Castanele au un gust dulce și sunt ușor de integrat în dieta oricărei persoane. Există mai multe tipuri de castane care provin de la copaci diferiți. Există castanul american, chinezesc, japonez și cel european. Aceste tipuri de castane sunt consumate de oamenii din lumea întreagă datorită proprietăților lor benefice.
Beneficiile consumului de castane
Castanele sunt un adevărat răsfăț culinar. Sunt delicioase și sunt asociate cu zilele răcoroase de toamnă. Acestea au o mulțime de beneficii asupra organismului. Castanele ajută la îmbunătățirea sănătății inimii, îmbunătățesc digestia, ajută la controlul zahărului din sânge și multe alte efecte benefice. Hai să descoperi mai multe despre acestea, La fel ca beneficiile semințelor de dovleac, care sunt vedetele acestui sezon, castanele merită la fel de multă atenție datorită proprietăților lor.
Castenele sunt bogate în nutrienți
Castanele sunt fructe bogate în nutrienți, scrie publicația Healthline.com. Deși au dimensiuni mici, acestea se bucură de nenumărate proprietăți benefice. O porție de aproape 100 de grame de castane coapte poate conține următorii nutrienți:
- 206 calorii
- 2.7 grame de proteine
- 1.9 grame de grăsimi
- 4.3 grame de fibre
- 24 % din valoarea zilnică recomandată de Vitamina C
- 25 % din valoarea zilnică recomandată de Vitamina B6
- 11 % din valoarea zilnică recomandată de Potasiu
Castanele conțin și alte vitamine benefice organismului. Vitamine precum vitamina K, B5 și B3. Mai mult, castanele sunt o sursă excelentă de fosfor și magneziu. Spre deosebire de alte tipuri de nuci și semințe, castanele conțin un număr scăzut de calorii, deoarece nu conțin foarte multe grăsimi.
Castanele conțin antioxidanți
Antioxidanții sunt necesari în organism pentru a se lupta cu radicalii liberi și a reduce stresul oxidativ. Castanele conțin antioxidanți benefici pentru organism. Printre aceștia se regăsesc vitamina C, acid elagic, acid galic, alcaloizi, luteina și zeaxantina.