Andra Day la un pas de câștigarea unui Premiu Oscar

Și anul acesta Premiile Oscar vor fi unice din foarte multe motive. Anul trecut pandemia de coronavirus a obligat organizatorii să amâne marele eveniment, anul acesta putem spune că s-au revanșat. Așadar Andra Day e mai aproape deobținerea celui mai important trofeu din carieră.

23 aprilie 2021 la 12:29

 Potrivit The New York Times după aproape 50 de ani putem regăsi pe aceeași listă la categoria “Cea mai bună actriță” două actrițe de culoare. Prima e Andra Day în ”The United States vs. Billie Holiday” care astfel aspiră la câștigarea celui mai important trofeu din carieră. O concurentă importantă pentru artistă este Viola Davis cu rolul din “Ma Rainey’s Black Bottom”. Completează lista Vanessa Kirby în “Pieces of a Woman”, Frances McDormand în “Nomadland” și Carey Mulligan în “Promising Young Woman”.

Nume mari din lumea filmului vom vedea și pe scena, printre cei care vor anunța fericiții câștigători. Brad Pitt, Halle Berry, Harrison Ford sunt doar câteva dintre starurile care vor prezenta gala de decernare a Premiilor Oscar 2021.

Andra Day, drumul de la Grammy la obținerea celui mai important trofeu din carieră

Andra Day este numele de scenă al Cassandrei Monique Batie (născută la 30 decembrie 1984), cântăreață, compozitoare și actriță americană. În 2015, ea și-a lansat albumul de debut, Cheers to the Fall. Andra Day are la activ o nominalizare Grammy pentru piesa „Rise Up”. O altă nominalizare la Daytime Emmy pentru apariții televizate și roluri în filmele “Marshall” și “Cars 3”.

Dar până să ajungă aici, Andra Day nu a avut un parcurs tocmai ușor. Ea a muncit ani la rând pentru a-și vedea visul cu ochii. Cea mai mare susținere a venit tocmai din partea lui Stevie Wonder, cel care a descoperit acest talent neșlefuit.

Andra Day a început cu joburi plătite modest, dar care totuși o solicitau din multe puncte de vedere. Aceasta a mărturisit că cel mai mult îi plăcea când mergea la petrecerile de copii. Acolo trebuia să joace diverse personaje, de la Minnie Mouse la Dora exploratoarea.

Într-un interviu din 2016 Andra Day a mărturisit cum i s-a schimbat cu adevărat viața. Aceasta și-a amintit cum în urmă cu mai mulți ani a cântat în fața unor oameni într-un centru comercial. În acel moment a avut doar de un microfon și de un amplificator modest.

Managerul Andrei Day a avut ocazia să se afle într-un local ce aparținea soției lui Stevie Wonder. De acolo lucrurile s-au mișcat foarte repede. Astfel tânăra a putut să-și lanseze cariera la care visa de atâta timp.

Vezi mai multe imagini în Galeria FOTO!

Andra Day este îmbrăcată într-o geacă maro, are părul prins într-o coadă lejeră, are niște cercei mari. În mână are un microfon și se află pe scenă, la ceremonia de investire a Președintelui SUA, Joe Biden.
Cântăreață și-a amintit cum în urmă cu mai mulți ani a cântat în fața unor oameni într-un centru comercial / Getty Images

Schimbările pe care le-a făcut actrița pentru rolul vieții ei

Andra Day declara la începutul anului 2021 că pentru cel mai important de până acum, ea a făcut câteva schimbări. Spre exemplu a slăbit mult. În plus, pentru a intra complet în pielea personajului, actrița a recurs la câteva trucuri

Actrița nominalizată la Premiile Oscar 2021 a adoptat cu totul stilul de viață al lui Billie Holiday. Aceasta a vrut să testeze ce înseamnă consumul abuziv de substanțe, probleme cu alcoolul. Desigur, acest lucru a însemnat un șoc imens pentru organism.

Bineînțeles, după această experiență, artista care nu fumează și nu consumă alcool, nu recomandă fanilor săi să îi urmeze exemplul.

Pentru că artista a simțit un fel de presiune din cauza acestui proiect, și-a dorit ca fiecare detaliu să îi iasă perfect. A ajuns să se roage să simtă inclusiv ce a simțit Holiday, trăirile și stările personajului precum durere sau traume.

Lee Daniels, regizorul filmului a ajuns să analizeze profilul actriței pentru rolul principal la propunerea unui prieten, dar când a cunoscut-o, acesta a rămas impresionat de inteligența și de talentul ei nativ.

Mesajele cu care Andra Day și-a cucerit fanii

Oamenii se simt atât de aproape de artistă pentru că ea își arată vulnerabilitatea, vorbește despre fricile ei și despre cât de important e să le depășească. În plus, această încurajează pe oricine să-și înfrunte propriile trăiri.

Așadar, judecând după toate eforturile Andrei pentru a intra cu totul în pielea personajului său, după talentul ei înnăscut și după experiența pe care a acumulat-o pe parcursul carierei sale muzicale, artista rămâne o favorită la titlul de “cea mai bună actriță”.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Alex Rodriguez, zâmbitor, îmbrăcat în cămașă cu cravată, la o conferință cu tematică sportivă
Divertisment
Cum a fost fotografiat Alex Rodriguez după ce JLo și Ben Affleck s-au împăcat
Vestea că Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au împăcat a ținut primele pagini ale tabloidelor. Cei doi au fost fotografiați în Montana, iar împăcarea lor este un subiect intens discutat. Nici faptul că fostul...
2
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor și este îmbrăcat într-un tricou negru și o cămașă gri desfăcută, cu părul prins într-o bandană albă în timp ce în spatele său apare publicul plin de lumini
Divertisment
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor. Cum arată noul look al cântărețului
Artistul a fost fotografia recent alături de soția sa Hailey Bieber în Miami. Fanii săi au fost surprinși să vadă cum Justin Bieber s-a lăsat din nou pe mâinile stiliștilor. Ultimele sale apariții au...
3
O căpușă, alături de o pensetă specială de extracție
Sănătate
Ce trebuie să știi despre mușcătura de căpușă
Căpușele fac parte din familia Arahnidelor. Acestea se hrănesc cu sângele organismului parazitat în fiecare ciclu de viață. În întrega lume există peste 800 de specii de căpușe, iar în România doar 27, dintre...
4
Arnold Schwarzenegger și Joseph Baena sunt îmbrăcați sport și se plimbă cu bicicletele
Divertisment
Joseph Baena s-a angajat. În ce domeniu va lucra
Joseph Baena s-a angajat și a ales un domeniu foarte dinamic, dar și foarte interesant. Fiul lui Arnold Schwarzenegger, acum în vârstă de 23 de ani, a anunțat că va intra în domeniul imobiliar....
5
Adele pe scenă îmbrăcată într-o rochie albastră cu paiete în timp ce zâmbește și îndreaptă microfonul către public
Divertisment
Adele, muzica poate trece dincolo de orice aparență
Copilăria, tărâmul magic în care Adele și-a întalnit pasiunea care avea să o transforme într-una dintre cele mai apreciate interprete muzicale. De la pereții camerei acoperiți cu posterele fetelor de la Spice Girls, la...
PARTENERI
×