Trecerea la ora de vară se face în fiecare an, în ultima duminică din luna martie. Ora 02:00 devine ora 03:00. Zilele devin mai lungi, iar nopțile se fac mai scurte. Ceasurile de pe întreg teritoriul țării vor fi date cu o oră înainte.
Trecem la ora de vară
Luna martie a fost plină de momente importante. Pe 20 martie a avut loc echinocțiul de primăvară. Se spune că după acest moment începe primăvara din punct de vedere astronomic, iar zilele devin mai lungi decât nopțile.
Însă trecerea la ora de vară se va face în ultima duminică din luna aceasta. Multe țări din lume au decis să nu mai facă această schimbare.
Un studiu a constatat că aproape 60% dintre țările lumii au renunțat să mai schimbe ora de două ori pe an. La sfârșitul anului 2022, alte două țări au decis să nu mai modifice ora.
Cu toate acestea, în România, și multe alte țări din lume, această practică este în continuare folosită. Ceasurile vor fi date înainte cu o oră, iar zilele vor fi mai lungi și mai luminoase.
Ora de vară reprezintă un adevărat sistem, uniform, care menționează faptul că ceasurile trebuie date înainte cu o oră în timpul lunilor de vară pentru a prelungi durata luminii.
Ora de vară presupune creșterea perioadei de lumină. Studiile au arătat că această schimbare poate aduce o mulțime de beneficii la nivel social și nu numai.
Potrivit statisticilor, cele mai multe accidente rutiere au loc la căderea serii. Acum, că zilele vor fi mai lungi, experții se așteaptă să scadă numărul incidentelor de pe șosea.