Din dorința de a avea părul cât mai îngrijit, multe femei renunță la uscător. Părul se usucă natural, treptat și reprezintă cea mai sigură variantă. Deși, potrivit specialiștilor, părul ud, lăsat să se usuce singur, dăunează șuvițelor de păr.
Cea mai sănătoasă metoda pentru uscarea corectă a părului
Deși unele femei ar putea considera că dețin secretul unui păr sănătos și frumos, acestea ar putea să se înșele. Dacă ți s-a întâmplat de mai multe ori să vrei să nu îți usuci părul, după spălare, posibil să fi făcut mai mult rău decât bine. Ai putea crede că uscarea naturală este mai sănătoasă pentru părul tău decât dacă utilizezi un fohn.
Cu toate acestea, specialiștii te sfătuiesc să fii echilibrată. Folosirea în exces a căldurii pentru uscare și coafare, dăunează firului de păr. Specialiștii îți recomandă să oferi părului tău cele mai bune condiții de creștere și să eviți factorii care ar putea să-i distrugă sănătatea și strălucirea. Iată câteva metode pentru creșterea rapidă a părului.
Natural
Dormitul cu părul umed are un impact direct asupra șuvițelor tale. Această practică, des întâlnită, îți va deteriora părul. Specialiștii explică faptul că firul de păr este cel mai sensibil și slab atunci când este ud.
Acesta se poate rupe foarte ușor, mai ales când stai cu părul pe pernă. De asemenea, părul împletit și umed este o alegere greșită. Coafura strânsă produce mai multă tensiune în firul de păr, scrie Healthline.
Dacă alegi să îți lași părul să se usuce de la sine, s-ar putea să fii nemulțumită de aspectul final. Ulterior, vei simți nevoia de a-l aranja fie cu peria rotativă, fie cu fohn. Deci, în cele din urmă, vei folosi căldura.
Totuși, specialiști recomandă să mai faci și pauze când vine vorba de folosirea instrumentelor de coafare prin intermediul căldurii.
Uscarea părului cu fohnul
Experții recomandă ca șuvițele de păr să fie stoarse de apă într-un prosop. Apoi, este necesar să folosești uscătorul la temperatura minimă. Astfel vei scăpa de apa care a mai rămas în exces pe firul de păr.
Ulterior, este recomandat să schimbi temperatura la treapta ideală pentru tine, pe măsură ce continui să usuci părul.
Părul umed duce adesea la apariția încrețirii, care arată precum niște șuvițe încurcate. Acestea se așază în direcții diferite și nu se integrează în tiparul părului tău.
Uscătorul trebuie menținut la o distanță de aproximativ 15 cm de păr. Este importantă și investiția pe care o faci atunci când îți cumperi un fohn de calitate.
De asemenea, este recomadat să folosești și un produs de protecție împotriva căldurii. Protecția va ajuta firul de păr pe termen lung și îl va feri de posibilele deteriorări cauzate de căldura instrumentelor pe care le folosești pentru uscare.
Prosopul idel pentru uscarea părului
Este esențial ca prosopul să fie dintr-un material moale și absorbant. Un prosop mic din microfibră este recomandat mai ales pentru persoanele cu păr ondulat sau creț.
Prosopul trebuie manevrat cu grijă, prin strângeri ușoare ale șuvițelor de păr, fără a freca. Frecarea firului de păr poate cauza ruperea acestuia. De asemenea, părul va avea un aspect electrizat și va fi mai dificil de aranjat, sugerează Daily Mail.
Ideal este să folosești produse de îngrijire potrivite pentru tipul tău de păr. În funcție de nevoile tale, întreg ritualul va fi complet, iar tu te vei bucura de un păr sănătos și frumos.