Reclamă

Angelina Jolie promovează protejarea albinelor într-un proiect UNESCO: „E o problemă pe care o putem controla”

Frumoasa actriță a surprins o lume întreagă după ce s-a lăsat fotografiată fiind acoperită de albine timp de 18 minute. Angelina Jolie promovează protejarea albinelor într-un proiect al UNESCO și casei de parfumuri Guerlain, prin care încearcă să atragă atenția asupra importanței acestora în viața noastră. Artista a avut parte de o experiență unică și s-a declarat onorată să ia parte la o astfel de mișcare.

Publicat: 21 mai 2021, 15:19 / Actualizat: 23 mai 2021, 20:28

Angelina Jolie promovează protejarea albinelor, în plus artista s-a implicat de-a lungul timpului în mai multe proiecte umanitare. Recent aceasta a fost numită protectoarea programului Woman for Bee. „O parte din intenția acestui proiect este să arate oamenilor că împărțim această planetă cu albinele. Suntem conectați unii cu ceilalți. Așa ar trebui să fie și așa m-am simțit în acele momente. Am fost norocoasă să am parte de această experiență.”

Proiectul derulat de UNESCO pentru următorii ani își dorește să ofere educație și sprijin tinerelor antreprenoare din industria apiculturii. Cu ocazia zilei internaționale a Albinelor, Angelina Jolie a colaborat cu cei de la National Geographic într-un proiect cu totul inedit. Fotografia care a impresionat o lume întreagă a fost realizată de către talentatul fotograf Dan Winters care este și un amator în apicultură.

La baza acestui portret impresionant a stat o imagine realizată în 1981 de celebrul Richard Avedon. Atunci fotograful a ales un apicultor pe care l-a acoperit în întregime de albine. Întreaga echipă a trebuit să respecte câteva reguli speciale pentru a nu o pune în pericol pe Angelina sau pe albinele care au luat parte la realizarea fotografiei.

Angelina Jolie promovează protejarea albinelor

Viața Angelinei Jolie este presărată cu multe acte de caritate. Artista s-a implicat în nenumărate proiecte umanitare care să sprijine femeile sau copiii aflați în nevoie.

Recent, Angelina Jolie și-a dorit să ia parte la un proiect care promovează protejarea albinelor. Pentru a face cunoscut acest lucru s-a lăsat acoperită timp de 18 minute de albine. Portretul său încearcă să surprindă inocența albinelor și conexiunea pe care ar trebui să o avem cu acestea.

Reclamă

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Angelina Jolie a declarat publicului că pentru acest proiect nu a avut voie să-și facă duș timp de trei zile. În plus, pe tot parcursul shooting-ului a trebuit să aibă acoperite orificiile nazale și urechile pentru a nu permite albinelor să intre în locuri nedorite. Fotograful a încercat să folosească aceleași trucuri ca cele din 1981, astfel Angelina a fost acoperită cu feromoni speciali care să liniștească insectele.

Reclamă

N-am avut voie să-mi fac duș cu trei zile înainte. Șamponul, parfumul sau gelul de duș ar fi avut mirosuri care le-ar fi derutat pe albine. Ele aveau nevoie să mă recunoască drept om. Cred că o parte a proiectului trebuie să demonstreze că aceste creaturi sunt inofensive.

– Angelina Jolie

Declarația artistei încearcă să atragă atenția asupra faptului că albinele pot fi inofensive, dacă știm cum să le îmbrățișăm nevoile. Portretul a fost făcut într-o încăpere întunecată, iar ceilalți participanți au fost tot timpul în costume speciale. Angelina Jolie a dat dovadă de un calm ireal în cele 18 minute în care a stat nemișcată pentru a imortaliza momentul perfect.

Woman for Bees, un proiect de suflet pentru Angelina Jolie

Angelina Jolie promovează protejarea albinelor într-un proiect amplu desfășurat de UNESCO. Proiectul își propune să organizeze cursuri de specialitate în apicultură la care vor lua parte femei din mai multe țări ale lumii.

