Reclamă

12 semne că nu ești îndrăgostită de partenerul tău. De fapt, te temi să fii singură, spun experții

Află care sunt cele 12 semne că nu ești îndrăgostită de partenerul tău. De fapt, te temi să fii singură, spun experții de peste hotare. Recomandarea lor principală este să pui punct relației înainte ca ea să devină una toxică și să experimentezi situații delicate.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 6 septembrie 2023, 6:24

Studiile arată că, în zilele noastre, este o adevărată provocare să întâlnești persoana potrivită alături de care să poți construi o familie. Mai mult, rețelele de socializare reprezintă motive de separare atât pentru doi iubiți, dar și pentru persoanele logodite sau căsătorite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

12 semne că nu ești îndrăgostită de partenerul tău

Să iubești și să fii iubită este unul dintre cele mai frumoase sentimente de pe Pământ, nu-i așa? Însă, dacă ești într-o relație amoroasă doar pentru că îți este frică să fii singură? Câțiva psihologi străini te provoacă la un test de sinceritate ca să afli dacă iubești sau nu cu adevărat persoana de lângă tine.

În continuare, vei putea afla cele 12 semne că nu ești îndrăgostită de partenerul tău, de fapt:

Te gândești la alți bărbați

În cazul în care gândurile tale se îndreaptă spre alți potențiali parteneri este un semn clar că te afli într-o relație în care nu îți sunt satisfăcute nevoile. Poate fi vorba despre cele emoționale sau de altă natură.

Reclamă

Nu mai este un secret pentru nimeni că dragostea autentică creează un sentiment de împlinire emoțională și conexiune. Tocmai din acest motiv, unii oameni se simt binecuvântați când întâlnesc pe cineva care le răspunde cu aceeași intensitate la iubirea pe care le-o poartă.

Lipsa unei conexiuni autentice

Potrivit experților, dacă îți iubești partenerul, dar lipsește o conexiune adevărată, poți considera că relația ta e una încheiată. De aceea, este foarte importat ca doi iubiți să aibă discuții profunde despre visurile și fricile lor. Înțelegerea emoțională are un rol mare într-o poveste de dragoste.

Reclamă

Te confrunți des cu anxietatea

Este posibil să nu-l iubești pe lângă tine dacă ai constant stări de anxietate, potrivit publicației Hack Spirit. Același lucru este valabil și dacă experimentezi această afecțiune ori de câte ori te gândești la cum te-ai simți dacă ai fi singură.

Iubirea adevărată ar trebui să îți îmbunătățească viața, nu să îți ofere „o evadare” de la temerile tale, au mai precizat psihologii stăini.

Simți că este va fi ceva permanent între voi

În cazul în care stai lângă un partener care nu se aliniază cu valorile, interesele și obiectivele tale pe termen lung, aceste aspecte vor duce la o lipsă de împlinire. Mai mult, dacă consideri că va fi ceva permanent între voi, s-ar putea să fii cu el doar ca să eviți singurătatea.

Viața este prea scurtă pentru a te mulțumi cu lucruri și oameni, au mai spus psihologii de peste hotare. Ei te sfătuiesc să lucrezi la încrederea în tine și să afli de ce ai această frică de a fi singură. Și acest lcuru se numără printre cele 12 semne că nu ești îndrăgostită de partenerul tău.

Nu îl incluzi în planurile tale de viitor

Când ești îndrăgostită, te gândești în mod natural la construirea unui viitor comun. Însă, dacă gândurile tale despre viitor îl exclud pe partenerul tău, acesta este un steag roșu imens. Acest detaliu sugerează că nu îți imaginezi o viață împreună cu el.

Experții au precizat că dacă te desparți de un partener cu care nu rezonezi nu înseamnă că vei rămâne singură pentru tot restul vieții.

Descoperă topul ce conține cele 10 comportamente că EL este cu adevărat îndrăgostit de tine.

Nu mai simți emoție

Absența entuziasmului provine adesea dintr-un sentiment de predictibilitate care s-a instalat în relație dintre doi iubiți. Activitățile de care v-ați bucurat cândva împreună au devenit o rutină, iar scânteia care le-a făcut speciale a dispărut. Poți include acest lucru pe lista cu cele 12 semne că nu ești îndrăgostită de partenerul tău.

