Reclamă

Alimente populare pe care nu e recomandat să le consumi la micul dejun. Ce spun cele mai recente studii

Micul dejun este considerată a fi cea mai importantă masă a zilei. În ciuda acestui lucru există persoane care nu-și aleg cu atenție produsele pe care urmează să le consume. Iată o listă cu alimente populare pe care nu e recomandat să le consumi la micul dejun. Vezi ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor.

Publicat: 22 iunie 2022, 7:06

Nu orice alimente pe care îl consumi poate fi potrivit pentru micul tău dejun. Prima masă a zilei ar trebui să fie una hrănitoare care să-ți asigure necesarul de nutrienți pentru a fi plină de energie și pentru a putea începe ziua așa cum îți dorești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente populare pe care nu e recomandat să le consumi la micul dejun

Unele studii au arătat că luarea micului dejun poate reduce în timp riscul de a face diabet. În plus, există studii care spun că micul dejun ajută la îmbunătățirea atenției și a concentrării. Nu doar că micul dejun este benefic pentru sănătatea ta, dar alese corect, alimentele de la prima masă a zilei te pot ajuta să pierzi câteva kilograme. Însă nu este vorba doar despre a lua micul dejun, ci și despre ceea ce alegi să pui în farfurie pentru prima ta masă. 

Cerealele

Cerealele se află pe lista de alimente pe care nu e recomandat să le consumi la micul dejun. Chiar dacă sunt o alegere ușoară, mai ales atunci când ești în lipsă de timp, ele pot avea un efect negativ asupra organismului tău. Cerealele cu arome sunt bogate în zahăr și sărace în nutrienți importanți. Pentru un mic dejun sățios ai nevoie de alimente bogate în fibre, iar cerealele cu arome nu se numără printre acestea.

Mai mult, studiile au arătat că aceste cereale pot duce în timp la acumularea kilogramelor în plus. Data viitoare când te gândești ce să consumi la micul dejun poate ar fi bine să optezi pentru alimente bogate în fibre și să uiți de cerealele bogate în zahăr.

Reclamă

Iaturtul cu fructe

Iaurtul simplu la care se adaugă fructe proaspete poate fi o alegere ideală pentru micul dejun. Cu toate acestea, iaurtul cu fructe pe care îl achiziționezi din supermarket s-ar putea să-ți facă mai mult rău decât bine.

Acesta este bogat în zahăr și conține o mulțime de potențatori de aromă. În plus, iaurtul cu fructe poate conține mai multe grăsimi decât un iaurt simplu cu un conținut scăzut de grăsime. În loc să optezi pentru o variantă rapidă, nutriționiștii îți recomandă un iaurt grecesc la care să adaugi fructele și semințele tale preferate.

Reclamă

Brioșe și alimente de patiserie

Produsele de patiserie se află pe lista de alimente populare pe care nu e recomandat să le consumi la micul dejun. Brioșele sau plăcintele pot fi o varianta rapidă pentru prima masă a zilei. Acestea devin cu atât mai savuroase atunci când sunt consumate alături de cafeaua preferată.

Totuși, produsele de patiserie sunt bogate în zahăr și în carbohidrați. Acest lucru înseamnă că nivelul tău de energie va crește rapid și va dispărea la fel de repede. Micul dejun ar trebui să conțină alimente bogate în fibre și proteine, spun nutriționiștii. Din păcate biroșele și produsele bogate în carbohidrați nu sunt cea mai bună alegere pentru prima masă a zilei.

Sucul de fructe

Poate te gândești că sucurile de fructe sunt o alegere sănătoasă pentru micul dejun. Cu toate acestea, sucurile din comerț sunt bogat în zahăr și sărace în vitamine. Nutriționiștii sunt de părere că o variantă mai bună sunt sucurile preparate în casă. Există câteva probleme și în cazul acestora. Atunci când anumite fructe sunt transformate în suc, acestea ajung să fie mai sărace în fibre.

Un pahar de suc de portocale va fi format din cinci sau șase portocale. Conform publicației EatThis, NotThat, acest pahat de suc va conține în jur de 300 de calorii. Dacă ai fi optat pentru consumarea unei singure portocale fără a o transforma în suc te-ai fi bucurat de mai mulți nutrienți și aceasta ți-ar fi potolit pentru p perioadă mai lungă de timp pofta de mâncare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×