Reclamă

Andra Day la un pas de câștigarea unui Premiu Oscar

Și anul acesta Premiile Oscar vor fi unice din foarte multe motive. Anul trecut pandemia de coronavirus a obligat organizatorii să amâne marele eveniment, anul acesta putem spune că s-au revanșat. Așadar Andra Day e mai aproape deobținerea celui mai important trofeu din carieră.

Publicat: 23 aprilie 2021, 12:29 / Actualizat: 9 noiembrie 2021, 15:20

 Potrivit The New York Times după aproape 50 de ani putem regăsi pe aceeași listă la categoria “Cea mai bună actriță” două actrițe de culoare. Prima e Andra Day în ”The United States vs. Billie Holiday” care astfel aspiră la câștigarea celui mai important trofeu din carieră. O concurentă importantă pentru artistă este Viola Davis cu rolul din “Ma Rainey’s Black Bottom”. Completează lista Vanessa Kirby în “Pieces of a Woman”, Frances McDormand în “Nomadland” și Carey Mulligan în “Promising Young Woman”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nume mari din lumea filmului vom vedea și pe scena, printre cei care vor anunța fericiții câștigători. Brad Pitt, Halle Berry, Harrison Ford sunt doar câteva dintre starurile care vor prezenta gala de decernare a Premiilor Oscar 2021.

Andra Day, drumul de la Grammy la obținerea celui mai important trofeu din carieră

Andra Day este numele de scenă al Cassandrei Monique Batie (născută la 30 decembrie 1984), cântăreață, compozitoare și actriță americană. În 2015, ea și-a lansat albumul de debut, Cheers to the Fall. Andra Day are la activ o nominalizare Grammy pentru piesa „Rise Up”. O altă nominalizare la Daytime Emmy pentru apariții televizate și roluri în filmele “Marshall” și “Cars 3”.

Dar până să ajungă aici, Andra Day nu a avut un parcurs tocmai ușor. Ea a muncit ani la rând pentru a-și vedea visul cu ochii. Cea mai mare susținere a venit tocmai din partea lui Stevie Wonder, cel care a descoperit acest talent neșlefuit.

Andra Day a început cu joburi plătite modest, dar care totuși o solicitau din multe puncte de vedere. Aceasta a mărturisit că cel mai mult îi plăcea când mergea la petrecerile de copii. Acolo trebuia să joace diverse personaje, de la Minnie Mouse la Dora exploratoarea.

Reclamă

Într-un interviu din 2016 Andra Day a mărturisit cum i s-a schimbat cu adevărat viața. Aceasta și-a amintit cum în urmă cu mai mulți ani a cântat în fața unor oameni într-un centru comercial. În acel moment a avut doar de un microfon și de un amplificator modest.

Managerul Andrei Day a avut ocazia să se afle într-un local ce aparținea soției lui Stevie Wonder. De acolo lucrurile s-au mișcat foarte repede. Astfel tânăra a putut să-și lanseze cariera la care visa de atâta timp.

Vezi mai multe imagini în Galeria FOTO!

Reclamă
Andra Day este îmbrăcată într-o geacă maro, are părul prins într-o coadă lejeră, are niște cercei mari. În mână are un microfon și se află pe scenă, la ceremonia de investire a Președintelui SUA, Joe Biden.
Cântăreață și-a amintit cum în urmă cu mai mulți ani a cântat în fața unor oameni într-un centru comercial / Getty Images

Schimbările pe care le-a făcut actrița pentru rolul vieții ei

Andra Day declara la începutul anului 2021 că pentru cel mai important de până acum, ea a făcut câteva schimbări. Spre exemplu a slăbit mult. În plus, pentru a intra complet în pielea personajului, actrița a recurs la câteva trucuri

Actrița nominalizată la Premiile Oscar 2021 a adoptat cu totul stilul de viață al lui Billie Holiday. Aceasta a vrut să testeze ce înseamnă consumul abuziv de substanțe, probleme cu alcoolul. Desigur, acest lucru a însemnat un șoc imens pentru organism.

Bineînțeles, după această experiență, artista care nu fumează și nu consumă alcool, nu recomandă fanilor săi să îi urmeze exemplul.

Pentru că artista a simțit un fel de presiune din cauza acestui proiect, și-a dorit ca fiecare detaliu să îi iasă perfect. A ajuns să se roage să simtă inclusiv ce a simțit Holiday, trăirile și stările personajului precum durere sau traume.

Lee Daniels, regizorul filmului a ajuns să analizeze profilul actriței pentru rolul principal la propunerea unui prieten, dar când a cunoscut-o, acesta a rămas impresionat de inteligența și de talentul ei nativ.

Mesajele cu care Andra Day și-a cucerit fanii

Oamenii se simt atât de aproape de artistă pentru că ea își arată vulnerabilitatea, vorbește despre fricile ei și despre cât de important e să le depășească. În plus, această încurajează pe oricine să-și înfrunte propriile trăiri.

Așadar, judecând după toate eforturile Andrei pentru a intra cu totul în pielea personajului său, după talentul ei înnăscut și după experiența pe care a acumulat-o pe parcursul carierei sale muzicale, artista rămâne o favorită la titlul de “cea mai bună actriță”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×