Te-ai grăbit în relație

Unele femei se grăbesc atunci când încep o nouă poveste de iubire. După ce l-au întâlnit, ele trec foarte repede prin etapele unei relații. Și, spun experții, impulsul unei persoane de a se grăbi în relații vine adesea din frica de a fi singură.

Oamenilor nu le place să își înfrunte propriile gânduri și emoții atunci când sunt singuri. Totodată, acest lucru îi poate împiedica să cunoască cu adevărat pe cineva și să formeze o conexiune puternică și semnificativă.

Ești iritată, în loc să fii răbdătoare

Dacă la început ți se păreau atractive unele dintre obiceiurile lui, iar acum te enervează, nu este în regulă. Noul scenariu reprezintă, de fapt, o modificare de percepție în cazul tău. Această schimbare în mintea ta ar putea veni dintr-o lipsă de răbdare sau empatie, care sunt aspecte importante ale unei relații de dragoste.

Află care sunt criterii care te ajută să îți alegi partenerul de viață. Într-un interviu special, câțiva psihoterapeuți străini au dezvăluit la ce ar trebui să fii atentă.

Unul dintre voi este dependent de celălalt

A te baza doar pe partenerul tău pentru stima de sine și bunăstarea emoțională sugerează că îți lipsește iubirea de sine și siguranța de sine. O relație sănătoasă ar trebui să vă completeze individualitatea, mai degrabă, decât să o definească. Dacă ești prea dependentă de cineva, sau invers, ai putea rămâne cu el, nu din dragoste, ci din alte probleme de fond. Acest lcuru face parte din lista cu 12 semne că nu ești îndrăgostită de partenerul tău.

Când ești dependentă, te lupți adesea să iei decizii, să îți urmărești interesele sau să iei acțiuni independente fără a cere aprobarea partenerului tău. Identitatea ta devine atât de împletită cu relația, încât, te simți pierdută atunci când nu ești în compania partenerului tău.

Îți neglijezi dezvoltarea personală

Dacă nu mai acorzi timp creșterii tale personale și te concentrezi exclusiv pe relație, atunci vei încetini sau chiar vei stopa propria dezvoltare. Dragostea adevărată încurajează creșterea personală și reciprocă alături de partener.

În plus, sacrificarea valorilor de bază pentru a menține o relație poate duce la conflicte interioare și nemulțumiri pe termen lung. Cel mai bine este să lucrezi mereu cu tine, pentru că viața e imprevizibilă și nu știi niciodată că ai putea să rămâi singură. Iar dacă ieși dintr-o relație sau o căsnicie cu mai puține abilități decât aveai, atunci vei fi într-o situție mult mai dificilă.

Îți este frică să fii singură mai mult decât de orice altceva

Dacă ți-e frică să fii singură mai mult decât orice altceva, este în regulă. Nu este un aspect de care să îți fie rușine, susțin experții. Mai mult, ei au spus că este o teamă normală și de înțeles cu care se confruntă mulți oameni.

Pe de altă parte, această temere te poate împiedica să îmbrățișezi cu adevărat singurătatea ca un moment pentru auto-reflecție, îngrijire de sine și creștere personală. Relațiile sănătoase sunt construite pe doi indivizi întregi care se unesc, nu pe două jumătăți care caută finalizarea, conform Insider.

Absența vieții intime te zdrobește

În cazul în care intimitatea emoțională sau cea fizică se simte forțată sau lipsește este un bun indicator că relația ta ar putea fi condusă de frică. Și, nu este vorba despre conexiune și atracție emoțională autentică.

Psihologii pentru relațiile de cuplu au subliniat că intimitatea depășește apropierea fizică. Este vorba despre vulnerabilitatea emoțională și o conexiune profundă. Iar atunci când unul sau ambii parteneri evită subiectul „viață intimă”, acest detaliu reflectă adesea distanța emoțională.

Frica de a fi singură este o emoție extrem de puternică, iar ea te poate împiedica să trăiești la maximum unica viață pe care o ai. Dacă crezi și simți că nu ești îndrăgostită de cineva, înfruntă realitatea și alege o schimbare benefică pentru tine. În plus, o vorbă veche spune: când o ușă se închide, alta se deschide. Iar dacă insiști să nu închizi un capitol, s-ar putea să nu reușești să trăiești niciodată o poveste de iubire cum nici nu ți-ai imaginat vreodată.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×