„Topirea“ grăsimii de pe abdomen poate fi cea mai dificilă parte atunci când decizi să integrezi sportul și alimentația sănătoasă în viața ta. Desigur, și pierderea kilogramelor în plus reprezintă o luptă dificilă uneori.
6 motive pentru care nu scapi de grăsimea de pe abdomen
Toată lumea știe că se depune destul de ușor grăsimea abdominală. Și, din păcate, este destul de dificil să scapi de ea. În cazul în care crezi că acționezi corect când vine vorba despre regimul alimentar și exercițiile fizice, dar rezultatele întârzie să apară, ar fi bine să îți reevaluezi planul pentru slăbit. Dacă ești etentă, vei identifica unde greșești.
Victoria Brady, antrenoare personală, și Lisa Young, autoarea cărții „Finally Full, Finally Slim“, au dezvăluit care sunt principalele motive pentru care nu scapi grăsimea de pe abdomen. Cele două specialiste îți recomandă să vezi dacă obiceiurile nesănătoase există în rutina ta zilnică și, totodată, să le elimini.
Dacă îți dorești să ai un abdomen suplu, ar fi bine să începi să consumi alimente integrale și proteine slabe. Evident, elimină și produsele care conțin carne procesată. Ele sunt pline de sare, grăsimi nesănătoase, iar numărul de calorii este mare. Amintește-ți să îți găsești echilibrul între antrenamentul de forță și cel de cardio.
Stresul și lipsa somnului, dușmani în lupta cu grăsimea de pe abdomen
Dacă ești de multă vreme în zona stresului negativ, cunoscut și ca distres, acesta depășește o intensitate critică. El e responsabil cu creșterea nivelului de cortizol, principalul hormon al stresului. Se află în strânsă legătură cu depozitul de grăsime de pe abdomen.
„Stresul poate duce la mâncatul pe fond emoțional sau la alegeri neinspirate atunci când vine vorba de mîncare. Aceste aspecte împiedică eforturile depuse în timpul procesului de pierdere a greutății“, a declarat Victoria Brady. Vezi aici care sunt alimentele ce te ajută la reducerea stresului.
Ca să eviți cele două scenarii, specialista îți recomandă să faci meditație, yoga și exerciții de respirație. Te ajută enorm și hobby-urile fizice, cum ar fi: hiking, biking sau plimbările cu animalul tău de companie.