, adevărata provocare a venit în momentul scenelor de luptă. Se pare că părul natural al actorului, creț, le-a pus bețe în roate producătorilor.

A trebuit să regizez jocul lui Timothée, dar în paralel și coafura sa.

– Denis Villeneuve

Reclamă

Regizorul a declarat că părul artistului are ”propria personalitate”, motiv pentru care i-a fost dificil în anumite momente să pună cap la cap scenele de luptă. Cariera actorului Timothée Chalamet se află în plină ascensiune, iar acesta se bucură în prezent de toată aprecierea pentru eforturile depuse pe platourile de filmare.

Cum și-a început Timothée Chalamet cariera

Actorul în vârstă de doar 25 de ani a atras atenția tuturor atunci când s-a prezentat pe covorul roșu la lansarea filmului Dune de la Festivalul de Film de la Veneția. Acesta s-a aflat tot timpul în compania partenerei sale de scenă, Zendaya. În prezent actorul se bucură de toată atenția publicului, însă puțini știu cum și-a început acesta cariera.

Născut în Manhattan, micuțul Timothée Chalamet s-a născut dintr-un tată francez. Familia sa are în spate nume importante care s-au făcut remarcate de-a lungul timpului în lumea filmului. Unul din unchii săi este regizor, în timp ce o altă mătușă este producătoare de televiziune. De altfel, chiar și bunica sa a fost cândva o renumită dansatoare pe Broadway.

Actorul Timothee Chalamet în posterul oficial al filmului Dune 2021
Actori precum Timothee Chalamet și Zendaya vor avea roluri centrale în producția SF / Profimedia Images

Prin urmare, cariera de actor nu a venit deloc ca o surpriză pentru părinții săi. Sora sa, Pauline este și ea actriță, însă ea locuiește în prezent în Paris. Încă din copilărie Chalamet a apărut în mai multe reclame de televiziune și a jucat roluri în filme de groază de scurt metraj.

În anul 2009 și-a făcut debutul oficial prin rolul jucat în serialul Law & Order. De atunci și până în prezent a jucat nenumărate roluri. Cel mai recent film în care a avut un rol principal, Call Me By Your Name a primit recenzii foarte bune din partea criticilor de film. Pentru acest film actorul a învățat limba italiană, să cânte la pian și la chitară. Prestația lui în film a fost aplaudată minute în șir, motiv pentru care oamenii sunt curioși să vadă cum se va descurca în pelicula Dune.

Când va avea loc premiera filmului „Dune” în România

Filmul Dune este așteptat de întreaga lume. Filmările pentru acesta au fost întârziate din cauza pandemiei de COVID-19, motiv pentru care lansarea sa va fi mult mai târziu decât s-au așteptat producătorii în mod inițial.

Pe marile ecrane, alături de Timothée Chalamet se vor afla și alți actori precum Zendaya, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Dave Bautista și Jason Momoa.

Conform declarațiilor regizorului, filmul a fost realizat special pentru a putea fi difuzat în sălile speciale de cinematograf cu efect IMAX. Acesta și-a dorit foarte mult să ofere o experiență unică publicului. Actorii sunt și ei încântați de rezultatul final.

Filmul a fost deja lansat la Festivalul de Film de la Veneția, unde a primit mai bine de opt minute de aplauze. Timothée Chalamet va interpreta rolul principal, iar cei din jur sunt nerăbdători să vadă rezultatul.

Premiera va avea loc și la noi în țară în data de 22 octombrie. Acesta poate fi urmărit în Timișoara și București în sălile speciale cu efect IMAX. În restul țării filmul va fi găsit în varianta 3D.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×