Artista va fi una dintre primele zece femei care va lua parte la instruirea în tainele apiculturii. Timp de 30 de zile, ea va învăța despre importanța albinelor în ecosistem și cum putem să restabilim echilibrul naturii prin construirea de adăposturi speciale pentru albine. Proiectul își propune ca până în 2025 să aducă din nou în natură o parte din speciile de albine care sunt pe cale de dispariție.

Sunt foarte entuziasmată să iau parte la acest proiect. În loc să spunem că pierdem albinele, avem șansa să aducem înapoi specii care se află în pericol. E o problemă pe care o putem controla.

– Angelina Jolie

Angelina Jolie a explicat într-un interviu pentru National Geographic de ce proiectul se adresează stric femeilor care vor să învețe apicultura. Artista vede femeia drept un catalizator în răspândirea de informații și cunoștințe practice. În plus este convinsă de faptul că femeile vor aduce aceste informații prețioase în comunitățile lor.

Nu cred că oamnii își dau seama de problemele pe care le cauzează. Mulți oameni doar încearcă să trăiască de pe o zi pe alta. Omanii vor să fie buni, nu vor să distrugă lucruri. Cred că educația în acest sens o să ajute multe comunități. Este un pas simplu pe care îl putem face înainte.

-Angelina Jolie

În declarațiile sale, Angelina a explicat cât de vitală este înțelegerea importanței albinelor în viața oamenilor. Ea a explicat cum albinele sunt responsabile pentru polenizarea plantelor, a pădurilor dar și necesitatea acestor insecte pentru a putea produce în continuare hrană. Angelina Jolie promovează protejarea albinelor și crede în faptul că oamenii vor învăța să coexiste în armonie alături de acestea.

Din culisele proiectului marca UNESCO, alături de Guerlain

Atunci când albinele roiesc în jurul tău există riscul să fii înțepat în cazul în care acestea să se simt amenințate de tine. Pentru ca acest lucru să nu i se întâmple actriței în timp ce fotograful Dan Winters își „făcea numărul”, echipa de pe platou s-a folosit de un truc. Angelina Jolie a „purtat” un parfum cu feromoni. Aceeași metodă fusese folosită și în momentul în care a fost efectuată fotografia originală ce a inspirat întregul proiect. Ba chiar, Dan Winters a contactat acelasi entomolog care a creat feromonul specific albinei pentru fotograful Richard Avenon, potrivit paginii oficiale de Instagram a celebrei case de parfumuri.

Acest proiect este atât un omagiu adus fotografului specializat în mișcări statice, Richard Avenon, cât și conștientizării importanței protejării albinelor și apicultorilor din întreaga lume.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie lungă, neagră stă pe un tron de culoare neagră
Horoscop
Luna plină în Gemeni pe 7 decembrie 2022. Cum sunt influențate zodiile
Începe iarna din punct de vedere astronomic și astrologic, iar luna plină în Gemeni pe 7 decembrie 2022 este un semn că timp de o lună nativii vor fi mai retrași și dornici să...
2
Încărcător lăsat în priză
Timp liber
Cât consumă încărcătorul lăsat în priză. Câți bani dai în plus la factura lunară
Dacă vrei să știi cât consumă încărcătorul lăsat în priză și dacă un încărcător conectat folosește energie, răspunsul direct este „Da”. Cu toate acestea, se pare că nu trebuie să te îngrijorezi prea tare...
3
Rita Ora în timp ce prezintă un spectacol de modă
Divertisment
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața a participat la British Fashion Awards 2022
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața internațională a participat la British Fashion Awards 2022. Diva și-a făcut apariție într-o ținută care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta a fost încântată de toată...
4
Meghan și Harry se sărută pe blatul din bucătărie
Divertisment
Serialul despre Harry şi Meghan va fi lansat în curând. A apărut primul trailer pentru noua serie documentară despre viața Ducilor de Sussex
Serialul despre Harry şi Meghan va fi lansat în curând. Documentarul despre Ducii de Sussex spune atât povestea de dragoste dintre cei doi, dar și retragerea lor din Familia Regală. Tensiunile care au urmat...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2022. Berbecii vor avea parte de o mulțime de beneficii în cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2022 spune că Berbecii vor avea parte de o mulțime de beneficii în cuplu. Comunicarea va decurge fără niciun fel de probleme în relația de cuplu. Pe zona intimității...
PARTENERI
×