Reclamă

Vopsea de păr cu amoniac sau fără: avantaje și dezavantaje

Vopsea de păr cu amoniac sau fără? Te întrebi care sunt avantajele și dezavantajele acestui produs. Specialiștii în beauty îți vin în ajutor cu câteva explicații, dar și cu recomandări utile. Dacă te numeri printre femeile care își vopsesc frecvent părul, atunci acest articol este perfect pentru tine.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 31 mai 2024, 6:51 / Actualizat: 31 mai 2024, 10:03

Pentru a înțelege care dintre aceste opțiuni este mai eficientă, este important să înțelegi ce rol joacă amoniacul în procesul de vopsire al părului. Este important să descoperi ce este această substanță și ce impact are ea asupra părului tău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vopsea de păr cu amoniac sau fără

Amoniacul este o substanță chimică alcalină. Acesta este folosit pentru a crește nivelul pH-ului părului în timpul procesului de clorare.

Amoniacul ridică apoi cuticulele fibrei de păr și permite depunerea culorii pe cortex, partea interioară a părului protejată de cuticule.

Totodată, amoniacul mai este folosit pentru a deschide pigmentul natural al părului, astfel încât să poată fi recolorat cu o altă nuanță.

Vopseaua de păr fără amoniac înlocuiește această substanță chimică cu diferite ingrediente pentru a nu afecta firul de păr la fel de mult.

Reclamă

Cu toate acestea, nu toate produsele fără amoniac funcționează la fel ca cele care au amoniac în compoziție, scrie Healthline. În ceea ce privește colorarea părului, în ultimi ani a căpătat tot mai multă popularitate vopseaua de păr fără amoniac. Aceasta promite să coloreze părul fără să-i afecteze sănătatea la fel de mult.

Care sunt beneficiile vopselei de păr fără amoniac

Colorarea părului fără amoniac are o formulă mult mai blândă cu părul, iar acesta este primul avantaj al acestei vopsele.

Reclamă

În plus, vopseaua de păr fără amoniac are un impact mult mai mic asupra scalpului pielii. Persoanele cu un scalp sensibil sunt sfătuite să opteze pentru această vopsea atunci când vor să-și coloreze părul. Totodată, un păr mai sănătos este mai ușor de îngrijit pe termen lung.

Uleiurile din vopseaua de păr fără amoniac promit să nu usuce podoaba de capilară, ci să o hidrateze. Mulți specialiști sunt de părere că vopseaua de păr fără amoniac arată natural pe păr.

Descoperă și ce culori de păr se potrivesc pentru femeile peste 45 de ani. Specialiștii în beauty îți vin în ajutor.

Totuși, vopseaua de păr fără amoniac nu este la fel ca vopseaua de păr cu amoniac, iar rezultatele s-ar putea să dureze mult mai puțin.

Când vine vorba de care produs este mai bun, părerile specialiștilor sunt împărțite. La finalul zilei rămâne o opțiune personală pentru fiecare femeie.

În funcție de nevoile sale, aceasta poate alege dacă își dorește să folosească o vopsea de păr fără amoniac sau o vopsea de păr cu amoniac.

Cum faci alegerea potrivită pentru tine

Calitatea vopselei de păr fără amoniac poate varia. Când produsele au început să apară pe piață, multe femei au ajuns la concluzia că nuanța s-a estompat mai rapid.

Acest lucru se întâmplă deoarece culoarea nu este infuzată complet în cortex. Acest lucru înseamnă că vopselele de păr fără amoniac era, în mare parte, semipermanente. Cu toate acestea, tehnologia a evoluat și produsele s-au îmbunătățit în ultimii ani, spun experții de la InStyle.

Multe companii au adoptat o tehnologie nouă pe bază de ulei. Astfel, formula de culoare a fost amestecată cu uleiuri, iar mai aplicată pe păr.

Pigmenții de culoare au fost atrași din uleiuri către umiditatea din fibra părului și, în cele din urmă, au pătruns în cortex.

Vopseaua de păr fără amoniac a căpătat tot mai multă popularitate datorită impactului mult mai mic asupra sănătății firului de păr. Vopsirea părului fără amoniac promite să nu afecteze la fel de mult podoaba capilară.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez în timp ce stau de vorbă pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt pe un iaht
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt. Presa internațională scrie că fotbalistul și partenera sa au ales să-și petreacă timpul liber...
2
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
3
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
4
Două porții de prăjitură cu prune pe o farfurie și prăjitura secționată pe un platou, cu un cuțit
Rețete
Prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Un desert gustos și aromat
Printre rețetele cu prune pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Este rețeta unui desert delicios și spectaculos, care combină dulceața caramelului cu...
5
Prune la borcan fără zahăr și un bol cu prune
Rețete
Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă
Dacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, poți prepara rețeta de prune la borcan fără zahăr. Le poți consuma ca pe compot sau le poți include în rețete de...
PARTENERI
×