Reclamă

6 motive pentru care nu scapi de grăsimea de pe abdomen

Ai mai jos 6 motive pentru care nu scapi de grăsimea de pe abdomen, potrivit informațiilor oferite de doi experți. Descoperă care sunt obiceiurile care te împiedică să faci progrese în această zonă a corpului.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 2 august 2023, 8:48

„Topirea“ grăsimii de pe abdomen poate fi cea mai dificilă parte atunci când decizi să integrezi sportul și alimentația sănătoasă în viața ta. Desigur, și pierderea kilogramelor în plus reprezintă o luptă dificilă uneori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

6 motive pentru care nu scapi de grăsimea de pe abdomen

Toată lumea știe că se depune destul de ușor grăsimea abdominală. Și, din păcate, este destul de dificil să scapi de ea. În cazul în care crezi că acționezi corect când vine vorba despre regimul alimentar și exercițiile fizice, dar rezultatele întârzie să apară, ar fi bine să îți reevaluezi planul pentru slăbit. Dacă ești etentă, vei identifica unde greșești.

Victoria Brady, antrenoare personală, și Lisa Young, autoarea cărții „Finally Full, Finally Slim“, au dezvăluit care sunt principalele motive pentru care nu scapi grăsimea de pe abdomen. Cele două specialiste îți recomandă să vezi dacă obiceiurile nesănătoase există în rutina ta zilnică și, totodată, să le elimini.

Dacă îți dorești să ai un abdomen suplu, ar fi bine să începi să consumi alimente integrale și proteine slabe. Evident, elimină și produsele care conțin carne procesată. Ele sunt pline de sare, grăsimi nesănătoase, iar numărul de calorii este mare. Amintește-ți să îți găsești echilibrul între antrenamentul de forță și cel de cardio.

Stresul și lipsa somnului, dușmani în lupta cu grăsimea de pe abdomen

Reclamă

Dacă ești de multă vreme în zona stresului negativ, cunoscut și ca distres, acesta depășește o intensitate critică. El e responsabil cu creșterea nivelului de cortizol, principalul hormon al stresului. Se află în strânsă legătură cu depozitul de grăsime de pe abdomen.

„Stresul poate duce la mâncatul pe fond emoțional sau la alegeri neinspirate atunci când vine vorba de mîncare. Aceste aspecte împiedică eforturile depuse în timpul procesului de pierdere a greutății“, a declarat Victoria Brady. Vezi aici care sunt alimentele ce te ajută la reducerea stresului.

Ca să eviți cele două scenarii, specialista îți recomandă să faci meditație, yoga și exerciții de respirație. Te ajută enorm și hobby-urile fizice, cum ar fi: hiking, biking sau plimbările cu animalul tău de companie.

Reclamă

Un alt obicei care îți sabotează efoturile atunci când vrei să scapi de grăsimea de pe abdomen este în strânsă legătură cu faptul că somnul tău are o calitate precară. Adică durata lui e una scurtă.

„Un somn insuficient sau de calitate slabă poate distruge balanța hormonală, afectând apetitul și metabolismul. Lipsa somnului este, de asemenea, legată de creșterea apetitului pentru zahăr și mâncăruri bogate în calorii“, a mai explicat antrenoarea de fitness.

Sedentarismul și alcoolul, cauzele principale

Ai un stil de viață sedentar, atunci trebuie să știi că acesta încetinește metabolismul și reduce consumul de calorii. Victoria Brady susține că acest obicei nesănătos poate fi îndepărtat cu ajutorul unor alarme setate pe telefon. Practic, el îți amintește că este timpul să te ridici de pe canapea și să faci mișcare. Studiile au arătat că sedentarismul poate ucide literalmente, nu doar te împiedică să scapi de grăsimea de pe abdomen.

Mâncărurile bogate în carbohidrați, grăsimi nesănătoase și zaharuri adăugate nu te vor ajuta să slăbești. Dimpotrivă, aceasta reprezintă o cale simplă de a lua în greutate și de a avea o burtă mare.

Exagerarea cu cocktail-urile înseamnă un alt motiv pentru care nu scapi de grăsimea de pe abdomen, conform health.com.

„Consumul mare de alcool transformă într-o provocare reducerea grăsimii de pe abdomenul superior și cel inferior. Cocktail-urile conțin multe calorii. În plus, alcoolul crește apetitul și ajungi să mănânci mai mult. Iar arderea grăsimilor este blocată, pentru că organismul prioritizează metabolismul alcoolului și nu arderea grăsimilor din corpul tău“, a spus Lisa Young, medic nutritionist.

Factorii genetici și hormonali sunt cel din urmă motiv pentru care nu scapi de grăsimea de pe abdomen.

„Unele persoane, ca mine, de exemplu, au o predispoziție genetică de a avea un exces de grăsime abdominală. Dezechilibrele hormonale, cum ar fi rezistența la insulină sau nivelurile ridicate de estrogen, pot face dificilă pierderea grăsimii de pe abdomen“, a mai spus Victoria Brady.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×