Reclamă

Un filmuleț cu un băiețel singur care trece granița în Polonia e viral. Imaginile care au înduioșat o lume întreagă

Un filmuleț cu un băiețel singur care trece granița în Polonia e viral. Acesta plânge necontrolat și este imaginea reală a poporului ucrainean care trece prin clipe de coșmar de când rușii le-au invadat țara și le-au declarat război.

Publicat: 11 martie 2022, 11:41

Videoclipul care e popular în mediul online arată un băiat care plânge în timp ce își poartă lucrurile într-o pungă de plastic. Acesta merge spre granița cu Polonia, din dorința de a se salva de tensiunile în creștere din țara sa. Se spune că videoclipul a fost filmat în satul polonez Medyka, situat de-a lungul graniței cu Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un filmuleț cu un băiețel singur care trece granița în Polonia e viral

Mai mulți ucraineni fug în Polonia și în țările din apropiere.Aceștia caută cazare și un loc cald unde să doarmă. În tot acest timp, casele lor sunt distruse de bombardamente, iar Rusia continuă să trimtă trupe în Ucraina pentru a cuceri ce și-au propus.

De când videoclipul a fost încărcat pe Twitter, acesta a stârnit o mulțime de emoții în rândul oamenilor din întreaga lume. Aceștia și-au exprimat îngrijorarea față de bunăstarea băiețelului și s-au întrebat dacă călătorește cu familia sau singur, scrie economictimes.com.

Videoclipul a fost surprins de reporterii Reuters și distribuit de organizația media CNN.

Reclamă

Cu toate acestea, Cartierul General al Poliției de Frontieră poloneză a clarificat ulterior pe Twitter că băiatul de patru ani din Ucraina nu călătorește singur și a trecut granița împreună cu familia.

Băiețelul a devenit simbolul refugiaților din Ucraina și este deja erou de benzi desenate. O artistă din Georgia, Nancy Wolnad, l-a pictat pe micuțul de 5 ani. Pe punga lui a scris „speranță”, iar fundalul imaginii este realizat dintr-un land de grâu cu cer înstelat, în culorile drapelului ucrainean.

Reclamă

Vezi și cum luptă copiii din Ucraina pentru supraviețuire în timpul invaziei ruse. Imagini din spitalele de pediatrie.

Care este acum situația în Ucraina

Mii de ucraineni au fugit până acum din țară din cauza tensiunii existente între Rusia și Ucraina. Potrivit unui raport din Washington Post, cozile de la granița cu Polonia sunt lungi până la 30 de kilometri. Oamenii care fug din Ucraina trebuie să meargă zile întregi pentru a trece într-o țară mai sigură.

Între timp, situațiile nu par să se îmbunătățească, deoarece Ministrul de Externe al Ucrainei afirmă că discuțiile dintre diplomații de vârf ai Moscovei și Kievului nu au ajuns la nicio înțelegere privind încheierea războiului din Ucraina după invazia Rusiei.

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a declarat că a participat joi la întâlnirea cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov în Turcia pentru a discuta despre coridoarele umanitare și încetarea focului, dar nu au ajuns la niciun rezultat favorabil.

Noi bombardamente au avut loc în Ucraina în această dimineață, scrie digi24.ro. Un oraș din regiunea Dnipro din est, a fost lovit de bombardamente în jurul orei 6. A fost nevoie de ajutorul pompierilor ca să stingă focul. Autoritățile ucrainene spun că au mai fost lovite o grădiniță, un bloc de locuințe și o fabrică de încălțăminte. Și în vest, în Ivano-Frankivsk au avut loc trei explozii. Mai multe explozii au fost și la Luțk, tot în vestul Ucrainei, aproape de granița poloneză. Convoiul rusesc lung de 64 de km din apropierea Kievului s-a dispersat în localitățile și pădurile din jurul capitalei Ucrainei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×