Reclamă

Alimente care îți pot face tenul să întinerească. Specialiștii le recomandă datorită conținutului bogat în colagen

Nutriționiștii au întocmit o listă cu alimente care îți pot face tenul să întinerească. Cei mai mulți specialiști le recomandată datorită conținutului bogat în colagen. Colagenul este popular datorită proprietăților sale anti-îmbătrânire.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 25 septembrie 2024, 6:21

Studiile au arătat că alimentele bogate în colagen pot ajuta la îmbunătățirea funcționalității articulațiilor, la scăderea durerilor articulare și la îmbunătățirea aspectului pielii. Deși există pe piață o mulțime de suplimente cu colagen, nutriționiștii recomandă să-ți iei colagenul direct din alimentele sursă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente care îți pot face tenul să întinerească

Alimentele bogate în colagen îți pot oferi o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar și pentru aspectul fizic. Dacă nu ești adepta suplimentelor cu colagen, atunci poți să-ți prepari rețete cu alimente care au o doz crescută de colagen. Mai jos găsești o listă recomandată de medicii specialiști pentru publicația EatingWell.

Bulionul de oase de vită

Bulionul de oase de vită este una dintre cele mai importante surse de colagen de pe piață.

Dacă ești în căutarea unui aport de colagen de tip I, tipul de colagen care joacă un rol important în sănătatea pielii, atunci bulionul de oase de vită este o alegere excelentă.

Reclamă

Pui cu piele

Când femeile de vârstă mijlocie au lua suplimente orale de colagen făcute din cartilaje de pui, acestea le-au îmbunătățit aspectul pielii, conform unui studiu din 2019.

Dacă dorești o abordare sănătoasă, atunci poți introduce în dieta ta carnea de pui, dar și pielea acestuia.

Reclamă

Bulion de oase de porc

O altă sursă comună și bogată în colagen este bulionul de oase de porc. Colagenul de porc seamănă foarte mult cu colagenul uman, spun studiile.

Este unul dintre motivele pentru care este adesea folosi în mediile de îngrijire a sănătății pentru repararea și întărirea pielii.

Sardine

Spre deosebire de alte surse animale de colagen, colagenul de pește este concentrat în oase, piele și solzi. Așadar, dacă parcurgi întreg traseul alimentar pentru colagen, alege peștele.

Sardinele conțin cantități importante de colagen și pot fi integrate cu ușurință în dieta zilnică. Somonul, este de asemenea, ideal pentru persoanele care își doresc să crească aportul de colagen, scrie Healthline.

Ficatul, inima și rinichii reprezintă alimente bogate în colagen

Colagenul de tip I este concentrat în mod natural în organe. Dacă organele animalelor, cum ar fi ficatul, inima, creierul și rinichii, nu fac parte din dieta ta, atunci găsește o cale să le incluzi. Totodată, colagenul se găsește în oasele și ligamentele animalelor. Poți încerca o rețetă de piftie sau una de supă de oase.

Broccoli

O altă modalitate gustoasă de a adăuga vitamina C este broccoli. Vitamina C este de asemenea o vitamină importantă pentru sănătatea pielii.

Broccoli poate conține doza necesară pentru sănătatea pielii tale. Totodată, studiile au arătat că vitamina C este necesară pentru a sintetiza colagenul.

Aloe Vera

Aplicarea gelului de aloe vera pe piele este utilă atunci când te confrunți cu o arsură solară. Un studiu din 2020 a arătat că dozele mici de aloe vera au crescut conținutul de colagen în stratul dermic al pielii. Mai multe studii sunt necesare în ceea ce privește gelul cu aloe vera și impactul său asupra pielii. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată cu zâmbetul pe buze îmbrăcată elegant care ține în mână bani
Horoscop
Zodiile cu noroc la bani în această toamnă. Vezi dacă te numeri printre ele
Pentru acești nativi astrele vin cu surprize în plan financiar. Zodiile cu noroc la bani în această toamnă se vor simți privilegiate. E momentul să strângă recolta pentru ceea ce au muncit până acum....
2
Două zâne într-o pădure, una dintre ele pe un cal
Horoscop
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Dacă te-ai confruntat cu o doză de noroc în ultima vreme, ar putea fi timpul să arunci o privire la ce se întâmplă în stele. Din cauza mai multor tranzite astrologice stresante pe care...
3
Cremă de vanilie cu unt - Mousseline în bol alb, alături de păstăi de vanilie și o sită cu zahăr
Rețete
Cremă de vanilie cu unt. Cum prepari delicioasa Mousseline
Dacă nu mai știi ce cremă să prepari pentru umplerea prăjiturilor sau torturilor îți recomandăm rețeta de cremă de vanilie cu unt, denumită Mousseline. Crema Mousseline este o variantă a cremei clasice de patiserie...
4
Mariah Carey în timp ce poartă o ținută extravagantă și cântă pe scenă în Las Vegas
Divertisment
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant o costă scump pe artistă
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant al artistei o costă scump. Tensiunile financiare par să pună tot mai multă presiune asupra sa. Apropiații divei...
5
Brad Pitt și George Clooney în timp ce pozează împreună pe covorul roșu la premiera filmului Wolfs din Los Angeles
Divertisment
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cum au pozat cei doi actori pe covorul roșu
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cei doi actori au pozat împreună pe covorul roșu. La evenimentul special și-a făcut prezența și iubita lui Pitt. Ines de...
PARTENERI
×