Reclamă

5 obiceiuri mici care îți vor schimba viața. Ce poți să faci pentru a fi mai productivă

Specialiștii vorbesc despre cele 5 obiceiuri mici care îți vor schimba viața. Aceste mici obiceiuri te vor face să fii mult mai plină de energie și mai productivă pe parcursul unei zile. Iată ce poți să aduci bun pentru ca viața ta să devină mai ușoară.

Publicat: 14 martie 2023, 6:04
O femeie frumoasă, blondă, care zâmbește și ține în mână un pahar cu cafea
Specialiștii vorbesc despre cele 5 obiceiuri care îți vor schimba viața. Aceste mici obiceiuri te vor face să fii mult mai plină de energie / Shutterstock

Nu este ușor să rămâi productivă și concetreată pe parcursu unei zile, mai ales dacă ai multe sarcini de dus la bun sfârșit. Chiar dacă ești o persoană organizată, uneori poți observa că lucrurile nu stau foarte bine atunci când îți pierzi treptat motivația.

5 obiceiuri mici care îți vor schimba viața

Pentru momentele în care te simți lipsită de energie și pare că nimic nu merge așa cum îți dorești, specialiștii îți vin în ajutor cu câteva obiceiuri care te vor ajuta să fii din nou productivă. Aceste mici schimbări aduse în viața ta te pot ajuta să fii mândră la final de zi de ceea ce ai reușit să faci. Nu trebuie să faci schimbări majore pentru a vedea o îmbunătățire a stilului tău de abordare a problemelor.

Scrie pe hârtie obiectivele pentru ziua în curs

Specialiștii îți recomandă ca atunci când ai multe lucruri de făcut să pui pe hârtie obiectivele din timpul zilei. În felul acesta îți va fi mult mai ușor să vezi ce anume trebuie să faci și care sarcini ar trebui prioritizate. Poți face o listă a obiectivelor sau poți pune pe hârtie unele dintre cele mai mari dorințe ale tale pentru ziua în curs.

Scrisul obiectivelor este un obicei mărunt, dar care poate avea un impact major asupra ta.

Reclamă

Atunci când îți vezi obiectivele scrise pe hârtie, ele devin mult mai clare în mintea ta și astfel îți este mai ușor să le atingi. În felul acesta îi vei oferi un sens și un scop al activităților tale din timpul zilei. Află mai multe și despre cel mai bun moment pentru a manifesta.

Învață să spui NU

Este foarte important să înveți să refuzi anumite lucruri, mai ales atunci când acestea nu îți aduc nicio satisfacție sufletească. De multe ori ajungem să ne simți copleșiți de emoțiile negative pentru că refuzăm să acceptăm că unele lucruri nu sunt făcute pentru noi.

Reclamă

De câte ori nu ai acceptat să faci ceva, însă în adâncul sufletului știai că ar fi trebui să refuzi? Ei bine, în astfel de momente frustrările ajung să ne acapareze viețile. Stresul poate să devină copleșitor în timp. Este important să înveți să spui ”nu” la momentul potrivit. Refuză lucrurile care nu au niciun impact pozitiv asupra vieții tale și încearcă să te înconjori doar de lucruri bune pentru tine.

Ascultă-ți instinctul

Instinctul unei persoane este extrem de puternic, dar de multe ori ajungem să-l ignorăm. Te-ai simți vreodată lipsită de energie deși ziua ta abia a început: acest lucru se poate întâmpla datorită faptului că nu ți-ai ascultat instinctul la momentul potrivit.

Specialiștii recomandă să îți aliniezi interesele și pasiunile astfel încât să atragi doar energii pozitive în viața ta. Încearcă să-ți canalizezi energia către lucrurile bune pe care le-ai putea atrage în viața ta.

Abordează o gândire pozitivă

Modul în care ne raportăm la lumea înconjurătoare poate avea un impact semnificativ asupra sănătății noastre. Gândirea este extrem de importantă. Dacă ești obișnuită să fii pesimistă, în mod cert nu te vei putea transforma într-o persoană optimistă peste noapte.

Însă nu este imposbil să-ți schimb modul de gândire. Începe cu gânduri mici, de recunoștință. Gândirea optimistă poate avea un impact pozitiv asupra sănătății tale, spune specialiștii pentru publicațiile internaționale.

Rămâi prezentă

Este foarte importantă să fii concentrată și conectată la momentul prezent. Mintea are tendința să fugă în viitor sau să se refugieze în trecut.

Acestea sunt momentele înc are îți pierzi concentrarea. Încearcă să practici câteva minute de meditație ori de câte ori simți că te-ai deconectat de la momentul prezent. În felul acesta te vei bucura mult mai mult de reușitele tale din timpul zilei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
O fotografie panoramă cu lacul Scropoasa, aflat la doar două ore de București
Timp liber
Ce să vizitezi în weekend lângă București. Locul care pare desprins din povești
Dacă te întrebi ce să vizitezi în weekend lângă București, atunci avem soluția perfectă pentru tine. La doar două ore de capitală se află un loc desprins parcă din povești. Este vorba despre un...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×