Te confrunți des cu anxietatea
Este posibil să nu-l iubești pe lângă tine dacă ai constant stări de anxietate, potrivit publicației Hack Spirit. Același lucru este valabil și dacă experimentezi această afecțiune ori de câte ori te gândești la cum te-ai simți dacă ai fi singură.
Iubirea adevărată ar trebui să îți îmbunătățească viața, nu să îți ofere „o evadare” de la temerile tale, au mai precizat psihologii stăini.
Simți că este va fi ceva permanent între voi
În cazul în care stai lângă un partener care nu se aliniază cu valorile, interesele și obiectivele tale pe termen lung, aceste aspecte vor duce la o lipsă de împlinire. Mai mult, dacă consideri că va fi ceva permanent între voi, s-ar putea să fii cu el doar ca să eviți singurătatea.
Viața este prea scurtă pentru a te mulțumi cu lucruri și oameni, au mai spus psihologii de peste hotare. Ei te sfătuiesc să lucrezi la încrederea în tine și să afli de ce ai această frică de a fi singură. Și acest lcuru se numără printre cele 12 semne că nu ești îndrăgostită de partenerul tău.
Nu îl incluzi în planurile tale de viitor
Când ești îndrăgostită, te gândești în mod natural la construirea unui viitor comun. Însă, dacă gândurile tale despre viitor îl exclud pe partenerul tău, acesta este un steag roșu imens. Acest detaliu sugerează că nu îți imaginezi o viață împreună cu el.
Experții au precizat că dacă te desparți de un partener cu care nu rezonezi nu înseamnă că vei rămâne singură pentru tot restul vieții.
Descoperă topul ce conține cele 10 comportamente că EL este cu adevărat îndrăgostit de tine.
Nu mai simți emoție
Absența entuziasmului provine adesea dintr-un sentiment de predictibilitate care s-a instalat în relație dintre doi iubiți. Activitățile de care v-ați bucurat cândva împreună au devenit o rutină, iar scânteia care le-a făcut speciale a dispărut. Poți include acest lucru pe lista cu cele 12 semne că nu ești îndrăgostită de partenerul tău.
Te-ai grăbit în relație
Unele femei se grăbesc atunci când încep o nouă poveste de iubire. După ce l-au întâlnit, ele trec foarte repede prin etapele unei relații. Și, spun experții, impulsul unei persoane de a se grăbi în relații vine adesea din frica de a fi singură.
Oamenilor nu le place să își înfrunte propriile gânduri și emoții atunci când sunt singuri. Totodată, acest lucru îi poate împiedica să cunoască cu adevărat pe cineva și să formeze o conexiune puternică și semnificativă.
Ești iritată, în loc să fii răbdătoare
Dacă la început ți se păreau atractive unele dintre obiceiurile lui, iar acum te enervează, nu este în regulă. Noul scenariu reprezintă, de fapt, o modificare de percepție în cazul tău. Această schimbare în mintea ta ar putea veni dintr-o lipsă de răbdare sau empatie, care sunt aspecte importante ale unei relații de dragoste.
Află care sunt criterii care te ajută să îți alegi partenerul de viață. Într-un interviu special, câțiva psihoterapeuți străini au dezvăluit la ce ar trebui să fii atentă.
Unul dintre voi este dependent de celălalt
A te baza doar pe partenerul tău pentru stima de sine și bunăstarea emoțională sugerează că îți lipsește iubirea de sine și siguranța de sine. O relație sănătoasă ar trebui să vă completeze individualitatea, mai degrabă, decât să o definească. Dacă ești prea dependentă de cineva, sau invers, ai putea rămâne cu el, nu din dragoste, ci din alte probleme de fond. Acest lcuru face parte din lista cu 12 semne că nu ești îndrăgostită de partenerul tău.
Când ești dependentă, te lupți adesea să iei decizii, să îți urmărești interesele sau să iei acțiuni independente fără a cere aprobarea partenerului tău. Identitatea ta devine atât de împletită cu relația, încât, te simți pierdută atunci când nu ești în compania partenerului tău.
Îți neglijezi dezvoltarea personală
Dacă nu mai acorzi timp creșterii tale personale și te concentrezi exclusiv pe relație, atunci vei încetini sau chiar vei stopa propria dezvoltare. Dragostea adevărată încurajează creșterea personală și reciprocă alături de partener.
În plus, sacrificarea valorilor de bază pentru a menține o relație poate duce la conflicte interioare și nemulțumiri pe termen lung. Cel mai bine este să lucrezi mereu cu tine, pentru că viața e imprevizibilă și nu știi niciodată că ai putea să rămâi singură. Iar dacă ieși dintr-o relație sau o căsnicie cu mai puține abilități decât aveai, atunci vei fi într-o situție mult mai dificilă.
Îți este frică să fii singură mai mult decât de orice altceva
Dacă ți-e frică să fii singură mai mult decât orice altceva, este în regulă. Nu este un aspect de care să îți fie rușine, susțin experții. Mai mult, ei au spus că este o teamă normală și de înțeles cu care se confruntă mulți oameni.
Pe de altă parte, această temere te poate împiedica să îmbrățișezi cu adevărat singurătatea ca un moment pentru auto-reflecție, îngrijire de sine și creștere personală. Relațiile sănătoase sunt construite pe doi indivizi întregi care se unesc, nu pe două jumătăți care caută finalizarea, conform Insider.
Absența vieții intime te zdrobește
În cazul în care intimitatea emoțională sau cea fizică se simte forțată sau lipsește este un bun indicator că relația ta ar putea fi condusă de frică. Și, nu este vorba despre conexiune și atracție emoțională autentică.
Psihologii pentru relațiile de cuplu au subliniat că intimitatea depășește apropierea fizică. Este vorba despre vulnerabilitatea emoțională și o conexiune profundă. Iar atunci când unul sau ambii parteneri evită subiectul „viață intimă”, acest detaliu reflectă adesea distanța emoțională.
Frica de a fi singură este o emoție extrem de puternică, iar ea te poate împiedica să trăiești la maximum unica viață pe care o ai. Dacă crezi și simți că nu ești îndrăgostită de cineva, înfruntă realitatea și alege o schimbare benefică pentru tine. În plus, o vorbă veche spune: când o ușă se închide, alta se deschide. Iar dacă insiști să nu închizi un capitol, s-ar putea să nu reușești să trăiești niciodată o poveste de iubire cum nici nu ți-ai imaginat vreodată.