Reclamă

Tunsoarea fluture, trend-ul primăverii. Cui i se potrivește cel mai bine

Tunsoarea fluture este la modă acum. Află și tu de ce toată lumea o iubește. Cu cât straturile sunt mai lungi, cu e atât mai bine, spun specialiștii. A fost inventată „tunsoarea fluture” și este foarte cerută în saloane în aceste zile.

Publicat: 4 aprilie 2023, 7:15

Dacă te întrebi de ce, răspunsul este simplu. Este surprinzător de versatilă. Aspectul maleabil și voluminos a fost inventat de hairstylist-ul celebrităților, Sunnie Brook. A câștigat popularitate deoarece le permite femeilor care optează pentru ea să aibă două look-uri într-o singură tunsoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tunsoarea fluture, trend-ul primăverii

Dacă simți nevoia să ai părul mai scurt, poți prinde porțiunea mai lungă la spate. Dar dacă vrei să te bucuri de părul lung, poți lăsa tot părul desfăcut. Acesta este unul dintre beneficiile majore ale acestei tunsori.

Aspectul inspirat din anii ’90 a fost comparat cu tunsoarea emblematică a lui Rachel din Friends, precum și cu părul Pamelei Anderson din perioada când juca în Baywatch. Trend-ul a explodat din vară, iar #butterflycut a fost deja etichetat de cel puțin 17 milioane de ori pe TikTok.

Ai nevoie de dovezi suplimentare ale popularității sale? Sabrina Carpenter și Kaia Gerber poartă deja acest look, iar Matilda Djerf, model și antreprenor le învață pe femei cum să profite la maximum de această tunsoare. Stilistul celebru Glenn Ellis a dat toate detaliile despre tunsoarea butterfly.

Reclamă

Ce este tunsoarea fluture

Dacă tunsoarea meduza nu este pentru tine, fii sigură, cel mai recent stil inspirat de insecte poate fi mai pe placul tău. Aspectul este menit să imite forma aripii fluturilor. Dar în termeni tehnici, „este o tunsoare cu multe straturi, în primul rând”, spune Ellis, care le coafează în mod regulat pe Aubrey Plaza și Josephine Skriver.

„Cel mai scurt strat nu va fi mai scurt decât forma feței. Gândește-te la asta ca la o versiune exterioară a tunsorii lui Rachel.”

Reclamă

Dar volumul nu este unic. Pot exista variații în funcție de locul în care dorești să înceapă forma feței. Indiferent de versiunea pentru care optezi, Ellis sugerează să iei în considerare să știi cum să-ți porți părul înainte de a-l tunde. Este nevoie de mult timp pentru a-l face să arate bine în fiecare dimineață dacă vrei să-l porți așa cum a fost cu adevărat conceput.

Pentru ce tipuri de păr este potrivită tunsoarea fluture

Când vine vorba de inspirație, celebritățile sunt adesea cea mai mare sursă. Dar înainte de a face o alegere doar pentru că îți place mult look-ul cuiva, este important să reții că, la fel ca la majoritatea tunsorilor, tunsoarea fluture este cu siguranță mai potrivită pentru unele femei decât pentru altele.

„Este potrivită pentru o textură medie și un păr care se întinde, dar nu este atât de ondulat natural”, explică Ellis. „Cu cât părul este mai lung, cu atât mai bine. Și cu siguranță nu-l recomand pe părul subțire, deoarece atunci când îl stratifici, va arăta și mai subțire.”

Ce ar trebui să-i ceri stilistului când mergi la salon

Este important de menționat încă o dată că există diferite variante ale acestui look. Începe prin a găsi o imagine a cuiva cu tunsoare fluture online, cu forma feței și lungimea părului similare cu ale tale, apoi întreabă stilistul cum să obții acel aspect într-un mod care să îți încadreze cel mai bine propria față. „Eu personal nu consider că această tunsoare este măgulitoare pe formele feței alungite sau dreptunghiulare”, spune Ellis. „Așa că, dacă ai o problemă acolo, explic-o stilistului și cere-i o tunsoare similară, care ar fi mai potrivită pentru fața ta”.

Cum se coafează tunsoarea fluture

Pentru a reitera ceea ce Ellis a menționat mai sus, „este o tunsoare care necesită multă întreținere și uscare”. „Folosește o perie mare, rotundă, cu aer cald”. Pentru a coafa în mod profesionist această tunsoare, înainte de coafare, aplică un spray de protecție, indiferent de tipul tău de păr.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×