Reclamă

Angelina Jolie promovează protejarea albinelor într-un proiect UNESCO: „E o problemă pe care o putem controla”

Frumoasa actriță a surprins o lume întreagă după ce s-a lăsat fotografiată fiind acoperită de albine timp de 18 minute. Angelina Jolie promovează protejarea albinelor într-un proiect al UNESCO și casei de parfumuri Guerlain, prin care încearcă să atragă atenția asupra importanței acestora în viața noastră. Artista a avut parte de o experiență unică și s-a declarat onorată să ia parte la o astfel de mișcare.

Publicat: 21 mai 2021, 15:19 / Actualizat: 23 mai 2021, 20:28

Angelina Jolie promovează protejarea albinelor, în plus artista s-a implicat de-a lungul timpului în mai multe proiecte umanitare. Recent aceasta a fost numită protectoarea programului Woman for Bee. „O parte din intenția acestui proiect este să arate oamenilor că împărțim această planetă cu albinele. Suntem conectați unii cu ceilalți. Așa ar trebui să fie și așa m-am simțit în acele momente. Am fost norocoasă să am parte de această experiență.”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Proiectul derulat de UNESCO pentru următorii ani își dorește să ofere educație și sprijin tinerelor antreprenoare din industria apiculturii. Cu ocazia zilei internaționale a Albinelor, Angelina Jolie a colaborat cu cei de la National Geographic într-un proiect cu totul inedit. Fotografia care a impresionat o lume întreagă a fost realizată de către talentatul fotograf Dan Winters care este și un amator în apicultură.

La baza acestui portret impresionant a stat o imagine realizată în 1981 de celebrul Richard Avedon. Atunci fotograful a ales un apicultor pe care l-a acoperit în întregime de albine. Întreaga echipă a trebuit să respecte câteva reguli speciale pentru a nu o pune în pericol pe Angelina sau pe albinele care au luat parte la realizarea fotografiei.

Angelina Jolie promovează protejarea albinelor

Viața Angelinei Jolie este presărată cu multe acte de caritate. Artista s-a implicat în nenumărate proiecte umanitare care să sprijine femeile sau copiii aflați în nevoie.

Recent, Angelina Jolie și-a dorit să ia parte la un proiect care promovează protejarea albinelor. Pentru a face cunoscut acest lucru s-a lăsat acoperită timp de 18 minute de albine. Portretul său încearcă să surprindă inocența albinelor și conexiunea pe care ar trebui să o avem cu acestea.

Reclamă

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Angelina Jolie a declarat publicului că pentru acest proiect nu a avut voie să-și facă duș timp de trei zile. În plus, pe tot parcursul shooting-ului a trebuit să aibă acoperite orificiile nazale și urechile pentru a nu permite albinelor să intre în locuri nedorite. Fotograful a încercat să folosească aceleași trucuri ca cele din 1981, astfel Angelina a fost acoperită cu feromoni speciali care să liniștească insectele.

Reclamă

N-am avut voie să-mi fac duș cu trei zile înainte. Șamponul, parfumul sau gelul de duș ar fi avut mirosuri care le-ar fi derutat pe albine. Ele aveau nevoie să mă recunoască drept om. Cred că o parte a proiectului trebuie să demonstreze că aceste creaturi sunt inofensive.

– Angelina Jolie

Declarația artistei încearcă să atragă atenția asupra faptului că albinele pot fi inofensive, dacă știm cum să le îmbrățișăm nevoile. Portretul a fost făcut într-o încăpere întunecată, iar ceilalți participanți au fost tot timpul în costume speciale. Angelina Jolie a dat dovadă de un calm ireal în cele 18 minute în care a stat nemișcată pentru a imortaliza momentul perfect.

Woman for Bees, un proiect de suflet pentru Angelina Jolie

Angelina Jolie promovează protejarea albinelor într-un proiect amplu desfășurat de UNESCO. Proiectul își propune să organizeze cursuri de specialitate în apicultură la care vor lua parte femei din mai multe țări ale lumii.

Artista va fi una dintre primele zece femei care va lua parte la instruirea în tainele apiculturii. Timp de 30 de zile, ea va învăța despre importanța albinelor în ecosistem și cum putem să restabilim echilibrul naturii prin construirea de adăposturi speciale pentru albine. Proiectul își propune ca până în 2025 să aducă din nou în natură o parte din speciile de albine care sunt pe cale de dispariție.

Sunt foarte entuziasmată să iau parte la acest proiect. În loc să spunem că pierdem albinele, avem șansa să aducem înapoi specii care se află în pericol. E o problemă pe care o putem controla.

– Angelina Jolie

Angelina Jolie a explicat într-un interviu pentru National Geographic de ce proiectul se adresează stric femeilor care vor să învețe apicultura. Artista vede femeia drept un catalizator în răspândirea de informații și cunoștințe practice. În plus este convinsă de faptul că femeile vor aduce aceste informații prețioase în comunitățile lor.

Nu cred că oamnii își dau seama de problemele pe care le cauzează. Mulți oameni doar încearcă să trăiască de pe o zi pe alta. Omanii vor să fie buni, nu vor să distrugă lucruri. Cred că educația în acest sens o să ajute multe comunități. Este un pas simplu pe care îl putem face înainte.

-Angelina Jolie

În declarațiile sale, Angelina a explicat cât de vitală este înțelegerea importanței albinelor în viața oamenilor. Ea a explicat cum albinele sunt responsabile pentru polenizarea plantelor, a pădurilor dar și necesitatea acestor insecte pentru a putea produce în continuare hrană. Angelina Jolie promovează protejarea albinelor și crede în faptul că oamenii vor învăța să coexiste în armonie alături de acestea.

Din culisele proiectului marca UNESCO, alături de Guerlain

Atunci când albinele roiesc în jurul tău există riscul să fii înțepat în cazul în care acestea să se simt amenințate de tine. Pentru ca acest lucru să nu i se întâmple actriței în timp ce fotograful Dan Winters își „făcea numărul”, echipa de pe platou s-a folosit de un truc. Angelina Jolie a „purtat” un parfum cu feromoni. Aceeași metodă fusese folosită și în momentul în care a fost efectuată fotografia originală ce a inspirat întregul proiect. Ba chiar, Dan Winters a contactat acelasi entomolog care a creat feromonul specific albinei pentru fotograful Richard Avenon, potrivit paginii oficiale de Instagram a celebrei case de parfumuri.

Acest proiect este atât un omagiu adus fotografului specializat în mișcări statice, Richard Avenon, cât și conștientizării importanței protejării albinelor și apicultorilor din întreaga lume.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
3
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
4
Cara Delevingne, într-o ținută casual, pe stradă
Divertisment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Vedeta care pare foarte afectată de eveniment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Cara Delevingne pare foarte afectată de eveniment. Fotografii au surprins-o în timp ce ieșea de la o clasă de Pilates. Modelul și...
5
Jonah Hill, imagine din tinerețe, dintrun film
Divertisment
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport. Fotografii au stat pe urmele lui și l-au pozat din toate unghiurile. Jonah Hill a...
PARTENERI
×